Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 21 травня 2021, 14:27
6358
1

Чемпіонат світу з хокею. Чи збереже Фінляндія титул?

Фінал чемпіонату світу відбудеться 6 червня

| Оновлено 21 травня 2021, 14:27
6358
1
Чемпіонат світу з хокею. Чи збереже Фінляндія титул?

21 травня в Ризі стартує чемпіонат світу з хокею, в якому візьмуть участь 16 найсильніших національних команд. Турнір мав відбутися ще в минулому році, але через пандемію його було перенесено. Крім того, вирішено проводити матчі лише в Латвії, хоча спочатку країна повинна була проводити чемпіонат спільно з Білоруссю.

Формат же залишився без змін. Учасники будуть розбиті на дві групи по вісім збірних. У чвертьфінал вийдуть по чотири кращі команди з кожної групи, останні місця відправляються грати в перший дивізіон.

Група А: Швеція, Чехія, Швейцарія, Словаччина, Данія, Великобританія, Росія, Білорусь

Група В: Фінляндія, Канада, США, Німеччина, Латвія, Норвегія, Німеччина, Казахстан

Нагадаємо, що чинними чемпіонами є фіни, також основними претендентами на перемогу вважаються Швеція, США і Канада. А ось шанси Росії, яка недавно розгромно поступилася чехам (0:4), серйозно зменшилися. Та ж Канада, до речі, вирушила на турнір без своїх суперзірок, але з сильною молоддю. Свою силу команда повинна показати в матчі проти США. Зараз,за ​​оцінками аналітиків Parimatch, у канадців 42% на перемогу проти 58 у збірної США.

Чемпіонат пройде в форматі «баблу» без допуску уболівальників. Хоча, в разі поліпшення епідеміологічної обстановки в столиці Латвії, можливо, певну кількість глядачів все ж можуть пустити на трибуни.

Відомий також і розмір призового фонду. Він становить близько 5 мільйонів доларів. Переможець отримує 700 тисяч, срібний призер - 650 тисяч, бронзовий призер - близько 600 тисяч доларів.

Фінал чемпіонату світу відбудеться 6 червня.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Шевченко
Раз чехи дрюкнули парашку с кыхыэловцами, значит они фавориты. Тем более там будут Врана, Кубалик, а значиться есть кому забрасывать. Шведы хз, американцы ну это смешно хоть я фанат американского хоккея, но эта сборная наврдятли выиграет ЧМ хоть когда-то, с их отношением к этому турниру, как к ненужному, вот МЧМ совсем другое для них, а это так. На а так болеем за братьев чехов, финнов, шведов, американцев, канадцев - удачи нашим братьям