Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 травня 2021, 03:31
9798
16

ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар хоче потрапити у груповий раунд Ліги чемпіонів»

Новий головний тренер клубу розповів про філософію, свій штаб та трансфери

| Оновлено 27 травня 2021, 03:31
9798
16
ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар хоче потрапити у груповий раунд Ліги чемпіонів»
ФК Шахтар. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі дав перше велике інтерв'ю Shakhtar TV, в якому розповів про філософію, свій штаб, трансфери, старт сезону, гру і розмови про футбол:

– Вітаємо в «Шахтарі»! Ми знаємо, що у вас було багато пропозицій від різних клубів. Чим привернув проект «Шахтаря»?

– Дякую. Я вважаю, що «Шахтар» – це топ-клуб. Тому що у керівництва «Шахтаря», яке вийшло зі мною на зв'язок, були ті ж філософія та ідеї, що й у мене. Тому що в «Шахтарі» багато талановитих футболістів. І тому що я дуже хотів тренувати за кордоном. Працювати в Італії – це одне, але робота за кордоном дає зростання моїй кар'єрі.

– Сергій Палкін говорив у інтерв'ю, що ви настільки захоплені футболом, що можете говорити про нього годинами. Як проходили ваші переговори з клубом?

– Сергій правий, тому що я міг би говорити про футбол 24 години на добу. Я хотів би спілкуватися не тільки італійською, а й поліпшити свій рівень володіння англійською мовою і також знати вашу мову.

– Як пройшла ваша зустріч з президентом «Шахтаря» Рінатом Ахметовим? Він вас здивував? Що казав?

– Президенту теж подобається говорити про футбол, і він дуже багато знає про футбол. В цьому плані ми дуже схожі. Враження у мене відмінні, тому що я відразу зрозумів його харизму. Це людина, яка знає про футбол все в деталях. Дуже складно знайти таких людей, і коли ти з ними зустрічаєшся, відразу розумієш, що це велика рідкість.

– Майбутній старт у кваліфікації Ліги чемпіонів – що це для вас означає?

– До кваліфікації Ліги чемпіонів є Суперкубок, який для нас дуже важливий, а потім стартовий матч чемпіонату України. Ми хочемо розпочати добре, з перемоги. Потім, звичайно, почнемо думати про Лігу чемпіонів, тому що хочемо потрапити в групу.

– Ваші враження від Києва та від інфраструктури, де має бути щодня працювати, стадіону, де команда грає?

– Стадіон дуже красивий, мені дуже сподобався. Решта – дуже добре, але потрібно поліпшити рівень. Так, треба розуміти, що це не наше місто. Сім років тому «Шахтар» переїхав до Києва – потрібно адаптуватися до ситуації. Моя мета – поліпшити рівень футболістів і вигравати трофеї, але також і допомогти клубу підвищити рівень, як і клуб буде підвищувати мій. Говорячи про це, я говорю про все: футболістів, інфраструктуру і рівень гри.

– Скільки матчів «Шахтаря» ви встигли подивитися під час переговорів з клубом? Що можете сказати про рівень команди на даний момент?

– Я дивився матчі, наприклад, з «Реалом», «Ромою», «Інтером». Але в той момент я працював у «Сассуоло» і було складно розглядати іншу команду. Звичайно, я знаю всіх футболістів «Шахтаря», багато мені подобаються. У нас багато талантів. Молодь теж дуже цікава: вони повинні знати, що я вірю в них. Впевнений, разом вони стануть ще більш важливими гравцями.

– Можливо, ми зможемо побачити в складі футболістів, з якими ви працювали в Італії?

– Може бути. Подивимося. Потрібно подивитися, на які саме позиції нам потрібні футболісти. Я не повинен взяти з собою гравця просто тому, що я з ним працював. Для мене найголовніше, щоб вони підходили філософії гри моій та «Шахтаря», тоді чому б і ні?

– У недавньому інтерв'ю ви сказали, що міжнародна мова футболу універсальна. Які ваші улюблені слова цією мовою? Можливо, атака, домінування? Назвіть три.

– М'яч. Якщо у нас є володіння м'ячем, то у суперника – немає. Сміливість. Вона завжди дає нам можливість досягати результату і перемагати. Задоволення, наше і вболівальників, коли ми дивимося футбол, адже в кінці кінців футбол – це гра. У нас є багато талановитих футболістів. Я впевнений, вони самі хочуть отримувати задоволення від гри, і я хочу того ж.

