Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
|
2459
5

Ангеліна КАЛІНІНА: «Результат в матчі з Кербер - найкращий в моїй кар'єрі»

Українська тенісистка - про вихід у друге коло основи Ролан Гаррос

Ангеліна КАЛІНІНА: «Результат в матчі з Кербер - найкращий в моїй кар'єрі»
Getty Images / Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Українська тенісистка Ангеліна Калініна розповіла про перемогу над екс-першою ракеткою світу Анжелік Кербер в першому колі Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.
 
«Я дуже щаслива, що виграла сьогодні. Це тільки вдруге, коли я пробилася до другого кола на турнірі Великого Шолома. Безумовно, це був хороший матч. Все склалося, працювало і ось прийшов такий результат. Чи найкращий це матч у моїй кар'єрі - з цього боку я його не оцінюю. А ось результат точно найкращий. Після жеребкування перша думка була така, що ми працюємо. Всі кваліфайєри виходили на топових гравців, так що було очікувано, що я отримаю високорейтингову суперницю.
 
Те, що не вдалося зберегти такий великий відрив (лідирувала 5-0 у другому сеті), так я ж, по-перше, не можу вигравати всі м'ячі. Адже було багато геймів, в яких рахунок було по 30, «рівно», і вони склалися на мою користь. І вигравати всі м'ячі було теж важко, я втомлювалася. Та й Кербер, гравець топового рівня, грає стабільно, все повертає назад, тому було дуже важко. Я дуже вдячна глядачам за підтримку. Французи сильно підбадьорювали, коли я вигравала розіграш, на моєму боці вони прямо ревіли.
 
Що стосується умов, то корт був дуже швидким. Вдень було досить тепло, навіть жарко, а перед другим сетом майданчик навіть не поливали. Сьогодні мені точно було комфортніше в таких умовах, тому що якщо грати з Кербер в «пісочниці», то я не знаю, як можна у неї виграти.
 
З приводу наступного суперниці, Даніель Коллінс, скажу, що ми вже двічі зустрічалися (2-0). Вона завжди грає в своєму стилі, максимально агресивному, від якого вона взагалі не відходить. Це буде важкий і цікавий матч, треба буде витримати тиск, адже вона активний і потужний гравець.
 
Чи стежу я зараз за своїм рейтингом (зараз Калініна знаходиться на 139 сходинці)? Раніше я сильно зациклювалася з цього приводу. У 2018 році, коли я була 107-ю, я думала, мовляв, мені потрібно ще 7 рядків, щоб піднятися в топ-100 і проходити в основу. І я просто божеволіла через це. Останні 2-3 роки я взагалі не дивлюся, на якому я місці. Я знаю, що якщо виграю турнір, то піднімуся вище. Найголовніше - це якісна робота, яку ти повинна показувати кожен день на тренуваннях, в матчах, на 25-тисячниках, на шоломі, немає різниці де. Мені не потрібен цей додатковий тиск, адже коли ти виходиш на матч, то думаєш про те, як потрібно грати, а не про свій рейтинг», - сказала Калініна.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladdal
Медленный вязкий корт.
Michael Benko
Эксперты, вопрос в студию: "Что такое песочница"?
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил