Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 червня 2021, 22:50
24713
16

Топ-10 футболістів, які пропустять Євро-2020

Знатна банда: іспанський «король», шведський «бог», нідерландський «бетон» та інші

| Оновлено 05 червня 2021, 22:50
24713
16
Топ-10 футболістів, які пропустять Євро-2020
Getty Images/Global Images Ukraine. Вірджіл ван Дейк (№4) та Ніколо Дзаньоло пропустять Євро-2020

Чемпіонат Європи - масштабний футбольний форум, на якому збереться практично весь цвіт континентального футболу. Однак не всі «вершки» на нього потраплять. Не потраплять з різних причин: хтось - через травми, хтось - через тренерський вибір, а хтось - через власне небажання. Сьогодні ми відзначимо тих, без кого пройде Євро-2020. Але краще б з ними.

Вірджіл ван Дейк (Нідерланди)

Getty Images/Global Images Ukraine

Головна дійова особа оборони «Ліверпуля» і збірної Нідерландів ван Дейк вимушено поза грою вже більше пів року - з жовтня 2020-го. Тоді, в злопам'ятному мерсисайдському дербі, стовп оборони і один з найкращих футболістів сучасності в зіткненні з голкіпером «Евертона» Пікфордом отримав дуже серйозну травму - розрив хрестоподібних зв'язок коліна. Без Вірджіла «Ліверпуль» провів невдалий сезон: рано вилетів з Ліги чемпіонів, а на наступний сезон ЛЧ забронював путівку лише на фінішній стрічці. Туго доводиться без свого капітана і збірній Нідерландів: одна поразка від збірної Туреччини чого варта (2:4, у відборі на ЧС-2022). Орієнтовний термін повернення ван Дейка - серпень-вересень 2021-го. Так що Євро-2020 пройде без нього.

Марко Ройс (Німеччина)

Getty Images/Global Images Ukraine

Унікальний футболіст: наскільки талановитий, настільки і схильний до травм. Чемпіонат світу-2014, на якому Бундестім завоювала «золото», повинен був стати турніром Ройса. Але півзахисник гладбахської «Боруссії» пропустив турнір через травму. З цієї ж причини Марко не поїхав і на Євро-2016. А ось на ЧС-2018 він таки потрапив. Але краще б не потрапив: там збірна Німеччини осоромилася по повній, посівши останнє місце в групі. На Євро-2020 Ройс теж не зіграє. Але в даному випадку не через традиційну для себе причину: начебто чогось серйозного зі здоров'ям у 31-річного гравця немає. Він просто вирішив перестрахуватися. На всякий випадок. І попросив не включати його в заявку.

Златан Ібрагімович (Швеція)

Getty Images/Global Images Ukraine

У 2016 році «великий і жахливий» Златан Ібрагімович офіційно завершив виступи у збірній Швеції. Це було щось на кшталт «я втомився, я йду». Правда, два роки по тому він прозоро натякав, що хотів би повернутися в національну команду, щоб поїхати на чемпіонат світу. Але чи то слабо натякав, чи то тоді його не хотіли бачити в складі «Тре Крунур». Проте, повернення все одно відбулося. Навесні цього року Златан заявив, що знову хоче грати за збірну. І його почули. Невгамовний ветеран зіграв за шведів у відбіркових поєдинках на ЧС-2022. У матчах проти Косово і Грузії Ібрагімович не забивав, але відзначився результативними передачами. Своє повернення в збірну він прокоментував коротко, але ємко: «Повернення Бога». Напевно шведський «Бог» зіграв би і на Євро, якби не травма. У принциповому матчі за «Мілан» - проти «Юве» - швед серйозно травмувався, і на перспективах поїхати на чемпіонат континенту довелося поставити жирний хрест.

Серхіо Рамос (Іспанія)

Getty Images/Global Images Ukraine

У заявці збірної Іспанії на Євро-2020 не знайшлося місця жодному з футболістів «Реала». Навіть рекордсмену і капітану збірної - Серхіо Рамосу. Почасти таке рішення Луїса Енріке можна зрозуміти: «королівський клуб» і його головний «король» - Рамос - провели невиразний сезон, залишившись взагалі без трофеїв. Більш того, протягом усього сезону 35-річний капітан «вершкових» страждав від травм. У весняній частині Примери Серхіо зіграв лише три поєдинки. Правда, в кінці сезону начебто відновився, провів гру проти «Челсі» в півфіналі ЛЧ, але потім знову пошкодження. Не дуже серйозне, але, тим не менше, головний тренер «Фурії рохи» вважав за потрібне не брати капітана збірної на Євро. «Серхіо Рамос не потрапив у список, тому що у нього було мало ігрового часу в цьому сезоні. Це було важке рішення. Я рекомендував йому подумати про себе і відновлення», - ось слова Луїса Енріке з даного приводу. Якщо чесно, тренера можна зрозуміти.

Марк-Андре Тер Штеген (Німеччина)

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще один німецький футболіст, який потерпав від травм. «Барселона» (за яку виступає кіпер) з Тер Штегеном в складі і без нього - дві різні команди. Не на користь другої, ясна річ. Однак в даному випадку справа не тільки, точніше, не стільки в травмах. А ще і в розбіжностях. Марк-Андре - футболіст, звичайно, відмінний, але вже дуже самозакоханий. Саме себе улюбленого він вважає найкращим німецьким голкіпером на даний момент. Стало бути, саме він і повинен захищати ворота Бундестім. Однак наставник Бундестім Льов вважає інакше: тренер ставить на Нойєра. На досвідченого кіпера «Баварії» Льов поставив і на Євро-2020. Зрозумівши, що місце в рамці йому не світить, Тер Штеген вирішив зіграти на випередження: зробити позапланову операцію на коліні. Мовляв, Євро-2020 - це круто, але здоров'я дорожче.

Кшиштоф Пьонтек (Польща)

Getty Images/Global Images Ukraine

А в даному випадку без хірургічного втручання точно не можна було обійтися. У 31-му турі Бундесліги форвард збірної Польщі і берлінської «Герти» Кшиштоф Пьонтек отримав серйозну травму: перелом щиколотки. Про Євро-2020 доведеться забути. І це подвійно образливо, оскільки попередній крупний міжнародний форум - ЧС-2018 - нападник теж пропустив. Правда, з іншої причини: його просто відсіяли з остаточного списку. Зараз же Пьонтек, розпрощавшись з «Міланом», де справи не склалися, зумів перезапустити свою кар'єру в «Герті». І напевно потрапив би в остаточний список збірної Польщі. Але травма все перекреслила.

Ансу Фаті (Іспанія)

Getty Images/Global Images Ukraine

Перекреслила травма і надії юної зірки «Барселони» зіграти на своєму першому серйозному «дорослому» заході. Лівий вінгер «блауграни» і збірної Іспанії вибув з ладу ще в листопаді. Попередній діагноз - пошкодження меніска. Спочатку планувалося, що 18-річний талант повернеться на футбольне поле вже в березні, але відновлення явно затягнулося. Більш того, замість однієї хлопцеві довелося пережити одразу чотири операції. І коли він знову буде радувати нас своєю грою - велике питання.

Жером Боатенг (Німеччина)

Getty Images/Global Images Ukraine

А в даному випадку «корінь» всіх бід потрібно шукати глибше. Зі здоров'ям у екс-чемпіона світу-2014 і багаторазового чемпіона Німеччини в складі «Баварії» Боатенга начебто все в порядку. Та й віком він ще ого-го: що таке 32 роки для захисника? Проте, тренер Бундестім Льов вирішив омолоджувати склад своєї команди. І одним з перших під «ніж» реформації потрапив Боатенг. Потрапили ще і Хуммельс з Мюллером, проте чи то від безвиході, чи то під тиском громадськості цих двох тренер повернув до складу збірної. А ось Боатенга не повернув. Чи правильне це рішення - побачимо вже зовсім скоро.

Антоні Марсьяль (Франція)

Getty Images/Global Images Ukraine

Кадровому вибору наставника збірної Франції Дешама можна лише позаздрити. На даний момент Франція має воістину шикарні таланти, з яких можна скласти як мінімум дві, майже рівноцінні збірні. Але на Євро поїде одна. Тому не дивно, що за бортом континентального чемпіонату виявилося відразу кілька зіркових французів. Серед них - півзахисник /форвард «МанЮнайтед» Марсьяль. Ентоні провів хороший сезон за свій клуб і начебто як заслуговував виклику в національну команду. Втім, як заслужили на виклик і інші гравці, які не потрапили в остаточний список «Ле Бльо» - наприклад, Менді чи Ернандес-молодший.

Ніколо Дзаньоло (Італія)

Getty Images/Global Images Ukraine

«Я дуже засмучений, що не зіграю на Євро. Тепер моя мета - бути в повній готовності до чемпіонату світу-2022», - не без смутку заявив висхідна зірка збірної Італії Дзаньоло. Півзахисник «Роми» дуже голосно про себе заявив у позаминулому сезоні, потрапивши і на «радари» національної команди, і більш статусних клубів. Швидше за все, Ніколо зараз би захищав кольори як мінімум «Інтера», проте важка травма надовго вибила його з колії. Дзаньоло серйозно пошкодив коліно - травма хрестоподібних зв'язок. Повернутися після лікування він мав у квітні. Але не вийшло: лікарі заборонили 21-річному футболістові навіть тренуватися до початку літа. Тому Євро-2020 пройде без одного з найталановитіших молодих гравців Італії.

Читайте також: Збірна України, яка не зіграє на Євро-2020

Оцініть матеріал
(151)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
norma_zap
Это только те, кто не попал в состав участников Евро, а ещё есть звёзды чьи сборные не пробились на Евро.
Олег Лещук
збірної Англії ван Дейк - у вас помилка маленька
Chester_787
Фаті (розпіарене чудо), і Пенте не рахую їх топ, імхо
Puppet_master
лузер