– В цейй момент всі футболісти «Шахтаря» і вболівальники з особливою увагою переглядають інтерв'ю з вами. Можливо, ви б хотіли зараз послати їм перший меседж?

– Я хочу просто передати мої почуття, що для мене велика честь бути тренером «Шахтаря». Я впевнений на сто відсотків, що це правильне місце. Вважаю, що «Шахтар» – це легендарний європейський клуб. І я обіцяю, що на сто відсотків віддам все, що можу, з усім професіоналізмом. Я впевнений, що ми будемо демонструвати дуже хорошу гру. Знаю, що, коли ми будемо показувати свою гру, вболівальники можуть в неї закохатися.

– Даріо Срна сказав, що в ваш тренерський штаб буде входити вісім осіб. Хто вони і чим займатимуться?

– Всі вони – асистенти, які допоможуть в тактичних і технічних питаннях. Тренери з фізики. Один тренер воротарів. І один асистент, з яким я працюю вже багато років, – він допоможе і порадить, які футболісти підходять краще моїй грі.

– Попереду у команди літні збори. Чи плануєте ви переглядати багато молодих гравців «Шахтаря»? Чи буде у них шанс?

– Так. Я вже почав дивитися товариські матчі збірної України. Буду дивитися їх з великим інтересом. Андрій Шевченко сам грав в Італії, і в його штабі є італійці – вони теж мої друзі.

– Можливо, виділіть когось із гравців?

– Матвієнко, Корнієнко, Судаков, Марлос, Степаненко, Трубін... Я знаю їх дуже добре. Але в збірній України не тільки наші футболісти, а ще й ті, хто грає за кордоном. Коваленко і Маліновський виступають в Італії за «Аталанту». Вони дуже сильні і важливі футболісти для збірної України.

– Також Даріо Срна говорив, що ви молоді, амбітні і голодні. Що повинен виграти Де Дзербі, щоб вгамувати голод?

– Я і мій тренерський штаб залишили італійський чемпіонат, дуже важливий чемпіонат, Серію А. Ми приїдемо сюди без сімей. Ми приїдемо сюди не відпочивати, а працювати старанно. Виграти – це кінець шляху. Але кожен день ми хочемо працювати старанно, щоб цей шлях був успішним. Це філософія і наша, і клубу. Ми хочемо дивувати всіх уболівальників і весь футбол тим, як ми граємо. Хочемо, щоб усі отримували задоволення від матчів «Шахтаря» – президент і вболівальники. Ми впевнені, що за допомогою таланту можемо це робити. І якщо в кінці кінців ми встигнемо зробити все це, то я впевнений, що ми можемо вигравати титули.

– Яке ваш найбільш неулюблене запитання, щоб ми вам його більше не задавали?

– Коли даю інтерв'ю, я ніколи не хочу знати заздалегідь, які питання будуть задавати. Мені нема чого приховувати. Я дуже чиста людина, люблю свою роботу, люблю футбол, знаю футбол. Тому я готовий отримати будь-які питання, які хочете. Я готовий відповідати на будь-які питання.

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Следующий сезон обещает быть интересным, запасюсь попкорном
SaneK
Одно из очень не многих интервью, которые дочитал до конца. Новый тренер Шахтера создаёт впечатление приятного человека. Хотелось бы не ошибиться.
Саша Яковенко
Интересное интервью. Оптимизм хлещет через край.
OKs100
Молодость против опыта Луческу. Будет интересно. Надеюсь итальянец откроет новые украинские молодые таланты для сборной, как открыл Луческу.
avk2307
В групповой этап ЛЧ пусть стараются . От этого только лучше Украине.
Но вот , кто в УПЛ будет играть когда одни легионеры на контракте , я не понимаю.
4 игрока не наберут на игру...
Alex86 1
Как это не нарезали на 1ООО мелких частей, а нормально выложили? о_О
Yura Юрий
странно , ранее выход из группы считался неудачей...а теперь желание хотя бы попасть туда...
Fitness063
Хотеть не вредно - действуйте! Покажите свой класс если получиться. Ждем в группах. Это вам пожелания без срача который лишь вы умеете нести!
Elblanko
Та й якось не переконує 8місце в Італії, де попереду мертвий юве, Наполі, такоє собі рома... А може я й помиляюсь.
Elblanko
Я канєшно бажаю успіхів шахті, особливо в євротурнірах. Але я щось в цього де дзербі не вірю.... Всі молоді таланти тренери тренують еліту. Йому ще потрібно вчитися.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил