Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 19 травня 2021, 18:54
2231
0

Прогноз і анонс на серії плей-ін. Західна конференція

Чемпіони готуються провести першу гру на виліт

| Оновлено 19 травня 2021, 18:54
2231
0
Прогноз і анонс на серії плей-ін. Західна конференція
Getty Images/Global Images Ukraine

Саме так, чинні чемпіони НБА почнуть свій шлях по захисту титулу саме з раунду плей-ін. Мінуси: додасться ще одна гра, втома і можливі пошкодження; зайве нервування. Плюси: можливість вибрати собі опонента за основним раундом ігор на виліт і... можливість не потрапити на «Кліпперс» раніше фіналу конференції. Чого захоче «Король»? Поміркуємо про це та інше далі в нашому анонсі.

«Лос-Анджелес Лейкерс» (7) - «Голден Стейт Ворріорс» (8)

Копнемо глибше, ЛеБрон проти Каррі. Ця вивіска 4 роки поспіль прикрашала Фінал НБА. Що зараз? - «Ми зіграємо в плей-ін проти гравця (Стефен), який, на мій погляд, є справжнім MVP цього чемпіонату НБА», - говорить сам Джеймс. До слова, лідер «Лейкерс» провів уже свій 17-й сезон із 25+ очками в середньому за гру. Що говорить про хорошу форму 33-річного Каррі і 36-річного Джеймса. Очевидно, перша гра плей-ін Західної конференції повинна видатися на славу.

А тепер детальніше. У регулярному сезоні команди зустрічалися тричі. «Голден Стейт» виграли першу очну зустріч - у середині січня. З перевагою лише в 2 очки і повністю програвши щит (+18 підбирань у ЛАЛ), але ще до того, як Стефен почав показувати гру рівня MVP. Матчі в лютому і березні закінчувалися розгромом на користь «Лейкерс»: +26 і +31 відповідно. Відзначимо, що в них не брав участі Ентоні Девіс. А команда або давила «Ворріорс» у захисті, або повністю забирала підбір. Не дивно, що букмекери досі вважають ЛАЛ основними фаворитами чемпіонату.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Це буде грандіозне видовище. Напруга і інтерес будуть на іншому рівні», - поділився очікуваннями від майбутньої зустрічі кращий бомбардир «регулярки», Стефен Каррі (32 очки в середньому за матч). Але чи вистачить такої результативності проти другої оборони НБА, що стосується пропущених м'ячів? І першої за оборонним рейтингом. Незважаючи на всі їхні травми, що супроводжували команду весь сезон.

Щоправда, ГСВ теж вміють захищатися (5-й рейтинг у лізі), але вони грають за рахунок швидкості. І команду без Томпсона і вже давно без Дюрента зупинити (уповільнити) набагато легше, ніж 3 роки тому. А натиснути на проблему «воїнів» з центровим і підбираннями Френк Фогель завжди вмів. А тут ще й Драммонд під'їхав під цю справу. Так, єдиним питанням стало те, наскільки потрібні перемога та пряме потрапляння на «Фінікс» самим «Лейкерс»? ЛАЛ зараз здатні вибрати опонента і відповідну сітку плей-оф. Іншими словами, Джеймс захоче «Фінікс» і ЛАК у другому раунді - будь ласка. Не захоче бачити фізіономію Кавая Ленарда аж до фіналу Західної конференції - запросто.

Ось тільки за таких шахер-махерів нерви доведеться попсувати неабияк. Хто знає, наскільки справними виявляться кондиціонери в залі матчу за 8-е місце? А раптом опонентами ЛеБрона в той вечір стануть саме «Сперс»? Загалом, якщо команда збирається захистити свій титул, то її не повинно хвилювати, коли обігравати Кавая і переступати через Тайрона Лю. А значить, варто очікувати від «Лос-Анджелеса» гри тільки на перемогу.

До речі, цікавий факт, ГСВ знаходяться у топі команд за слем-данками в НБА. А ЛАЛ - в топі за блоками. Напевно, ці команди ідеально підходять для того, щоб подарувати нам з вами незабутній вечір баскетболу. Вже на стадії плей-ін.

Прогноз на раунд: перемога «Лейкерс»

«Мемфіс Гріззліс» (9) — «Сан-Антоніо Сперс» (10)

Getty Images/Global Images Ukraine

«Гріззліс» і «Сперс» провели між собою три матчі. Двічі виграла команда Тейлора Дженкінса. І кожен раз «Мемфіс» перемагав досить переконливо, успішно граючи в атаці. «Гріззліс» набирали 129 і 133 очок за матч. Навіть у програному поєдинку «ведмеді» вибили 112 очок. Де ти, хвалений захист «Сперс»? А він, до речі, знаходиться на 17-му місці за своєю ефективністю. Чи вистачить цього, щоб захищатися від карколомних проходів під кільце Морента?

За середнього темпу гри САС пропускають майже 113 очок за гру. А розгром від «Фінікса» (103-140) і серія 2-10 за останні 12 матчів регулярного чемпіонату так і зовсім змушують списати підопічних Поповича в утиль. Їхній захист є нестабільним, а з нападом ще більші проблеми: 20-і за реалізацією кидків з гри («Мемфіс» - 18), 24-і за відсотком реалізації 3-очкових кидків («Мемфіс» - 20), 20-і за набраними очками за матч («Мемфіс» - 15).

Підопічні Грегга Поповича поступаються своїм опонентам за всіма показниками. І це розуміють самі баскетболісти: «Можна знайти будь-які виправдання своїм результатам, але ми, як і раніше, сидимо тут і намагаємося знайти можливості для хорошої гри», - зазначив Демар Дерозан. Чи не це є сигналом від лідера «Сперс», що команда рішуче налаштовується на раунд плей-ін? Подивимося вже сьогодні вночі.

Але що може виявитися х-фактором цієї пари? Команда, що виграє два матчі, уникне потрапляння на «Лейкерс» або «Кліпперс» аж до фіналу Західної конференції. Це добре? Ще й як добре! А якщо врахувати, що ЛАЛ і ЛАК зійдуться між собою в другому раунді і переможець пари буде неабияк пошарпаний у вирішальній сутичці за корону конференції, перед розумним Греггом Поповичем відкривається перспектива і зовсім поборотися за вихід у Фінал НБА.

Деджонте Мюррей тільки підтверджує цю гіпотезу: «Ми виходимо на паркет з певною метою, нам є, за що боротися. Сподіваюся, що кожен в нашій роздягальні розуміє це».

Дивовижний факт, команди починали регулярний чемпіонат очною зустріччю. А їхня остання на даний момент дуель відбулася аж 1 лютого. На нас чекає непередбачуваний матч з не найочевиднішим результатом. Як думаєте, Грегг Попович наведе шереху в плей-оф, як він зазвичай це любить робити?

Прогноз на раунд: перемога «Сан-Антоніо»

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Підсумки першого дня Ліги Європи. Динамо – на останньому місці у таблиці
Футбол | 26 вересня 2024, 06:23 24
Підсумки першого дня Ліги Європи. Динамо – на останньому місці у таблиці

Київська команда на старті ЛЄ у Гамбурзі програло Лаціо з рахунком 0:3

Екс-дівчина Жерсона Янчук: «Мої улюблені футболісти? Неймар і Бекхем!»
Футбол | 26 вересня 2024, 07:15 29
Екс-дівчина Жерсона Янчук: «Мої улюблені футболісти? Неймар і Бекхем!»

Ексклюзивне інтерв'ю Ольги для Sport.ua

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.