Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 31 травня 2021, 23:10
11917
12

Бріггс – перший суперник Кличка для повернення. Це реально?

Лев Кравців - про варіант для Володимира Кличка, що несподівано відкрився

| Оновлено 31 травня 2021, 23:10
11917
12
Бріггс – перший суперник Кличка для повернення. Це реально?
Getty Images/Global Images Ukraine. Шеннон Бріггс

Конфлікти Шеннона Бріггса і Володимира Кличка - класика. Розпочаті колись із порожнього місця, зараз здається, що вони існували завжди. Але одна справа хайп-захід американця і інше - заява Бріггса про те, що саме з ним проведе свій бій-повернення Кличко-молодший.

Невже це реально?

Після поразки Кличку-старшому Бріггс бив мішків і викликав молодшого

У жовтні 2010 року Шеннон Бріггс провів поєдинок проти Віталія Кличка. Такого нескінченного побиття голова американця ще не відчувала, навіть беручи до уваги дострокову поразку від Леннокса Льюїса.

Американець багато кричав на прес-конференціях, як завжди, шумів, викликав посмішки в українця, а потім в основному отримував по обличчю. Зустріч двох нокаутерів не закінчилася достроково. Або у Віталія підсіла сила удару з віком, або голова Бріггса надто добре тримала, або і перше, і друге, але Шеннон пішов з рингу після дванадцяти раундів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Як виявилося, зі зламаними орбітальними кістками, струсом мозку та іншими проблемами. Після такого американець не показувався в рингу чотири роки, що зовсім не соромно і навіть зрозуміло - програвати Віталію взагалі є нормою.

Але через чотири роки Бріггс повернувся і завівся. За два роки (до 2016 року) Шеннон провів дев'ять поєдинків. У восьми з них переміг достроково, причому до третього раунду ніхто з тих, хто впав, не дістався. Всі дванадцять раундів з американцем пройшов тільки якийсь Рафаель Зумбано. Не дивуйтеся, інші імена не менш відомі.

В процесі Шеннон розумів, що інтересу до нього нуль. Кому потрібен ветеран, що б'є мішків? А ось ветеран, що швидко б'є мішків і погрожує Володимиру Кличку - звичайно. Тим більше, Володимиру тоді до абсолюту не вистачало лише поясу чемпіона світу за версією WBC, яким володів Вайлдер.

До Деонтея Шеннон не ліз. Той не настільки врівноважений - ще на бій погодиться, кому потрібні ці травми. А біля Володимира побігати - завжди будь ласка.

«Let`s go, champ!» - фраза, яка несподівано стала фірмовою і тепер міцно асоціюється у фанатів із Бріггсом і частково з Володимиром Кличком. Американець почав штурм українця на одній з прес-конференцій і не може зупинитися досі.

Після прес-конференції були і появи в залі, і навіть вихід з Володимиром в один ринг під час розминки. Були і зустріч у кафе, де українець вилив американцеві на голову воду, і зустріч у затоці, де Володимир вправлявся, а Бріггс на катері підняв хвилі і змусив чемпіона впасти.

Виглядало все дивно. Розмови про домовленість між боксерами не були повністю безпідставними. Володимир занадто спокійно реагував, а Бріггс духарився тільки на дистанції. Як тільки вони опинялися поруч, Шеннон або голосно погрожував, або хапався за щось навколо, не чіпаючи Кличка. Шоу, і не більше.

Чи були домовленості, ми ніколи не дізнаємося, але те, що Бріггс тут більше хотів пошуміти, ніж побитися, тим самим підвищивши свої гонорари і, можливо, надокучити Кличку, випросивши бій - факт. Не вийшло нічого.

У підсумку Володимир зустрів маму Шеннона в аеропорту і записав з нею миле відео, передавши привіт Бріггсу.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shannon Briggs (@cannon_briggs)

Звідки взялася інформація про поєдинок?

Про Бріггса згадали знову, коли зайшла мова про наступний виставковий поєдинок Роя Джонса - там Шеннон був серед кандидатів у суперники. А потім американець включився, але знову в бік українця:

«Кличко, ти де? Я чув, ти тренувався з Холіфілдом. Він тебе ховає і тримає в безпеці. Майк Тайсон не хоче битися, так що залиш їх у спокої, але мені таке тільки подобається.

Кожен раз, коли я проїжджаю повз вас, хлопці, ставте засуви на дверях. Холіфілд, я бачив, як ти біг і зачинився. Вам доведеться застати мене зненацька».

