Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 червня 2021, 15:44
13852
8

ШЕВЧЕНКО: «Форма збірної України схвалена УЄФА. Яка може бути полеміка?»

Наставник національної команди - про старт Євро-2020

| Оновлено 10 червня 2021, 15:44
13852
8
ШЕВЧЕНКО: «Форма збірної України схвалена УЄФА. Яка може бути полеміка?»
Getty Images / Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію напередодні старту національної команди на Євро-2020.
 
- Мені дуже приємно, що нас дуже добре зустріли в Бухаресті. Велика подяка організаторам. Нас вже відвідав Мірча Луческу. Хлопці добре розмістилися, ми дуже задоволені умовами.
 
- Чи допомагає вам Флорін Чернат, який раніше грав в «Динамо»?
- Ми перебуваємо в контакті з Чернатом, він допомагає нашій команді.
 
- Наскільки важлива для вас робота Луческу в «Динамо»?
- Мірча провів чудову роботу, виграв чемпіонат, відмінна гра. У збірній традиційно найбільше представлені гравці з двох клубів: «Динамо» і «Шахтаря». Мірча працював у обох клубах, він дуже успішний тренер. Довгий час у нас працював, однозначно допомагає українським футболістам рости.
 
- Наскільки українські футболісти будуть відчувати тиск перед Євро?
- Певний тиск гравці відчуватимуть, це нормально. Думаю, це приємний тиск. Все-таки, це фінальна частина, один з найвідповідальніших моментів. Хлопці повинні насолодитися цим почуттям тиску, воно дуже приємне і ми повинні впоратися з ним. Ми однозначно не нагнітаємо якусь обстановку, працюємо за планом. У нас є кілька днів, щоб краще підготуватися. Будемо максимально використовувати ці дні, щоб підготуватися до першої гри, яка буде дуже важливою і важкою.
 
- Про що ви розмовляли з Луческу в Бухаресті?
- По-перше, він приїхав привітатися з нами. Мірча працює в Україні, але при цьому він не встряє в нашу роботу. Якщо нам щось потрібно, тоді він допомагає. Ми виконуємо свою роботу і команда очікує початку турніру.
 
- Чи задоволені заключним етапом підготовки до турніру?
- Так, я задоволений тим, як команда пройшла цей 21 день. Це були заплановані тренування, хлопці були трохи під навантаженнями. Коли ми вже виходили з навантажень, особливо в останній грі, я побачив свіжість у команди. Дуже задоволений тим, як вона провела цю гру.
 
- Чи стежить Україна за проблемами збірної Нідерландів. Як наша команда планує використовувати проблеми суперників і нейтралізувати Депая?
- В команді Нідерландів немає слабких позицій. Що стосується індивідуальностей, то там є не тільки Депай, але і ряд футболістів, до яких ми ставимося дуже серйозно. Наша ставка на командну гру, індивідуально ні з одним футболістом ми грати не будемо. У нас є чітка конструкція гри, якої ми дотримуємося.
 
- Що ви можете сказати про полеміку навколо нової форми збірної України і про реакцію на неї в Росії?
- Напевно, ви маєте неточну інформацію. Яка полеміка? Ця форма була схвалена УЄФА, не бачу тут причин для якихось суперечок.
 
- Чи не плануються якісь додаткові антиковідні заходи перед Євро?
- У нас є протокол, якого ми дотримуємося. Зараз підвищена увага до цього, судячи з останніх новин. У Іспанії, Швеції є проблеми, але ми намагаємося дотримуватися всіх заходів безпеки, які є. У нас є список людей, які можуть відвідувати команду. Крім цих людей до нас більше ніхто приходити не буде, - сказав Шевченко.
 
Відзначимо, що збірна України на груповому етапі Євро-2020 зіграє з командами Нідерландів, Австрії та Північної Македонії.

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»
Футбол | 30 квітня 2024, 07:42 18
Чемпіон світу: «Здається, Мудрик не уявляє, як треба грати у футбол»

Франк Лебеф висловився про гру українського вінгера

Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру
Снукер | 30 квітня 2024, 06:10 2
Ронні на висоті. Визначено всіх чвертьфіналістів ЧС зі снукеру

Лідер світового рейтингу впевнено обіграв Райана Дея з рахунком 13:7

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Olma Sharp
Любопытно, что подгорает у страны, спортсмены которой выступают без флага и гимна, солдаты воюют без погон и шевронов, а люди живут без прав и свобод.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
"Отметим, что сборная Украины на групповом этапе Евро-2020 сыграет с командами Нидерландов, Австрии и Северной Македонии."
Спасибо, а то я уже забыл с кем будут играть