Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 червня 2021, 13:31
9520
3

ВІДЕО. Голод Ярмоленка, конкуренція воротарів і впевненість Шевченка

Збірна України в Харкові провела тренування перед товариським матчем проти Північної Ірландії

| Оновлено 03 червня 2021, 13:31
9520
3
ВІДЕО. Голод Ярмоленка, конкуренція воротарів і впевненість Шевченка
Sport.ua

Збірна України з футболу продовжує підготовку до Євро-2020 під керівництвом головного тренера Андрія Шевченка.

Вже у четвер, 3 червня, українська національна команда в Дніпрі проведе товариський поєдинок проти збірної Північної Ірландії. Матч відбудеться на стадіоні «Дніпро-Арена» о 21:00.

«Синьо-жовті» в останні роки традиційно базуються в Харкові. У середу, 2 червня, Андрій Шевченко саме в Харкові дав передматчеву прес-конференцію, а 15 хвилин тренування національної команди були відкритими для преси.

На прес-конференцію Шевченко взяв з собою вінгера «Вест Хема» Андрія Ярмоленка. Наставник національної команди був традиційно дуже спокійний і впевнений у собі.

«Кожен з тих, хто був на зборі, був гідний потрапити до заявки», — почав Шевченко з похвали всім футболістам, включаючи тих, хто з різних причин не потрапив до остаточної заявки на Євро-2020.

На жаль, є й неприємні новини. Нездужання відчуває 26-річний захисник «Брюгге» Едуард Соболь, причому проблеми футболіста зі здоров'ям почалися ледь не в день оголошення заявки. Найгірше, що Соболю поки не поставлений діагноз, а це значить, що участь гравця на Євро знаходиться під питанням.

«Соболь себе недобре почуває, не тренується кілька днів. Це не пов'язано з травмою, а пов'язане із загальним станом. Йому потрібно здати тести, щоб зрозуміти, що відбувається», — зазначив Шевченко, додавши, що спеціально залишив у таборі національної команди всіх футболістів, які не увійшли до підсумкової заявки на Євро.

Авжеж не могли не запитати Шевченка і про стан 24-річного українського гравця «Манчестер Сіті» Олександра Зінченка. «Містяни» із Зінченком у складі програли колишньому клубу Шевченка, лондонському «Челсі», у фіналі Ліги чемпіонів з рахунком 0:1. Після матчу Олександр був неймовірно засмучений, масла у вогонь підлили експерти, які поклали на українця левову частку провини за пропущений гол. Але Андрій Миколайович, звичайно, не дав образити свого.

«Говорив із Зінченком після фіналу. Він дуже сильно засмутився, але це нормально. Психологічно йому важко. Він провів дуже хороший фінал і відмінний рік. Коли він приїде 4 червня, ми побачимо зовсім іншого Зінченка, ніж одразу після фіналу. Ми всі його чекаємо», — заявив наставник збірної України.

Запитали тренера і про те, чому він вирішив включити до підсумкової заявки на Євро-2020 18-річного півзахисника донецького «Шахтаря» Георгія Судакова. Мовляв, молодий-зелений зовсім. Шевченко свій вибір пояснив.

«Чим Судаков заслужив місце в команді? Мені подобається його ставлення, мобільність, рух. Він потрапив до складу тому, що він добре виглядає», — зазначив Шевченко.

31-річний вінгер «Вест Хема» Андрій Ярмоленко, який провів не найвдаліший сезон у своїй кар'єрі, на прес-конференції був не надто багатослівним.

«Ми повинні думати про свою гру, про її якість. Останні результати не ті, яких би нам хотілося. Повинні грати тільки на перемогу.

Хочу довести Шевченку, що я гідний бути тут», — заявив Ярмоленко.

«Ярмоленко — дуже важливий гравець для команди. Буде грати у двох товариських іграх. Йому потрібно награти час, якого не вистачило в клубі», — пообіцяв Шевченко.

До слова, на тренуванні Ярмоленко здався чи не найбільш «голодним» до м'яча, активно з ним розминаючись ще до початку загальних вправ.

15 хвилин тренування збірної України, за якими було дозволено спостерігати журналістам, пройшли спокійно. Та й що може бути кардинально нового в розминці, яка схожа ледь не у всіх команд світу?

Четвірка голкіперів — Андрій Пятов, Георгій Бущан, Андрій Лунін і Анатолій Трубін — відразу вирушили займатися із наставником воротарів Педро Харо. Іспанський фахівець вже пристойно підучив російську, а голкіпер мадридського «Реала» Андрій Лунін найбільше спілкувався із ним іспанською. Атмосфера в українських воротарів класна, видно, що всі вони «заряджені» по повній програмі. Так, непросто буде тренерському штабу вирішити, хто саме буде грати у фінальній частині Євро, неозброєним оком видно, що конкуренція серед голкіперів дуже висока. Як завжди — грати хочуть всі, навіть Лунін, який не потрапив до підсумкової заявки, а місце у воротах лише одне...

Варто також відзначити, що Віктор Циганков та Георгій Судаков тренувалися за індивідуальною програмою, раз по раз намотуючи кола навколо поля. Причому Судаков закінчив раніше за вінгера київського «Динамо», а Циганков продовжив свої не найцікавіші (але напевно дуже правильні і корисні) бігові вправи.

Чи готова збірна України до товариського матчу проти Північної Ірландії? Без сумніву. Чи готові «синьо-жовті» до Євро-2020? А це вже покаже лише сам турнір. Настрій у команді хороший, вогню в очах рівно стільки, щоб палити суперників, але не згоріти самим.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
"Он попал в состав потому, что он хорошо выглядит".... одежда, стрижка?
Олійник Володимир
лунін іспанську вивчив,а українську не спроможний