Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 травня 2021, 18:26
1551
0

Київ-Баскет – БК Запоріжжя. Прогноз та анонс на 1/2 фіналу Суперліги

Переможець регулярного чемпіонату проти головного порушника спокою в сезоні

| Оновлено 25 травня 2021, 18:26
1551
0
Київ-Баскет – БК Запоріжжя. Прогноз та анонс на 1/2 фіналу Суперліги
ФБУ

Сьогодні візьме свій старт півфінальна стадія української баскетбольної першості. Першими з'ясування відносин почнуть баскетболісти столичного «Київ-Баскета» і представники БК «Запоріжжя», і дане протистояння обіцяє бути більш ніж цікавим.

«Київ-Баскет» (1) – БК «Запоріжжя» (4)

Дати матчів: 25, 27, 31 травня, у разі необхідності, 2 та 6 червня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

30.10.2020 БК «Запоріжжя» – «Київ-Баскет» – 70:106

08.01.2021 «Київ-Баскет» – БК «Запоріжжя» – 81:87

07.03.2021 «Київ-Баскет» – БК «Запоріжжя» – 89:88

29.04.2021 БК «Запоріжжя» – «Київ-Баскет»» – 79:74

Кубок України:

31.03.2021 БК «Запоріжжя» – «Київ-Баскет»» – 89:82

Обидва колективи досить впевнено подолали чвертьфінальну стадію сезону, використавши при цьому мінімальну кількість відведених регламентом зустрічей. Підопічні Айнарса Багатскіса не залишили шансів «Черкаським Мавпам» – 3:0, хоча столичним баскетболістам довелося неабияк попрацювати, щоб оформити перемогу в третій грі, яка завершилася з перевагою всього лише в два очки. У свою чергу, колектив із Запоріжжя також в трьох матчах розібрався з БК «Тернопіль», що стало певною несподіванкою. Звичайно, підопічні Валерія Плеханова котирувалися вище за своїх суперників, але суха перемога в серії трохи здивувала.

Втім, запоріжцям не вперше в цьому сезоні дивувати шанувальників помаранчевого м'яча. Перед стартом чемпіонату клуб явно не котирувався в числі фаворитів, але якісна селекція, чудова тренерська робота Валерія Плеханова і відмінна командна хімія (чого варте тільки привітання головного тренера з Днем народження під час прес-конференції) дали свій результат. Команда практично весь чемпіонат показувала якісний баскетбол, а восьмиматчева переможна серія перед стартом плей-оф, яка включила в себе перемоги над всіма топовими колективами в Суперлізі, показала реальну стелю команди. Тепер запоріжці точно не опустяться нижче четвертого місця в сезоні, але апетит, як відомо, приходить під час їжі.

ФБУ

Кияни не мали по сезону найбільшого бюджету і найбільш зіркового складу, але, незважаючи на це, Айнарс Багатскіс зміг побудувати дуже сильний колектив. «Київ-Баскет» не провів ідеальний сезон, проте відіграв чемпіонат набагато рівніше, ніж основні конкуренти і абсолютно справедливо виграв регулярку. Столичний клуб явно розраховує на чемпіонство і не має наміру зупинятися в півфіналі.

Дуже багато в серії буде залежати від того як обидві команди зможуть впоратися з лідерами в стані суперників. «Київ-Баскету» обов'язково потрібно придумати, як зупинити Майкла Кеффі. Американець по ходу турніру став мотором свого клубу, який і сам набирає очки, і забезпечувати своїх партнерів передачами не забуває. Перед стартом плей-оф розігруючий БК «Запоріжжя» отримав титул MVP сезону, що ще раз підкреслює його важливість для своєї команди. Варто відзначити, що саме в поєдинку проти «Київ-Баскета» Майкл Кеффі оформив єдиний в нинішньому чемпіонаті тріпл-дабл.

У свою чергу, нейтралізація Богдана Близнюка має стати одним з основних завдань для підопічних Валерія Плеханова. Варто зазначити, що в «Київ-Баскеті» немає яскраво вираженого лідера, що є своєрідною фішкою команди, і вистрілити в окремо взятій грі цілком може хтось з п'яти-семи гравців основної ротації. Однак не можна не відзначити той величезний обсяг роботи, яку виконує Близнюк. Український гравець є справжнім універсалом і завжди готовий підстрахувати своїх партнерів на проблемних ділянках майданчика в залежності від перебігу гри.

Сезонну серію команди завершили внічию - 2:2, що тільки додає інтриги протистоянню. Причому всі зустрічі, крім першої, завершилися в дуже щільній боротьбі, але її (цю першу зустріч) в розрахунок брати не потрібно, оскільки тоді у запоріжців половина команди хворіла на коронавірус. Відзначимо, що за підсумками регулярного чемпіонату тільки БК «Запоріжжя» і «Прометей» змогли зіграти внічию сезонні серії з «Київ-Баскетом». Всі інші команди підопічним Айнарса Багатскіса поступилися.

Але також не можна залишити без уваги і протистояння команд в Кубку України, де підопічні Валерія Плеханова вибили киян на стадії чвертьфіналу. Так що БК «Запоріжжя» на даний момент є єдиною командою в Україні, яка має позитивний баланс по сезону в протистоянні з «Київ-Баскетом».

Незважаючи на те, що кияни фінішували в регулярному чемпіонаті на першому місці, а БК «Запоріжжя» став четвертим, півфінальна дуель очікується дуже інтригуючою. Запоріжці вміють грати з «Київ-Баскетом», що не раз було доведено по ходу сезону, а наявність Майкла Кеффі (та й не тільки його) на майданчику і Валерія Плеханова на тренерському містку може принести столичному клубу багато неприємностей. Але за «Київ-Баскет» говорить більш глибша ротація, не менш маститий за нашими мірками тренер, перевага домашнього майданчика і загальний клас гравців, який при всій повазі до запоріжців буде вище у столичного клубу. Поставимо на киян, але просто і легко в цій серії їм точно не буде.

Прогноз Sport.ua на серію: 3:1 на користь «Київ-Баскета»

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 10
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.