Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 травня 2021, 20:50
14482
0

Манчестер Сіті - Челсі. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Експерт поділився прогнозом на фінал Ліги чемпіонів

| Оновлено 29 травня 2021, 20:50
14482
0
Манчестер Сіті - Челсі. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на фінальний матч Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» - «Челсі».

«Я досі перебуваю під враженням від емоційного фіналу Ліги Європи з 22 післяматчовими пенальті. У своєму передматчевому інтерв'ю я і припускав такий розвиток подій з серією післяматчевих пенальті, хоч до матчу і розумів, що МЮ - фаворит. Але це футбол, це фінал!

Аналогічно можна міркувати і про фінал Ліги чемпіонів, де до матчу більшість фаворитом вважає «Ман Сіті». Хоча, я вважаю, що шанси двох команд рівні і у кожної команди є свої козирі.

Які плюси у «Ман Сіті»? Це чемпіонство в АПЛ цього сезону. До речі, під керівництвом Гвардіоли «городяни» здобули три чемпіонства за чотири роки. Також в цьому році «Ман Сіті» виграв Кубок ліги. Могли вони виграти і Кубок Англії, але в півфіналі вони поступилися 0:1 якраз-таки «Челсі», який, в свою чергу, програв у фіналі «Лестеру».

Гвардіола з «Ман Сіті» ще не вигравав Лігу чемпіонів. Для нього це великий стимул! Треба віддати належне Пепу і його команді. У плей-оф «городяни» виграли всі шість матчів у «Боруссії» Менхенгладбах, «Боруссії» Дортмунд і торішнього фіналіста Ліги чемпіонів ПСЖ. Не можна забувати про особу Гвардіоли! Він двічі з «Барсою» вигравав Лігу чемпіонів в 2009 і 2011 роках.

«Аристократи» з Тухелем тривалий час грали наднадійно і надупевнено, штампуючи перемоги одну за одною. Вони завершили сезон в АПЛ на четвертому лігочемпіонівському місці. «Челсі» в плей-оф Ліги чемпіонів на шляху до фіналу пройшов мадридські «Атлетіко» і «Реал», а також «Порту». Правда, не можна не відзначити, що «Челсі» програв три з чотирьох попередніх матчів «Арсеналу», «Лестеру» і «Астон Віллі». При цьому у лідерів команди Менді і Канте були ушкодження, але Тухель сподівається на те, що вони зіграють у фіналі. Я теж впевнений, що вони будуть грати. Вони потрібні команді, і вони лідери «Челсі». Як на мене, Канте проводить свій кращий сезон. Він грає значно різноманітніші, універсальніше, з дуже високим коефіцієнтом корисних дій в атаці. А гра в обороні - це коник Канте.

До речі попередні два сезони саме німецькі фахівці вигравали Лігу чемпіонів - Клопп з «Ліверпулем» і Флік з «Баварією». І в цьому фіналі представлений німець Тухель. Каталонцю Гвардіолі хочеться перервати німецьке лідерство, вигравши з «Ман Сіті» заповітний трофей.

Нам, українцям, звичайно, хочеться, щоб черговий українець, а саме Саша Зінченко, слідом за Андрієм Шевченком, який виграв Лігу чемпіонів з «Міланом», і Анатолієм Тимощуком, який завоював цей титул разом з «Баварією», переміг у найпрестижнішому єврокубку. Так, дуже хочеться, щоб Саша Зінченко підняв цей трофей над головою! Але зробити буде це дуже складно.

Мені здається, в цьому фіналі не буде переможця в основний час. Рідко таке буває, що не можеш віддати комусь перевагу. У плані тренерів у мене більше симпатій до Гвардіоли. Я книги Пепа читаю. І Зінченко грає в команді каталонського фахівця. Але я також віддаю належне і роботі Тухеля.

Треба бути об'єктивними. На шальках терезів 50 на 50. Хтось скаже, що це за прогноз, якщо я не називаю переможця? Ну, от скажіть, хто виграє в цьому фіналі! Я не знаю. Тут можна тільки вгадати! Як на мене, шанси дуже рівні. Як тренер і вболівальник, хочу отримати від цього матчу задоволення від роботи тренерів і їх штабів, від роботи арбітрів, які не заважатимуть грати.

Сподіваюся, матч всім сподобається. Чи буде він результативним? Я не думаю. Команди зіграють акуратно, обережно і дисципліновано. Вони дуже добре один одного знають. Думаю, у Де Брюйне і Жоржиньйо не буде тієї свободи, яку вони мають в кожному матчі. Також будуть враховуватися швидкість і дриблінг Пулішича, а також Фодена. З помилковою дев'яткою без центрального нападника знову зіграє Гвардіола.

Буде досить цікаве протистояння. І Саша Зінченко захоче себе проявити. Йому, напевно, доведеться змагатися більше з Аспілікуетою. У будь-якому випадку матч буде дуже цікавий. У команд по два склади, там гравці високої якості. Я в передчутті цієї гри, а потім ми будемо говорити про матчі збірної України та інших національних команд. А зараз давайте сконцентруємося на фіналі Ліги чемпіонів», - сказав Грозний.

Матч «Манчестер Сіті» - «Челсі» відбудеться 29 травня. Початок зустрічі - о 22:00.


В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(65)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами
Футбол | 11 травня 2024, 01:30 0
Мічел оцінив нічийний матч Жирони, в якому українці відзначилися асистами

10 травня «червоно-білі» втратили перемогу в поєдинку 35-го туру Ла Ліги проти «Алавеса» (2:2)

Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа
Футбол | 10 травня 2024, 18:22 7
Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.