Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 02 червня 2021, 18:11
2340
4

КОЛЕСНІКОВ:«Порожня коробка, що називається Федерацією, лише імітує роботу»

28 травня в Києві відбувся перший конгрес Української хокейної асоціації

| Оновлено 02 червня 2021, 18:11
2340
4
КОЛЕСНІКОВ:«Порожня коробка, що називається Федерацією, лише імітує роботу»
УХЛ. Борис Колесніков

28 травня в Києві відбувся перший конгрес Української хокейної асоціації. Метою такого об'єднання є створення сучасної організації з європейською структурою управління, з прозорим виборним процесом керівного складу, а також можливістю всім зацікавленим брати активну участь в управлінні і розвитку організації.

Президент ХК «Донбас» Борис Колесніков розповів про причини створення відкритої хокейної організації, а також поділився своїми поглядами на майбутню діяльність Асоціації.

«У великому хокеї нам явно не вистачає молодіжної хокейної ліги. Тому всі клуби і обласні асоціації зібралися, щоб докласти свої зусилля для цього. Ні в якому разі це не альтернатива Федерації, оскільки не можна скласти альтернативу порожній коробці, яка називається Федерацією хокею. ФХУ може теж, як юридична особа, влитися в справжню хокейну сім'ю, а не імітувати видимість роботи.

А відбувається те, що в юнацькому хокеї за 4 дні було зіграно чемпіонат. Чемпіонат жіночий був зіграний за 3 дня. І нам пропонують напівлюбительський чемпіонат дорослий. Тому і це і є основною причиною, чому ми зібралися. Планується повноцінний чемпіонат для юнаків і повноцінний чемпіонат для дівчат на додаток до того, що є.

Безумовно, планується повноцінний сезон у молодіжній хокейній лізі. Ось грала ж повноцінний сезон «Молода Гвардія» - ми збирали найкращих молодих хокеїстів з усіх клубів, причому тоді ще напівпрофесійних. І ми пройшли в плей-оф МХЛ, до речі. Олександр Годинюк був тренером тоді. Ми билися, як могли, але все ж потрапили в плей-оф. Хоча ліга була дуже сильною - там і австрійці були, і латиші. А у них у всіх дуже пристойний хокей.

УХЛ грає свій чемпіонат. У них є договір з Федерацією хокею України. Але цей договір з боку ФХУ не те, щоб порушується, вони просто хочуть його розірвати, привезти аматорські клуби та імітувати роботу. ФХУ сьогодні імітує молодіжні та жіночі змагання, зігравши по 6 матчів. А тепер хочуть імітувати ще й чоловічі. Ось таке ж болото вони хочуть зробити і в професійному хокеї, тільки щоб залишитися на своїх місцях.

У ФХУ розповідають, що вони патріоти, вони за збірну, а клуби - нібито ні. Для будь-якого клубу честь, коли його гравець викликається в збірну. Тільки вони беруть тренера у березні, у якого дві роботи - в чемпіонаті Румунії та збірній України. І щоб він отримував зарплату, збирають у травні збори збірних. Я взагалі таке вперше в житті бачу.

У квітні в чемпіонаті пройшло мінімум 13 матчів найвищого рівня - дві півфінальні серії та фінал. Шахрайчук не залишився подивитися жоден з цих матчів. За збори поламалися два молодих хокеїсти. І в Федерації кажуть, що клуби не відпустили гравців до збірної. Так з таким підходом самі гравці в збірну їхати не захочуть. Дай Бог, наші хокеїсти гратимуть в НХЛ і вони не поїдуть на чемпіонат світу. Так що їх після цього, дискваліфікують? Треба навчитися поважати себе і людей, які вкладають в український хокей душу і серце. Та й будь-якого професійного спорту без грошей би не було.

