Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 травня 2021, 15:43
6689
13

СУРКІС: «Ахметов любить Шахтар більше, ніж гроші. Він міг закрити клуб»

Президент «Динамо» розповів про відносини з керівниками інших клубів

| Оновлено 22 травня 2021, 15:43
6689
13
СУРКІС: «Ахметов любить Шахтар більше, ніж гроші. Він міг закрити клуб»
ФК Динамо Київ. Ігор Суркіс та Рінат Ахметов

Президент «Динамо» Ігор Суркіс в інтерв'ю Володимиру Звєрову розповів про відносини із керівниками «Шахтаря», «Зорі» і «Олімпіка»:

«Честь і хвала Рінату Леонідовичу Ахметову за те, що він зберіг футбольний клуб «Шахтар». У нього, як ні в кого, була можливість закрити цей проект, підкреслюю – дорогий проект. У це неможливо повірити, але він міг це зробити. Запевняю вас, що Ахметов любить «Шахтар» більше, ніж гроші. Кожен матч він пропускає через своє серце. На мій день народження він сказав, що ми споріднені душі. Його тост звучав так: вважаю, що срібні медалі підходять для Ігоря Михайловича, а я краще виглядаю із золотими. У нас йде протистояння. Ми в нормальних людських відносинах, але на футбольному полі ми не поступаємося. Не ми з ним б'ємося на полі, а грають наші футболісти, наші філософії. Я обрав такий шлях, він – інший. Якщо немає «Шахтаря», то немає і «Динамо». І навпаки.

Амбіційний президент і у «Зорі». Як то кажуть, людина без батьківщини. Адже важко грати не в своєму місті. У нього немає таких можливостей, але він вкладає гроші в футбол. Він мені недавно дзвонив та хотів обговорити, кого можна взяти в оренду або викупити. Ця людина хворіє на футбол. Більш того, не знаю, чи знайшов би я мужність, щоб на першій хвилині після фінального свистка у фіналі Кубка України зателефонувати Євгену Геллеру. Перший дзвінок був від нього, з визнанням того, що «Динамо» було сильніше і поздоровленням із перемогою. Це говорить про його чоловічу силу волі, порядність щодо того, що роблю я, а я поважаю те, що робить він.

Те ж стосується і президента «Олімпіка». Його команда грала на нашому стадіоні, я часто приходив на матчі і бачив його всі 4 роки. Ми віддали стадіон, не рахуючи витрати. Він платить чисто символічно, але ми не могли не піти йому назустріч, щоб зберегти таку команду, як «Олімпік». Так, Владислав Гельзін допустив речі, які не повинні бути присутніми в прямому ефірі. Колись я теж був дискваліфікований за те, що зайшов до суддів і щось сказав, хоч і не в такій формі. Був оштрафований і оплатив цей штраф. Правила повинні бути одні для всіх. Але Гельзін усвідомив це і вибачився перед журналістами і футбольною громадськістю. Не можна сьогодні викидати людину з футболу. А якщо це закінчиться тим, що ми втратимо і «Олімпік»? Кому від цього стане легше? Дайте умовну дискваліфікацію, а якщо це повториться – то дискваліфікують на 5, на 10 років. Він же міг сказати те ж саме, але нікого не ображаючи. Що його команду вбили, що суддівство було неправильним, що Комітет арбітрів повинен переглянути ці моменти. Гельзін визнав, що був неправий. Вважаю, що викидати людину з футболу – неправильно».

Він згуртував команду. Суркіс розповів про роботу Луческу, переможний сезон

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Booshlater
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ossa8860
В освобождение своего города вложить эти же деньги было бы полезнее.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
esk
Скоро дружбе конец. Ахметов уже начал создавать новую политсилу (вместо ОппоБлока), которая пойдёт на выборы против Слуг. Остальные отпадут, как лушпайки от семечек.
PETP0
Сурок прилюдно признал, что ахметка выше его и может его так же прилюдно опускать? Интересненько...