Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 травня 2021, 03:21
3160
1

Іван ГЕЦКО: «Група України — не група смерті»

Спеціаліст поділився очікуваннями від виступу команди Андрія Шевченка на Євро-2020

| Оновлено 24 травня 2021, 03:21
3160
1
Іван ГЕЦКО: «Група України — не група смерті»
УАФ

23 травня національна збірна України проведе перший з трьох запланованих спарингів перед чемпіонатом Європи — з футболістами Бахрейну.

Екс-нападник національної збірної України Іван Гецко розповів, чого він чекає від підопічних Андрія Шевченка на футбольному континентальному форумі.

«Заради якісної підготовки наших футболістів до Євро довелося навіть змістити на тиждень закінчення чемпіонату УПЛ. Хоча ні для кого не секрет, що ті виконавці, з якими ми пов'язуємо найбільші надії, з'являться у розташуванні збірної пізніше. Маю на увазі Руслана Mаліновського, Олександра Зінченка, Романа Яремчука, які досі задіяні на клубному рівні. Потім їм ще буде потрібен час на відновлення.

Якщо відверто, то мене дещо здивувала відсутність у розширеному списку кандидатів Владислава Кулача з «Ворскли». Тим не менш, найкращий бомбардир чемпіонату УПЛ заслужив право бути хоча б викликаним на збір. Тим більше, що нападник Кулач — різноплановий футболіст, може зіграти на вістрі атаки і з глибини поля. Втім, не виключено, що полтавчанин просто не вписується в ігрову модель головного тренера Андрія Шевченка.

Думаю, що не тільки у мене, а й у багатьох вболівальників нині неспокійно на серці, на жаль, останні матчі у виконанні наших футболістів не вселяють оптимізму. Будемо сподіватися, що у фінальній частині Євро вони зуміють стрибнути вище голови.

Мене турбує і те, що стартовий поєдинок доведеться проводити з серйозним суперником — збірною Нідерландів, тим більше, на її полі. Все ж клас нідерландців вище, ніж у наших хлопців, та й підтримка рідних стін їм гарантована. Залишається вірити, що буде взята на озброєння правильна тактика — гра від оборони, і це допоможе добитися позитивного результату. Як це сталося в недавніх поєдинках з іспанцями і португальцями.

Розумію бажання керівництва УЄФА заради популяризації футболу провести фінальну частину Євро в різних країнах. Однак це створить для команд додаткові складності, особливо у плані відновлення. Тим не менш, сподіваюся, це не завадить підопічним Шевченка продемонструвати свої найкращі якості.

На наших чекають важкі випробування не тільки в стартовому матчі з господарями, але і в двох наступних — з австрійцями і македонцями. Однак, оскільки ці суперники слабші, з виходом до наступного кола не повинно бути особливих проблем. Наша група — це не «група смерті», — вважає Гецко.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Австрійці слабші? Всі грають в бундеслізі. Вони як мінімум не слабші, а то й сильніші