Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 07 червня 2021, 20:04
16155
18

В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Збірна України виграє свою групу на Євро»

Колонка Вячеслава Грозного - про шанси збірної України на Євро-2020

| Оновлено 07 червня 2021, 20:04
16155
18
В'ячеслав ГРОЗНИЙ: «Збірна України виграє свою групу на Євро»
УАФ

Відомий український тренер і експерт Sport.ua В'ячеслав Грозний заявив, що збірна України виграє свою групу на чемпіонаті Європи, а також висловився про головні козирі «жовто-блакитних».

«Збірна України почне Євро 13-го червня матчем з Нідерландами. Забігаючи наперед, припускаю, що наша збірна виграє свою групу, де Україні протистоятимуть, крім Нідерландів, Австрія і Північна Македонія. Також додам, що Україна виграє всі три поєдинки. На чому це ґрунтується? Чому я так кажу? В першу чергу, у збірної України є психологія переможців і впевненість в своїх силах. Збірники теж все уважно читають. І мій коментар додасть їм позитивних емоцій. Наші футболісти зрозуміють, що в них вірять і що українці не сумніваються в тому, що вони будуть гідно представляти країну на Євро.

Я хочу відзначити дуже збалансовану гру нашої збірної, яка вміє під час матчу перебудовуватися і варіювати ритм, темп, а також швидкість гри. Хлопці, які грають за кордоном, дуже успішно виступають в своїх іменитих клубах серйозних чемпіонатів, а саме Англії, Італії, Бельгії, Угорщини. Футболісти з чемпіонату України грали всі в Лізі чемпіонів і в Лізі Європи. Грали вони в єврокубках вельми успішно. Також додам, що дуже талановита молодь вже реально приносить користь своїм клубам. Вони швидко прогресують і тому зайняли місця в основах своїх команд за рахунок своєї майстерності. Це дуже здорово!

Прізвища футболістів спеціально не виділяю. Чому? Тому що, перебуваючи в збірній, вони представляють Україну. І ми всі щиро бажаємо збірній України великого успіху.

Якщо говорити з тренерської позиції, то можу зазначити, що наша збірна одна з найкращих по виконуваній роботі без м'яча. Найкращий футболіст світу володіє м'ячем не більше трьох хвилин матчу. Вся інша робота проходить без м'яча. Мессі більше трьох хвилин не володіє м'ячем. Деякі футболісти володіють м'ячем до хвилини, але досить ефективно грають для команди. Кондиції хлопців дозволяють це робити, а тактично правильні перебудування не дозволяють суперникам загрожувати воротам України.

Упевнений, що під час Євро тренерський штаб зверне увагу на чистоту відбору, оскільки на турнірі до цього ставитимуться дуже скрупульозно. Взагалі треба прибрати підкати ззаду з боку, щоб не отримати червону картку. Це взагалі потрібно викинути зі свого арсеналу на Євро. Потрібно правильну позицію займати. Упевнений, що тренери нашим футболістам те ж саме скажуть, проаналізувавши ситуацію. Під час боротьби не потрібно використовувати руки, адже хлопці і так вміють якісно боротися за м'яч.

Ми дуже швидко переходимо з однієї фази гри в іншу, діємо командно на високих швидкостях, створюємо багато передумов для взяття воріт. Ми дуже добре контролюємо м'яч, маючи в наявності, безумовно, велику групу високотехнічних гравців.

Поважаючи всіх суперників, в тому числі по групі, я реально бачу, що ми сильніші практично за всіма компонентами. І не тому що Ван Дейк зараз не грає за збірну Нідерландів, хоч для них це велика втрата. Просто на сьогодні Україна сильніше. Вони не можуть так оборонятися, як ми. Ми сильніші, реально сильніші! Вони пропускають і в контрольних матчах, маючи проблеми в обороні.

Я просто реально розумію, що Україна сильніше. Не просто так ми обігравали Іспанію (1:0) і чинного чемпіона Європи Португалію (2:1). З Францією ми грали на рівних і зіграли внічию 1:1. Це все не просто так. Потрібно реально оцінювати можливості і силу»,  - сказав Грозний.

Збірна України стартує на чемпіонаті Європи 13 червня матчем з Нідерландами. Початок зустрічі о 22:00 за київським часом.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(107)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Мандрівник
Я тоже оптимист по жизни, но Грозный поже оптимист 99 левела
Maks_7777_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Женя Матийчук
полностью поддержу!
разберем соперников по групе на запчасти.
SokolikS
Что тут сказать, грозное заявление!
maxno
Истину вещаешь старец!!!
Сергей Иванамофф
С такой формой было бы стыдно проигрывать. Получилось бы, что форма лучше содержания.
Так что придется постараться хлопцам и соответствовать заявленному уровню!
Vladislav Pohily
До матчей с финнами и казахами у сборной и вправду была какая-то особая аура победителей, сейчас же я бы такими оптимистическими прогнозами не разбрасывался.
zzg77
А чтоб мне такое сморозить, чтобы обратить на себя внимание???
Igorok Киев
Всех порвём, Украина сильнее, они прибавили и это заметно. Я уверен, что наши размажут всех и первое место будет за нашей сборной.
Vytas Meskauskas
Если будут играть в атакующий футбол с контролем мяча даже стараясь это сделать с Голандией тем самым удивив ее которая надеется что Украина встанет в оборону и они ее раздавят, то сборная вполне может занять первое место. Если от обороны на контр атаках то скорей всего не выйдут даже из группы.
Анатолій Дяченко-Сагайдачний
Грозный, что ты куришь?
An Stekloff
не надо, я в Лондон хочу
keegan
Мы уже 5 матчей подряд в финалах евро забить не можем
lizerginnn
Ну если это спрогнозировал Грозный, то так и будет. Первое место! С конца. у этого «специалиста» что ни прогноз - песня. Я уже и забыл когда он угадывал-то. Валенок.
RomarioUA
Три ничьих
alex55
что он курит
fedd1979
Брєд сивої кобили. До речі, давно спостерію в кожному його інтервю якийсь неадекват
Sergii Sila
После вчерашних Нидерландов?Второе место будет за огромное щастье.Тотальний пресинг,и нам кирдык. Не умеем мы ещё против пресинга играть.Да и штрафные 50/50. В плей-офф должны пройти.