Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 червня 2021, 03:34
20059
1

Джош Тейлор – Хосе Рамірес. Прогноз і анонс на бій

Лев Кравців у передчутті однієї з головних битв року

| Оновлено 04 червня 2021, 03:34
20059
1
Джош Тейлор – Хосе Рамірес. Прогноз і анонс на бій
Parimatch

Тейлор проти Раміреса - великий бій, незважаючи на тишу навколо. Буде багато вогню

Поєдинок за титул абсолютного чемпіона світу в першій напівсередній вазі підкрався непомітно. Два непереможених чемпіони і абсолютно точно найкращі боксери дивізіону не резонують, як колись Тіто Тринідад і Фернандо Варгас або інші зірки минулих років.

Але це не робить поєдинок гірше. Бій очікується відмінний з купою інтриги.

На думку аналітиків Parimatch, більше шансів на перемогу у Джоша Тейлора. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1.40, у той час, як на перемогу Раміреса дають коефіцієнт 3.40.

Прогноз амбасадора Parimatch, бійця Bellator Ярослава Амосова:

«У Раміреса перевага в довжині рук, але саме Тейлор виглядає краще в позиційному боксі і на дальній дистанції. Британець, швидше за все, спробує звести ризик до мінімуму і не стане влаштовувати «рубку».

Мій прогноз: перемога Тейлора рішенням суддів».

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Британець має відмінну техніку, швидкість і різноманітність в своїх діях. Його головною зброєю проти Раміреса стануть непередбачуваність і вміння працювати на контратаках.

Мій прогноз: перемога Тейлора рішенням суддів».

Рамірес є більш досвідченішим, але у Тейлора більше важливих перемог

Хосе Карлос Рамірес дебютував у профі раніше за суперника на три роки - у 2012 році. Після Олімпіади, на якій він програв Василю Ломаченку, американець офіційно зняв шолом і пішов заробляти гроші кулаками.

До 2015 року Рамірес узяв перший пояс - WBC Continental, перемігши Джонні Гарсію рішенням суддів. А Тейлор тільки дебютував. Але ось титули чемпіона світу бійці взяли вже не з такою великою різницею в часі. Хосе Карлос завоював перший серйозний пояс у 2018 році, коли виграв рішенням суддів у Аміра Ахмеда Імама. Джош - у 2019-му. Тоді він таким же чином переміг білоруса Івана Баранчика.

Саме в цей час почався головний період у кар'єрі британця. У другий сезон Всесвітньої боксерської суперсерії Хосе Карлос не потрапив, але турнір все одно вийшов насиченим. Тейлор виставив непоступливого слаггера Баранчика просто наполегливим і завзятим боксером - тобто показав, ким той насправді є. А в фіналі влаштував із Реджисом Прогрейсом війну. З одного з найкращих поєдинків 2019 року Джош пішов з гематомою на половину обличчя і відразу двома чемпіонськими титулами. Ну і Кубком Мохаммеда Алі, як бонус.

Getty Images/Global Images Ukraine. Хосе Рамірес і Джош Тейлор (праворуч)

Хосе Карлос теж не сидів, чекаючи, що буде далі. По-перше, американець розібрався з Антоніо Орозко. По-друге, з Хосе Сапедою, хоча тут було дуже важко. Ну і по-третє, з Морісом Хукером. Третій не витримав тиску, напропускав і програв достроково, зробивши Раміреса об'єднаним чемпіоном, у якого на руках пояси і WBO, і WBC у першій напівсередній вазі.

Що примітно, обидва боксери билися з українцем Віктором Постолом. Тейлор перед тим, як став чемпіоном, Рамірес - після того, як об'єднав пояси. Результат ідентичний, суперечки з приводу результату - теж. Вони, начебто, є, але не так, щоб дуже сильні. Все через те, що Віктор обидва рази боксував гідно - і у 2018, і у 2020 роках українець за традицією дав бій топам, але трохи поступився. Якраз цього трохи не вистачає українцеві, щоб закріпитися, як чемпіон.

