Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 червня 2021, 23:20
1390
0

Нідерланди – Шотландія. Прогноз і анонс на товариський матч

Як там справи у нашого першого суперника на Євро-2020?

| Оновлено 02 червня 2021, 23:20
1390
0
Нідерланди – Шотландія. Прогноз і анонс на товариський матч
Getty Images/Global Images Ukraine

Найбільш рейтинговою збірною у квартеті за участі національної команди України є Нідерланди, із якими і належить почати свій шлях колективу Андрія Шевченка на майбутньому чемпіонаті Європи-2020. До старту субконтинентальної першості залишається дуже мало часу, тому від того, наскільки багато інформації ми зможемо осягнути із процесу підготовки колективу Франка де Бура, буде прямо залежати успішність нашої власної кампанії на Євро.

Нідерланди

«Помаранчеві» посіяли паніку серед своїх шанувальників, стартувавши в березневій частини відбору на чемпіонат світу-2022 з гостьової поразки Туреччині (2:4). Нідерланди в тій грі зіграли настільки погано, що Франка де Бура вже по ходу поєдинку були готові знести з посади головного тренера, але подальші перемоги над Латвією (2:0) і Гібралтаром (7:0) трохи нормалізували ситуацію. Та й турки примудрилися розміняти гучні перемоги над Нідерландами і Норвегією (3:0) на бойову нічию проти Латвії (3:3), тому у тій відбірковій групі усе ще не вдається виділити явного фаворита.

Проблема «помаранчевих» у тому, що цей їхній спірний виступ против турецької збірної був не єдиним гірким досвідом матчів, після відходу Рональда Кумана з тренерського поста національної збірної. Нідерланди поступилися Італії першістю у групі і путівкою до фінальної частини Ліги націй УЄФА, відставши усього на одне очко, що всередині країни також сприйнялося досить болісно. При цьому, де Бур спокійно заявляє на одній із прес-конференцій, що обіграє Україну з рахунком 3:1, а Австрію - 2:1. Еге ж…

Шотландія

«Тартанової армії» не було на міжнародних форумах з часів чемпіонату світу-1998 у Франції, де вони звичним для себе чином зупинилися на груповому етапі. Не було б Шотландії і на прийдешньому Євро-2020, якби кількість його учасників не була збільшена до 24-х команд. Підопічні Стіва Кларка у відбірковій групі з Бельгією, Росією, Кіпром, Казахстаном і Сан-Марино зайняли третю позицію, але через сітку додаткового плей-оф пробилися на міжнародний форум через Ізраїль (1:0) і Сербію (2:1).

Британський представник, до свого жалю, не найкращим чином стартував у відбірковій групі до чемпіонату світу-2022, і вже після трьох зіграних матчів має відставання в п'ять очок від феноменальної Данії (3 перемоги, 14:0). Дотепний факт, але навіть у Лізі націй УЄФА, другий розіграш якої підійшов до завершення восени минулого року, Ізраїлю вдалося йти по п'ятах підопічним Кларка. У підсумку, саме ізраїльтяни і не випустили шотландців до дивізіону А у заключному поєдинку.

Статистика

Попередня зустріч між командами проходила на полі стадіону «Пітторді» в Абердіні, і завершилася перемогою «помаранчевих» із рахунком 1:0.

У Нідерландів була в нещодавньому минулому тривожна серія з трьох матчів без перемог на своєму полі, яка незабаром змінилася успіхами в іграх проти не найсильніших Боснії і Герцеговини (3:1) і Латвії (2:0). Фанати пригадують цей період де Буру і до сих пір.

Шотландія, у свою чергу, більше любить проводити домашні матчі проти серйозних суперників, а остання їхня гра проти дійсно топ-збірної проходила ще восени 2019 року – у гостях у Бельгії (0:3).

Орієнтовні склади

Нідерланди: Стекеленбург – Вейндал, де Врей, де Лігт, Думфріс – Ф. де Йонг, де Роон, Вейналдум – Депай, Л. де Йонг, Бергейс.

Шотландія: Гордон – Тірні, Хенлі, Маккена – Робертсон, Макгрегор, Армстронг, Форрест – Дайкс, Крісті.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що у цьому поєдинку Нідерланди покажуть агресивний футбол в атаці, а оборона Шотландії навряд чи зможе щось протиставити цій «помаранчевій лавині». За таких умов, ставка «Фора. Нідерланди (-1.5)» за 2,25 від Favbet виглядає гідною пропозицією.

2 червня, середа

Нідерланди – Шотландія
Фару. «Алгарве». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
Прогноз Sport.ua — 3:0
 
  • 1.45
  • 4.33
  • 7.00
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі
Футбол | 01 травня 2024, 23:55 0
ВІДЕО. Форвард збірної України відповів на запитання про майбутнє у Ла Лізі

Роман Яремчук із «Валенсії» заявив, що поговорить про це наприкінці сезону

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.