Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 04 червня 2021, 03:32
6004
9

Марта Костюк - Чжен Сайсай. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Українка йде сіткою 12-ї сіяної

| Оновлено 04 червня 2021, 03:32
6004
9
Марта Костюк - Чжен Сайсай. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

У четвер, 3 червня, українка Марта Костюк (№81 WTA) зіграє матч другого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане Чжен Сайсай з Китаю (№57 WTA). Час початку матчу - 12:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 29 тисяч євро призових на додаток до €84 тисяч, які вже завойовані. Також тенісистки можуть отримати за перемогу 60 рейтингових очок.
 
Суперниця
 
Чжен Сайсай - третя ракетка Китаю, їй 27 років. Грає як в одиночному, так і в парному розряді. У парі має дуже непогані досягнення, грала навіть у фіналі Ролан Гаррос два роки тому, але потужний дует Бабош/Младеновіч виявився не по зубах. Як і всі китаянки, краще почувається на хардових покриттях, а ось на грунті часто стає солодкою булочкою для суперниць. Наприклад, на Ролан Гаррос вона вперше в кар'єрі пробилася до другого кола основи. До цього було п'ять поразок поспіль в першому раунді і кілька спроб невдалого проходження кваліфікації на початку кар'єри. На інших Шоломах вона також далі другого круга не заходила, але були хоча б перемоги в перших раундах.
 
Якщо порівнювати з Мартою, то Чжен має в своєму активі два фінали на турнірах WTA. Безумовно, головним досягненням в кар'єрі стала перемога на хардовому Прем'єрі в Сан-Хосе (аналог нинішнього WTA 500). Тоді їй вдалося обіграти в матчі за титул Аріну Соболенко, що займала десятий рядок світовій класифікації. Українські вболівальники зі стажем можуть пригадати, як Сайсай у 2017-му обіграла на грунті Еліну Світоліну. Звичайно ж, це могло статися тільки в Мадриді. І так, Еліна тоді теж мала матчболи.
 
Цікаво, що практично всі очікували побачити в цьому матчі іспанок Мугурусу і Соррібес-Тормо. І прохід китаянки став не менш сенсаційним, ніж перемога Марти.
 
Шлях на турнірі

Стадія  Костюк   Чжен Сайсай
1-е коло   Мугуруса (6-1 6-4) №13 WTA  Соррібес-Тормо (4-6 6-4 6-4) №49 WTA

Статистика у 2021 році
 
   Костюк   Чжен Сайсай
матчі (виграні) 13-7 (65%) 6-11 (35%)
% першої подачі 66.0 66.7
виграних очок на першій подачі, % 60.7 56.9
виграних очок на другій подачі, % 42.6 47.3
виграних очок на прийомі, % 48.1 43.2
ейси, % 3.0 1.4
тай-брейки (виграні) 0-4 (0%) 0-1 (0%)

Зустрічі між собою

Дівчата грали лише одного разу, але якраз на грунті. Сталося це на турнірі в Страсбурзі два роки тому, впевнено перемогла українка. Це був дебютний вихід тоді ще 16-річної Костюк до 1/4 фіналу турніру WTA.

Прогноз
 

Букмекери практично не залишають шансів китаянці, але перед матчем з Соррібес-Тормо вона була ще більшим андердогом. Тому потирати руки поки зарано. Якщо хтось думає, що Сайсай зовсім не вміє грати на грунті, то це велика помилка. Вона вміє і добре рухатися, і накручувати м'яч, і непомітно кидати вкорочені. Але все це може робити і сама Марта, ось тільки потужності в її руках буде побільше.
 
Тому якщо брати в розрахунок суто спортивні показники, то Марта повинна вигравати цю зустріч. Але головним питанням стане емоційне відновлення після своєї найбільшої перемоги в кар'єрі. Раніше Марта ще не перемагала тенісисток з топ-15, тим більше на ТВШ. Чи зможе вона після цього не переоцінити свої сили і так само добре налаштуватися на Чжен - ось це питання трохи турбує. Сайсай, як і інші китаянки, вміє терпіти і чекати, дуже небажано заходити з нею в третій сет.
 
Прогноз: перемога Костюк у двох сетах

 
  • 1,27
  • 4,0
Сделать ставку
 
  • 1,25
  • 4,0
Сделать ставку
 
  • 1,26
  • 3,85
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Мінус три українки. Відомі учасниці третього раунду в Мадриді
Теніс | 27 квітня 2024, 01:39 2
Мінус три українки. Відомі учасниці третього раунду в Мадриді

З наших лише Даяні Ястремській вдалося виграти матч другого кола

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Марта, нарешті, здобула свою першу перемогу над топом, і букмекери бачать її навіть більшим фаворитом, ніж Еліну в матчі з Лі. Важко сказати, чи то є так насправді, адже Марті завтра доведеться боротися з найскладнішою власною суперницею - самою собою. Результат цілковито залежатиме від підсумків цієї боротьби. Якщо вдасться спокійно пережити перемогу над Мугурусою і рухатися далі, все буде в порядку. А у випадку нового хапання зірочки гра перевернеться з ніг на голову. Побачимо, на якому етапі зараз перебуває дорослішання Марти.
kollekciy
Марті просто потрібно повторити всі компоненти попередньої гри, не звертаючи увагу на те Топ чи не Топ з нею грає. Для неї, на відміну від наприклад Еліни, кожна гра повинна вважатися як фінал, їй зараз не треба на перед думати як зберегти сили на всі 6 ігор. А, викладатися на повну в кожній грі, а далі якось буде.
vizuals
"на грунті часто стає солодкою булочкою для суперниць"
Солодких булочек Марті, з подливкою))) Головне, з правильної сторони її їсти
sv_2000
Удачи Марте. Сегодня в какой-то мере ей будет сложнее, так как есть что терять. Главное не зажаться, играть раскованно.
sv_2000
Посмотрел стату последних матчей наших соперниц, оказывается, Ли и Сайсай играли недавно друг с другом. Победила уверенно Ли. К чему эта информация? Фиг его знает)))
vital
Трохи дивний розклад ігор Марти - вона грала в понеділок в обід, а Серена того ж дня ввечері. Вчора після 1 дня відпочинку Серена знову ввечері, а в Марти чомусь на день відпочинку більше. Звісно що в українки не питали коли вона хоче грати Але невідомо як цей простій вплине на гру Марти. Та й загалом, який буде її наступний матч після емоційної перемоги над Мугурузою.
axylinam
Будем надеяться,что букмекеры не ошиблись и Марта пройдёт дальше без нервотрёпки
Александр Ад
знову наші в один час грають...
KirTheKing
похоже, этот китайский терминатор в очках под названием Чжэн Сайсай не является грунтовичкой.. Марта должна выносить это чудо природы в одну калитку думаю..