Постол з Тейлором у чомусь схожі. Обидва високі, вміють працювати з дистанції і від джеба, але не ховаються від розмінів на ближній. У підсумку поєдинок вийшов близьким, але не більше. Джош і сам визнає, що той його поєдинок - не з найкращих:

 «Я не сумнівався у своїй перемозі, але це був ризикований крок, тому що єдиним, хто його бив, був Теренс Кроуфорд. Думаю, ця зустріч була шансом довести, що я боєць світового класу. Пам'ятаю, що нервував через те, що можу виявитися не готовим, але не дуже сильно. Тиск був помітним, оскільки я був занадто затиснутий в перші сім раундів. Він влучав по мені легкими ударами, але робив це дуже розумно і точно. У сьомому раунді він підловив мене правим аперкотом, а потім вдарив хуком зліва. На секунду я втратив під собою ноги, але швидко прийшов до себе і подумав: «Чорт, мені необхідно щось змінювати!»

А ось із приводу результату поєдинку з Раміресом сперечалися більше. Хосе Карлос - агресор, що не боксує ніде, окрім як в атаці. У нього не стільки забійний удар, скільки хороша фізична підготовка і сила від природи, примножена в тренувальних таборах.

У відповідь українець працював у своєму стилі: стріляв з дистанції, тримав на передній руці і не давав по собі сильно прикластися. Хосе Карлос був активнішим і більш націленим на атаку. Чи точнішим - велике запитання. Дійсно багато хто впевнений, що перемога повинна була піти Постолу, але в такому рівному поєдинку ніколи не віддали б перемогу претенденту-українцю, що працював другим номером.

Більшість вірить у перемогу Тейлора. Для цього є підстави

Getty Images/Global Images Ukraine. Джош Тейлор

Незважаючи на досвід американця і на те, що поєдинок буде проходити саме вдома у Раміреса, більшість експертів та фанатів вірять у перемогу Джоша. І це типова ситуація для поєдинку більш різноманітного бійця проти агресора.

Тейлор вміє бути різним. Він спокійно може зарубитися на ближній дистанції - поєдинок з Прогрейсом тому підтвердження. Але може йти від атакуючого суперника на ногах, вибухаючи зустрічними серіями - той же поєдинок з Баранчиком відмінно це демонструє.

Крім цього, Джош габаритний, довгорукий і просто частіше на слуху - перемога в Суперсеріі не пройшла даром. На його тлі Рамірес здається простакуватим.

І дійсно, Хосе Карлос не виглядає Флойдом Мейвезером. Американець хороший у постійному тиску і роботі силовими на середній дистанції. Потрапляти під його удари - то ще задоволення. Застоюватися на ближній і середній точно не варто.

При цьому, якщо Постол у свої роки зміг піти від безлічі атак американця, чому не зможе Тейлор? Головне, щоб вийшло відповідати, тому що просто рухатися і зміщуватися мало. Потрібно буде бити - багато і точно. Чи під силу це Джошу? Безумовно.

Зараз обидва боксери знаходяться на піку форми в цій ваговій категорії. Можливо, якщо вони перейдуть далі, а вони перейдуть, все зміниться. Але прямо зараз це два найкращі боксери дивізіону з гідними регаліями і хорошим боксом, який відрізняється один від одного.

Так хто переможе?

Хосе Карлос не такий простий, щоб бездумно вірити лише в перемогу Джоша. Безумовно, британець фаворит за багатьма, якщо не за всіма, показниками. Він може працювати у високому темпі, може рухатися, включатися в розміни. Але ті ж аналогії з поєдинком із Прогрейсом тут не працюють. Реджис менший за Раміреса і точно не такий сильний фізично. Як поведе себе функціоналка британця під тиском такого здорованя - загадка. Як і голова під ударами Хосе Карлоса.

З усього цього вимальовується велика, важлива битва для боксу в 2021 році, навіть незважаючи на малий інтерес громадськості до неї. Пропускати її, сподіватися подивитися в повторі або колись потім, точно не варто.

Поєдинок Джош Тейлор - Хосе Рамірес відбудеться в ніч з суботи на неділю, 23 травня, в Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою - 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном
Футбол | 26 квітня 2024, 16:11 20
Гравець збірної України потрапив у гучний расистський скандал за кордоном

Данила Ігнатенка звинуватили у расистських висловлюваннях

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 12
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Действительно шумихи вокруг этого объединительного боя почему-то нет.