Тому я повторюся, це ні в якому разі не якийсь там розкол. Там нема чому протистояти, тому що там порожня консервна банка. Федерації хокею треба йти до Міністерства спорту і просити ліцензію на настільний хокей, тому що вони грають в хокей на столі і під столом. На жаль, вони не вміють проводити змагання. Вони ніколи їх і не проводили. Я все життя провів в організації великого спорту в «Шахтарі» і в «Донбасі», але такого невігластва не зустрічав ніколи.

Для Федерації в Асоціацію двері відкриті. Нехай вступає і покаже, чим вона може бути корисна. Там нема з ким сваритися і нема з ким розколювати. У нас Федерація намагається копіювати футбол, але футбол - це глобальна федерація, яка через систему FIFA і UEFA отримує десятки мільйонів євро для клубів. Федерація хокею за останні 7 років не змогла забезпечити навіть місце в Лізі чемпіонів. Те, що зараз український клуб зіграє в ХЧЛ - це далеко не заслуга Федерації. Континентальний кубок нічого клубу не дає - його ще треба виграти.

Всі збірні, в тому числі і найсильніші, прагнуть дружити з хокеїстами і з клубами. А в наказовому порядку всіх кликати - такого не повинно бути. Поховати вони можуть, але в будь-якому випадку, чемпіонат України буде зіграний на найвищому рівні.

Я хотів би додати, що Українська асоціація хокею - це ще і методологія. Що потрібно для розвитку хокею? Інфраструктура, методика підготовки і персонал. Тут є організатори топ рівня - і для молодіжної хокейної ліги, і для жіночого чемпіонату. Тобто УХА - ще й методологічний центр».

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
ФІФА звичайно такого б не потерпів.Просто у Колеснікова найтовстіший гаманець в українському хоккеї,тому він не хоче комусь підпорядковуватись.
Sergey15
Да, Боря, воровать и вешать лапшу на уши, у тебя получается отлично. Ты достал уже своей "Молодой гвардией". Не ты ли превратил ФХУ в пустую консервную банку, вместе со своим Брезвиным? Ты, лично уничтожил детский и юношеский хоккей своими хотелками.
Твои стремления понятны. Без хоккея, ты банальный вор. Да и отмывать преступное бабло, через спорт, не ново.
Возвращайся лучше в рашку. Вокзал, чемодан и к хозяевам.
нестор
Будет Уха от дяди Бори!
К тому же он вернулся в политику. Среди первоочередных задач партии Колесникова "Украина - наш дом" - восстановление суверенитета и реальной государственности Украины и достижение социально ощутимых результатов для граждан через рост экономики.
С двух стволов.
Александр Шевченко
Боря, сборные из одних типа больших по мерке страны клубов - Казахстан(Барыс), Латвия(Динамо Рига) и Беларусь(Динамо Минск) были опущенны все на этом ЧМ, европейскими командами, составленные из разных клубов. Так шо шол бы ты со своим даунбасосом в кыхылы и не ипал мозг, предлагаю в Ростов переехать к яныку и вступить в кыхылы. А, Украина должна идти по пути своего чемпа с 12-14 командами, как Германия и Швеййария и тогда у нас будет хоккей. У нас большая страна, нужно развивать его во всех регионах. От Запапда до Востока, и Севера с Югом. Кто скажет, что может где-то там в Одессе или Николаеве на Юге это не будет популярно, бред. Посмотри на США, сколько клубов в НХЛ в солнечных штатах в Калифорнии и Флориде. Калифорния - 3 и 2 - Флорида. Много ли еще штатов в Америке имеют несколько хоккейных команд? Еще Пенсельвания и Нью-Йорк и все. Так, шо заканчивай нести этот бред. Договаривайтесь с ФХУ и проводите чемпы взрослых и молодежных команд и желательно с лимитом, там уж разберетесь, возможно время украинцев на льду какое-то должно быть. А то вон тренер бульбашей говорил что, нужно чтобы игроки играли в кыхылы, а они берут вратаря, который сыграл 2 матча, так кому такое нужно будет, если наши игроки в клубах будут играть два матча в сезоне и какая потом будет сборная? Лимит нужен, но он должен быть продуманным, а не с бухты- барахты