Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 25 травня 2021, 15:22
2271
1

Одна нічия і одне вилучення, впевнені перемоги Металіста 1925 і Чорноморця

Огляд 27 туру Першої ліги

| Оновлено 25 травня 2021, 15:22
2271
1
Одна нічия і одне вилучення, впевнені перемоги Металіста 1925 і Чорноморця
ФК Прикрпаття

27 тур вийшов примітний тим, що в ньому була зафіксована тільки одна нічия, але яка - 3:3 (!). Також в цьому турі була показана тільки одна червона картка і то вже в додатковий час.

«Металіст 1925» в Івано-Франківську розібрався з «Прикарпаттям». Харків'яни тричі забили у ворота суперника у другому таймі. Гол у свій актив записав Олег Голодюк, а також дублем відзначився Віталій Пономар. До речі, Пономар забиває два м'ячі в матчі другий тур поспіль. У минулому матчі Віталій оформив дубль у двобої з «Вересом» (4:1).

«Верес», який має комфортну перевагу і може дозволити собі розслабитися, розписав на своєму полі мирову 3:3 з «Альянсом». Матч вийшов дуже видовищним і багатим на цікаві події. «Альянс» виграв перший тайм з рахунком 0:2 після голів Руслана Пісного та Костянтина Ярошенка. У дебюті другої половини зустрічі форвард «Вереса» Михайло Шестаков не реалізував пенальті. Але на 53-й хвилині Геннадій Пасіч один гол відквитав. Вже на 55-й хвилині Шестаков виправився і зрівняв рахунок. Для Михайла це 12-й гол у сезоні, і він йде другим у снайперській гонці Першої ліги. На 62-й хвилині зустрічі Сергій Петько і зовсім вивів рівнян вперед. На 87-й хвилині Ярошенко повторив подвиг Шестакова і не забив з пенальті - м'яч парирував Богдан Когут. Але, на відміну від Шестакова, Ярошенко забив головою на добиванні, чим приніс «Альянсу» нічию 3:3 в матчі.

«Агробізнес» на виїзді переміг «Кремінь» завдяки голу Руслана Черненка в першому таймі. Тепер у Черненка 14 голів у сезоні, і він, як і раніше, лідер бомбардирських перегонів Першої ліги. Матч цікавий тим, що в ньому була показала одна червона картка в турі. І це сталося вже на 90+4-й хвилині! Вилучений з поля був представник команди з Волочиська Ігор Бойчук, який першу жовту отримав на 90-й хвилині.

«Миколаїв» на своєму полі також з рахунком 1:0 виграв у «ВПК-Агро». Вже на 3-й хвилині зустрічі Богдан Кушніренко реалізував пенальті і вивів «корабелів» вперед. Миколаївці в результаті втримали переможний рахунок.

Знову переміг «Авангард». Краматорчани взяли заповітні три очки в Горішніх Плавнях. Команда з Донецької області переграла «Гірник-Спорт» з рахунком 0:2, завдяки голам Гуті і Максима Єрмоленка.

«Оболонь» в Києві зуміла виграти з рахунком 2:1 в матчі з «Волинню». Лучани перемогли в першому таймі після швидкого голу Богдана Оринчака, який тепер з десятьма голами в активі разом з Юрієм Батюшиним ділить третю позицію в гонці бомбардирів Першої ліги.

«Нива» виявилася сильнішою за «Полісся». Тернопільська команда перемогла з рахунком 2:0, завдяки голам Сергія Кисленка та Ігоря Семенини.

Розібрався з явним аутсайдером Першої ліги «Кристалом» «Чорноморець». У дербі команд з берега Чорного моря одесити розгромили херсонців з рахунком 4:0. Голи в свій актив у складі «Чорноморця» записали Ілля Путря, Максим Брагару, Артем Козак і Андрій Штогрін.

Давайте подивимося, що у нас відбувається в турнірній таблиці. «Верес» з 59 очками лідирує і має гру в запасі. Далі йдуть «Чорноморець» (55) і «Металіст 1925» (53), які на даний момент виходять в УПЛ. Четверте місце займає «Агробізнес» з 51 балом в активі. П'ятий «Миколаїв» з 46 очками і грою в запасі має ще шанси на підвищення в класі. Потім йдуть шостий «Альянс» (44) і сьома «Волинь» (43), які практично програли боротьбу за вихід в УПЛ. «Оболонь» (37), «Гірник-Спорт» (32) і «ВПК-Агро» (31) знаходяться в комфортній середині і розмірковують вже про наступний сезон. Те ж саме можна сказати, напевно, і про «Полісся» (29) з «Авангардом» (29), які практично забезпечили собі участь в наступному сезоні Першої ліги. Потім йдуть «Нива» (27) і «Прикарпаття» (24), які ще можуть опинитися у Другій лізі.

У зоні вильоту знаходяться «Кремінь» (20), який ще буде боротися за збереження прописки в Першій лізі, а також «Кристал», який наступний сезон почне в Другій лізі чемпіонату України.

Перша ліга. 27-й тур

21 травня

«Прикарпаття» - «Металіст 1925» - 0:3
Голи:
Голодюк, 54, Пономар, 72, 78.

«Верес» - «Альянс» - 3:3
Голи:
Пасіч, 53, Шестаков, 55, Петько, 62 - Пісний, 21, Ярошенко, 28, 88.

Нереалізовані пенальті: Шестаков, 47 - Ярошенко, 87.

«Кремінь» - «Агробізнес» - 0:1
Гол:
Черненко, 29.

Вилучення: Бойчук, 90+4 («Агробізнес»).

«Миколаїв» - «ВПК-Агро» - 1:0
Гол:
Кушніренко, 3 (з пенальті).

«Гірник-Спорт» - «Авангард» - 0:2
Голи:
Гуті, 11, Єрмоленко, 83.

«Оболонь» - «Волинь» - 2:1
Голи:
Батальський, 47, 88 - Оринчак, 9.

«Нива» - «Полісся» - 2:0
Голи:
Кисленко, 22, Семенина, 68 (з пенальті).

«Чорноморець» - «Кристал» - 4:0
Голи:
Путря, 2 (з пенальті), Брагару, 36, Козак, 52, Штогрін, 87.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
МХ 1925 впевнено іде до ПЛ, чекаємо на Метал(іст) через рік. Буде дербі!