Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 травня 2021, 01:00
14210
26

ФРЕД: «Війна почалася в Києві, а потім перейшла до Донецька»

Півзахисник «Манчестер Юнайтед» і збірної Бразилії - про пережите в Україні

| Оновлено 29 травня 2021, 01:00
14210
26
ФРЕД: «Війна почалася в Києві, а потім перейшла до Донецька»
Getty Images/Global Images Ukraine. Фред

Колишній півзахисник «Шахтаря» Фред, який нині виступає за «Манчестер Юнайтед», поділився спогадами від початку бойових дій на сході України, з яких фактично і почалася війна на Донбасі.

«Спочатку було складно, почалася війна... Було дуже страшно. Я жив недалеко від головної площі Донецька, і коли почалася війна між Україною і Росією, все дуже ускладнилося. У той час з'явилися проросійські протестанти, і вони закрили місто. Наша тренувальна база була за містом, нам доводилося виїжджати туди. Вони зробили блок-пости, і ми проїжджали повз озброєних людей, як нібито це нормально, розумієте? Зупинили машину, запитали, навіщо їду за місто, сказав, що збираюся тренуватися. Вони вже знали нас, розуміли, що ми - футболісти, тому було трохи простіше. Пам'ятаю, що зупиняли люди з пістолетом в руках і навіть просили сфотографуватися. Дивно!»

«Були протести, але нічого серйознішого. Потім ми поїхали у відпустку і провели передсезонку в Швейцарії. Коли ми їхали, в місті почалася війна, зруйнували аеропорт, ситуація в країні була жахлива. Потрібно було повертатися, щоб зіграти Суперкубок України проти «Динамо». Але як нам було повертатися, якщо країна знаходиться в стані війни? Це був хаос. Українці розуміли, що відбувається, але ми, бразильці, ні... Мій внутрішній голос сказав: «Я не повернуся в Україну, яка загрузла у війні та вогні». Деякі гравці повернулися до Бразилії, інші зіграли за Суперкубок. Потім команда поїхала до Києва, нам подзвонили і сказали, що проблем немає. Потім я повернувся. Але це було дивно. Ми гуляли по вулицях, бачили безліч барикад, людей, якісь намети, військовий одяг. Війна почалася в Києві, а потім перейшла до Донецька. Було нереальним бачити бойові танки, всіх в формі», - згадав Фред.

Нагадаємо, Фред перейшов в «Шахтар» влітку 2013 року.

Після того, як в Донецьку почалася війна, шість легіонерів «Шахтаря» відмовилися повертатися в Україну. Крім Фреда, це були Алекс Тейшейра, Дентіньо, Дуглас Коста, Факундо Феррейра та Ісмаїлі. Пізніше всі вони приєдналися до «Шахтаря», оскільки в справу довелося включитися президенту клубу Рінату Ахметову, який нагадав «баламутам» про необхідність виконувати підписані контракти.

Джерело Globoesporte
Оцініть матеріал
(110)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Палмер дав оцінку конфлікту в Челсі під час пенальті у ворота Евертона
Футбол | 16 квітня 2024, 11:00 5
Палмер дав оцінку конфлікту в Челсі під час пенальті у ворота Евертона

Голеадор «синіх» – про ситуацію в поєдинку 33-го туру АПЛ

У гості до тата Карло. Тренер Реала та ще п'ятеро обраних
Футбол | 16 квітня 2024, 12:49 0
У гості до тата Карло. Тренер Реала та ще п'ятеро обраних

Анчелотті та його колеги, які провели найбільше матчів у Лізі чемпіонів

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_Funny_Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
_Funny_Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
firstromario
Та добре що хоть помітив що війна між Україною і кацапами. Багато і того не усвідомлює...
pl2012ua
если считать с расстрела майдановцев присланными москалями в феврале 2014 года, одновременно с захватом Крыма (за что раздали медальки), то да, верно.
dd dent
Хм, началась в Киеве, перешла на восток, там осталась, а тут почему-то затихла, Крым в скобках, видимо он нем он не знает, ещё его можно упомянуть и готова задача для 2-3 класса средней школы.
winner2012
Все кто не понимают или не хотят принимать, что это война и что рашка нас не хочет отпускать от себя, потому что они не хотели снижения своего влияния на страны совка, иметь под границей свободную страну, где проходят честные выборы, не принимаются кабальные законы, где у людей есть право выбора и свобода слова, где люди могут выходить на митинги - коллаборанты и приспособленцы!
Напомнить какие законы начали принимать перед Майданом? Напомнить Межигорье и дома всяких Пшенок? Напомнить как бизнеса отжимали по областям люди Януковича, как Саша стоматолог стал миллиардером, как рашка кредитами покупала украинскую власть, которая потом эти подачки разворовывала? А как отжали Металлист? А какие были купленные титушки и что вытворяла группировка оплот? Наверное многие подзабыли уже, раз думают, что не всё так однозначно!
Сейчас хоть всё и не идеально, но по крайней мере мы не ещё одна диктатура как в Беларуси! У нас есть права и никто не боится идти на митинг и высказывать своё «фе» против любых действий власти. Нас не арестуют за посты в соцсетях, нас не пакуют в автозаки! Это уже огромный плюс! Мы хотя бы можем менять президентов и реально голосовать за парламент. И США и Евросоюз давят на то, чтобы хоть какая-то проводилась работа по борьбе с коррупцией и улучшались институты управления и власти. У нас постоянно происходят какие-то реформы.
А вы посмотри в мире на абсолютно все страны - друзья России и назовите хотя бы одну успешную, свободную, богатую и развитую. Та ни одной нет - все изгои, с военными конфликтами, закрытые, тоталитарные и бедные. Какие ещё кому нужны доказательства?
Владимир Копяк
Когда услышал эту версию, что на деревьях есть следы от пуль,и стреляли якобы с готеля Украина, не поленился, приехал в Киев с супругой, и пол дня осматривал почти все деревья на Институтской. Да, отверстия были( снимал фотоаппаратом Никон, готов представить следствию, если заинтересуются), много сквозных, калибра 7,62,но много только входящих. Подавляющее большинство попаданий в деревья вдоль дороги, но не со стороны готеля (!!!), а сверху вдоль улицы Институтской. И то вдели многие люди. Я привык верит своим глазам и делать соответствующие выводы. Почему прокуратура не хочет вести нормальное и объективное расследование? Может потому,что почти все следаки - люди януковича и его банды?
Istm
дебіл цей фред...
zzg77
Ротань готовит игроков в первую сборную, Шевченко доволен!!!
garik_trinity
Ну хоть признал, что с РФ война, в отличие от многих наших соотечественников.
Ossa8860
Ему из погреба виднее...
Trollface
Фред ничего не понимал с его мелким мозгом. Кто-то ему подсказал, это однозначно.
dd dent
Бедные мартышки первый раз в жизни танк видно увидели и чуть контрактами не подтерлись с перепугу но вовремя спохватились и вернулись
Володимир Ляшенко
Фредеріко Родрігес правильно все сказав. З часом і я зрозумів, що війна почалася з Києва.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил