Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 03 червня 2021, 20:32
9006
3

Чоловіча збірна України з перемоги стартувала у Золотій Євролізі

У чотирьох партіях підопічні Угіса Крастіньша обіграли Румунію

| Оновлено 03 червня 2021, 20:32
9006
3
Чоловіча збірна України з перемоги стартувала у Золотій Євролізі
CEV

Це був перший офіційний матч чоловічої національної збірної України після вдалого виступу на чемпіонаті Європи 2019 року. Нагадаємо, що тоді у вересні наші волейболісти вийшли до чвертьфіналу турніру, де поступилися в п'яти сетах майбутньому переможцю збірній Сербії. Цікаво, що наставник українців Угіс Крастіньш на «Золоту Євролігу» заявив відразу вісім гравців з того складу. Та й інших, за винятком Щиткова, дебютантами не можна назвати, адже на їх рахунку чимало матчів зіграних на високому рівні.

Перша партія поєдинку, який відбувся в запорізькому Палаці спорті спорту «Юність», пройшла за незначної переваги гостей. Вони відразу ж повели в рахунку і лідирували, маючи два-три очки у запасі. Українцям кілька разів вдавалося наздоганяти суперників і навіть вийти вперед 11:10, але незабаром знову румунські волейболісти йшли у відрив і в кінцівці прийшли до сетболу з комфортним запасом 20:24. Два очки наша команда відіграла, але не більше. В підсумку - 22:25 на користь збірної Румунії.

Другий сет спочатку складався за схожим сценарієм. В середині його перевага гостей зросла до чотирьох очок 10:14. Однак українцям, завдяки вдалій грі на блоці, а також точним атакам Єрєщенка, Плотницького та Вієцького, вдалося відновити рівновагу 16:16. А далі вже команди не відпускали далеко суперників і першими до сетболу після невдалої подачі нашого капітана Плотницького прийшли румунські волейболісти 23:24. Гра на більше-менше тривала аж до рахунку 32:32, після чого Семенюк та Вієцький поставили дві переможні крапки - 34:32.

У третій партії збірна України програвала 6:8, але потім зуміла перевернути гру на свою користь і незабаром вже вела 13:9. До кінця сету господарі майданчика свого лідерства не втратили і в заключній атаці Вієцький направив м'яч у блок, після чого той вилетів в аут - 25:23 на користь українців.

На старті четвертого сету підопічні Угіса Крастіньша повели 5:1, а потім 12:5. Від такого відчутного удару румуни вже не змогли оговтатися. Натомість збірна України отримала додаткову впевненість в своїх силах і без особливих проблем довела матч до перемоги - 25:19.

Наша збірна в цьому матчі грала в такому складі: Юрій Семенюк (набрав 13 очок), Владислав Діденко (2), Олег Плотницький (17), Максим Дрозд (9), Дмитро Вієцький (23), Ян Єрещенко (16), Денис Фомін (ліберо) - стартовий. На заміну виходив Василь Тупчій (0).

«Золота Євроліга» з волейболу 2021 року
Чоловіки. Група В
1 червня. Запоріжжя, Україна)
Україна - Румунія

3:1 (22:25 34:32, 25:23, 25:19)
 
Наступний матч в «Золотий Євролізі» збірна України проведе 3 червня. Її суперником буде команда Словаччини. Гра знову пройде в Запоріжжі. Початок о 18.00.

УКРАЇНА - РУМУНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Перемогли, але дуже натужно. Давно не грали разом? Бо і прийом, і друга передача дуже кульгали. А що коїлося на подачі, особливо на купі сетболів у другій партії, просто промовчу. Тільки в четвертому сеті щось стало виходити, але там і румуни перестали вірити у перемогу.
Дуже неоднозначний матч.
оppy
Свитолинский трэш. Через тернии к звёздам. Надо влететь, потом до 34 лабать, потом 25:23, и только потом уже раскрыться талантам.
21 потеря подач!!! Это почти сет. Ну хоть блоки пошли и даже один эйс.)