Американець і дійсно тренується з Холіфілдом, але не так, щоб дуже часто.

Через кілька днів Бріггс вибухнув:

«Доля все розставила по місцях - я погодився битися з Володимиром Кличком у його першому бою після повернення.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shannon Briggs (@cannon_briggs)

Поки що про це не знає навіть моя дружина. Я клянусь богом, клянусь могилою моєї матері. Ніхто про це не знає. Не знаю, чи буде це професійний або виставковий бій. Мені зателефонували і сказали: «Хочеш битися з Володимиром Кличком?» Я відповів: «Так».

Їм не потрібно просити мене двічі», - сказав Бріггс в ефірі подкасту Sky Toe2Toe.

Ну і закінчив усе погрозами в інстаграмі:

«Я збираюся прибрати цю дурну посмішку з твого тупого обличчя. Це тільки питання часу.

У тебе свербить, але ти боїшся почухатися, чемпіоне. Я загнав тебе в кут. Виходь і бийся так, як дурна матуся. Тобто, я хотів сказати - як дядько-чемпіон, вибач», - написав Бріггс під фотографією Кличка у своєму інстаграмі.

Так це реально?


Instagram

Кар'єра Кличка, точніше, потенційне її відновлення, - загадка. Володимир каже про повернення, але тут же згадує, що лише обманює себе цими розмовами. Каже про рекорд Формана, але тут же згадує, що на пенсії добре. Постійно тренується, але навіть приблизної конкретики немає.

У 2019 DAZN готовий був віддати величезну суму заради повернення українця і три бої на їхньому майданчику. Зараз зібрати стільки ж вийде навряд чи - пандемія внесла корективи в усе і, в першу чергу, в гонорари.

Що відомо зараз, так це те, що до 2022 року Володимиру боксувати за пояс немає сенсу. Форман встановив свій рекорд майже в 46, а Кличко-молодшому виповнилося 45 у березні 2021. Але якщо бути розумним, то виходити відразу на чемпіонів - нерозумно. Якщо тільки туди не заскочить якийсь випадковий пасажир, на кшталт Руїса, що спіймав зіркову хворобу.

Тобто, за наявності тих самих головних зірок Володимиру точно потрібно знову спробувати себе в строю поєдинком, а то й кількома. Наскільки тут актуальний Бріггс? Настільки ж, наскільки і тоді, коли Кличко був чемпіоном. Шуму буде досить і навіть занадто багато, але по-боксерськи це нічого не дасть.

Проте, якщо потрібно повернутися дуже голосно, варіант цікавий. І точно не нудний.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
korosnovskiy
Наскільки пригадую інтервю Віталія після бою з Брігсом, то він казав, що його ще тиждень боліли кістяшки кулаків, такий той Брігс був твердолобий
OdessaMaMa
Это не возвращение, а срубить бабла по быстрому!
bullyUA
Скоро васька будет врываться в ресторан, где обедает Лопес и жрать из тарелки Фимы.
RomarioUA
Что за фуфло?
Бриггс 49 лет, седая борода, для возвращения?
Пенсионеров бить перед чемпионами?
Лев Кравцив - прям мегаспециалист.
Кличко имеет пояс суперчемпиона и, в связи с этим - право на внеочередной бой с действующим чемпионом. Если и есть у Володи замысел - вернуться то только рискнуть побить рекорд Формана. С тем чемпионом, который будет действующим. Сразу чемпионский бой по праву. Вот и держит себя в форме. Хотя сам еще не решил. Но Вовка сдержан и не будет бросаться под поезд. Один бой - побит рекорд - куча бабла снято. Все. Шеннон Бриггс тут не вписывается нигде, это пустой шум
BekXan
Видимо современный бокс на столько стал убогий и беден на реальных бойцов и мега поединки что всё больше ветеранов заявляют об возвращении.
pl2012ua
а почему нет? Бриггс чем-то сильно занят, пашет на заводе?
tima fialko
Холифілд давно шукає собі пригод,чому ні,а там і Льюіс прибіжить,Тайсон.Бійки важковаговиків-ветеранів,це було б цікаво
Ossa8860
Если Вовке скучно и совсем-совсем нечего делать, то тогда - да, можно побить этого надоедливого старого астматика. Но ни денег, ни славы, ни титула от такой потасовки не будет.
оppy
Может им создать конференцию подбитых?
slava-usranine
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил