Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 травня 2021, 01:44
17691
11

ФОТО. Потужна інфраструктура. У Полтаві побудують новий 10-тисячний стадіон

Клуб «Полтава» Сергія Іващенка планує будувати на місці мотобольної арени

| Оновлено 26 травня 2021, 01:44
17691
11
ФОТО. Потужна інфраструктура. У Полтаві побудують новий 10-тисячний стадіон
poltava.to

Клуб «Полтава» планує побудувати новий футбольний стадіон на місці мотобольної арени у Розсошенцях.

Проект передбачає основний футбольний стадіон, зимовий манеж зі штучним покриттям та поле для тренувань. Окрім цього в існуючий будівлі облаштують роздягальні, суддівські кімнати, душові, тренажерні зали для команди, готелі для полтавських футболістів та для спортсменів-гостей

Президент СК «Полтава» та депутат Полтавської міськради Сергій Іващенко подав на розгляд Щербанівської сільради два прохання: надати дозвіл на виготовлення проектної документації на комплексну реконструкцію мототреку під футбольний стадіон; змінити цільове призначення земельної ділянки. Сергій Іващенко планує створити потужну спортивну інфраструктуру:

На цей час СК «Полтава» викупила усе майно на цій земельній ділянці, тому ми і подали відповідні прохання. Попередньо ми спілкувалися із депутатами, звичайно, усі зацікавлені у створенні спортивних об’єктів та розвитку спорту, зокрема, дитячого. Проект передбачає реконструювати існуючу будівлю: на першому поверсі будуть роздягальні, душові, суддівські кімнати, на другому – приміщення клубу, на третьому – тренажери для членів клубу та готель, на четвертому – готель для команд, які приїжджатимуть до нас. Потім буде збудований футбольний стадіон на майже 10 тисяч місць. Поруч запланували збудувати зимовий манеж зі штучним покриттям, а також 2 тренувальних поля. Звичайно, передбачили місця для паркування автотранспорту (окремо для автобусів) та загальний благоустрій території. Усі норми УЄФА будуть дотримані.

Якщо сільрада дозволить, то територію вже незабаром загородимо та охоронятимемо. У поточному році розпочнемо реконструкцію будівлі та будівництво стадіону, зокрема, засіємо поле травою. У 2022 році плануємо вже відкрити будівлю клубу, стадіон із тимчасовою трибуною (паралельно буде будуватися основна). Того року команда вже буде грати на своєму полі.

Хочемо зробити акцент на розвитку дитячого спорту. Наприклад, там буде тренуватися дитячо-юнацька школа з футболу, працюватиме гурток з авіамодельного спорту, а також будуть діти, які поруч тренуються на картодромі. Взагалі наш меседж – комплектувати основу місцевими гравцями, щоб не залучати «легіонерів».

За словами Сергія Іващенка, реалізація проекту розрахована на 5 років. Орієнтовний кошторис на найближчі 2–3 роки – це 25–30 млн грн. Довідково. Сергій Іващенко став президентом та співвласником спортивного клуба «Полтава» у 2019 році. Йому належить 70% акцій – решту ділять виконавчий директор клуба Станіслав Майзус та головний тренер клуба Володимир Сисенко.

План нового стадіону СК «Полтава»

Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Травма Миколенка, фіаско Ліверпуля, Хаві залишається, срібло Верняєва на ЧЄ
Футбол | 25 квітня 2024, 06:36 0
Травма Миколенка, фіаско Ліверпуля, Хаві залишається, срібло Верняєва на ЧЄ

Головні новини за 24 квітня на Sport.ua

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Не может стадион с нуля на 10 тыс зрителей с инфраструктурой стоить 25-30 млн грн это чушь ! Пример Ингульца и Колоса.Какие были потрачены огромные средства и года ,а там нет 10 тыс.И там люди с деньгами и командами.
BekXan
Для такого города как Полтава основной клуб Ворскла был есть и всегда будет.Остальное просто нереально потянуть.Всё остальное это сказки и открытое кидалово.Они басейн уже десятки лет строят никак не могут достроить не говоря про другие объекты.
Гаврик Кировоградский
Ждем когда арена примет финал Лиги чемпионов
BekXan
Это чушь БОЛОТНАЯ !СК Полтава это команда ветеранов аматоров.Человек который это всё затеял застройщик ему нужна земля .Никто строить стадион не будет !Он там никому не нужен.Эта команда даже во второй лиге не играет.Фк Полтава уже была там не было такого стадиона хотя человек с деньгами.Этот Иващенко проиграл кресло мера у него нет денег на фк а уж темболее на новый стадион.Это открытое кидалово !
Сергей Лесной
Планы впечатляют. Ну Посмотрим! Даешь больше клубов с хорошей инфраструктурой!
euro2012_za_2012euro
Немного из истории мотобола и про Россошенцы:
Вымпел (Полтава) стал единственным украинским клубом победителем чемпионата СССР 1973 (18, 2, 0 поражений, 106-18 забито (из них 73 гола забил ( вечный рекорд !!!) Валерий Кудинов) и сделали Золотой дубль выиграв Кубок СССР 1973.
" Після фінального свистка шанувальники мотоболу підняли на руки кожного гравця «Вимпела» і гойдали їх з їхніми ж мотоциклами, а потім понесли їх колом пошани доріжками мототреку в Розсошенцях."
нестор
Это та Полтава, которая уничтожила Черноморец в переходных матчах, а потом снялась?
turist86
а мотобол накрився мідним тазом?
Олег Судак
Молодці !!! Будуйте. Тепер головне,щоб за місяць до відкриття не приїхало зелене і не наліпило плакат "велике будівництво".