Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 03 червня 2021, 15:04
18923
29

Світоліна вийшла в 3-є коло Ролан Гаррос, обігравши перспективну американку

Еліна знову розслабилася на початку другого сету, але зуміла дотиснути суперницю

| Оновлено 03 червня 2021, 15:04
18923
29
Світоліна вийшла в 3-є коло Ролан Гаррос, обігравши перспективну американку
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) продовжує перемагати в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.
 
У матчі другого кола українка, посіяна під п'ятим номером, обіграла американку Енн Лі (№75 WTA).
 
Ролан Гаррос. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Енн Лі (США) - 6:0, 6:4

Як і в першому матчі на турнірі, Еліна почала набагато краще за суперницю, яка трохи нервувала в матчі з топовою тенісисткою. Лише в одному геймі на своїй подачі Еліна мала невеликі проблеми, в іншому боротьба проходила тільки під час подач американки. Найбільш затяжним вийшов п'ятий гейм, після якого Еліна впевнено забрала партію.

Але на старті другого сету Енн стала грати трохи краще. Чомусь Еліна, як і в зустрічі з Бабель, цього не очікувала. Через це Лі вдалося зробити швидкий ривок на 3:0, а потім і 4:1. Після цього українці довелося включатися, щоб не витрачати даремно сили в третьому сеті. На прийомі Еліна зуміла зачепитися, а в ключовому восьмому геймі з боями відстояла свою подачу. З рахунку 4:4 стало ясно, що боротьба на цьому завершена. Американка після втраченої переваги вже особливо і не пручалася.

Гарна перемога, але трохи турбують спади на початку другого сету. Далі суперниці підуть набагато серйозніші, подібну перевагу вони віддавати не будуть.
 
Раніше Еліна дев'ять разів вигравала на Шоломах сет під нуль (але всього двічі в першому сеті) і обов'язково при цьому перемагала.
 
У третьому колі Світоліна зіграє проти Барбори Крейчикової з Чехії (№33 WTA).

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Соболенко та Гофф за 2.5 години визначили першу фіналістку турніру в Ухані
Теніс | 12 жовтня 2024, 14:22 4
Соболенко та Гофф за 2.5 години визначили першу фіналістку турніру в Ухані

Коко не зуміла дотиснути Аріну в другому сеті

«Сказав, що він програє». Лі – про розмову з Ф'юрі під час бою з Усиком
Бокс | 12 жовтня 2024, 08:52 0
«Сказав, що він програє». Лі – про розмову з Ф'юрі під час бою з Усиком

Тренер Тайсона розповів про ситуацію в куті британця в поєдинку проти Олександра

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
сергей богданов
С победой Эля, чуть сообраннее пожалуйста, соперницы другого уровня могут не простить
Lazio
Хочете прикол? Вмикаю з початку 2 сета. 6:0.. дивлюся до 1:4... вимикаю, бо маю роботу. Вмикаю знову..6:4. Якось так.. 😁
axylinam
Молодчинка-почти идеальная победа,с середнячками так и нужно разбираться в двух сетах
Stanislav Matusevych
Незважаючи на рахунок, без проблем таки не обійшлося, але подавати суперниці на сет сьогодні Еліна таки не дозволила. В цілому, непогана гра, але далі будуть вже по-справжньому серйозні суперниці.
Arti2222
Не дивлячись на те, що без міні-валідолу не обійшлося, Еліна дійсно показала сьогодні непоганий теніс. Як результат, майже ідеальна перемога, навіть проти не такої ж сильної суперниці.
Успіху в подальшому, ну і надіюся, що в третьому колі все ж таки буде Александрова, Еліна знає, як її обігрувати, ну і підвищується шанс потрапляння до 4 раунду. Проти Крейчикової ой як буде непросто.
Philip J. Fry
Молодець!
dudigo78
Далі Крейчикова, яка зараз перебуває у фантастичній формі і виносить практично всіх на своєму шляху. Можливо і на папері Еліна буде фавориткою, але в реалі зовсім не так. Надскладне завдання.
Александр Ад
молодец ,2 сет на классе
Stanislav Matusevych
Крейчикова. Перше серйозне випробування для Еліни. Дуже серйозне. Навіть хто буде фаворитом, велике питання. От і побачимо, наскільки актуальним є зняття Барті.
Elis
Я думаю, що при зміні стилю гри на більш атакуючий, Еліні на початку другого сету або не вистачає фізики, або психічної енергії, від того іде втрата концентрації і провал початку другого сету. Сподіваюсь, це явище тимчасове. Одна справа, коли ти в такій манері 10-15 років граєш, інша справа - коли 2.
А суперниця починає грати краще тільки від того, що Еля зменшує тиск. Не було б таких провалів в Еліни, то і не підвищувала б суттєво якість гри в 2 сеті кожна з її суперниць.
Перемог Еліні і надалі!
olya403
тим часом Барті знялася через травму.
Саша Зардунов
Удивительно!!! Разделала под орех.
oppy
Ну №75 это не 1111!
Ирина Волошкевич
Интересно, подняться во втором сете с 1-4 до победы - это вы считаете, что Эле не хватает физики?! Сомневаюсь!... А вот с психологией надо бы поработать! Это хорошо, что хватает силы воли подняться, но хорошо бы и не опускаться! Даже французские комментаторы говорили, что после первого сета Элина чересчур расслабилась! И это после точно такого же течения предыдущего матча! Хотя бы на своем горьком опыте надо учиться, не маленькая же!
Ну и, конечно, успеха Элине в дальнейших матчах! Верим и надеемся!
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
У Свитолиной в общем-то стабильность - первую неделю на Шлемах она проводит обычно довольно хорошо, а вот на вторую такое ощущение что ее уже банально физически не хватает. За дней 8 выдыхается.
sv_2000
А тем временем Крейчикова пока выносит Александрову.... Лучше б русская, она совсем понятный клиент..... А вот Крейчикова - ХЗ