Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 травня 2021, 22:16
51177
23

П'ять варіантів для Сергія Реброва

Оглядач Sport.ua намагається вгадати, де продовжить кар'єру один з найкращих українських тренерів

| Оновлено 19 травня 2021, 22:16
51177
23
П'ять варіантів для Сергія Реброва
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

«Керівництво «Ференцвароша» переконане, що співпраця клубу з нинішнім головним тренером команди Сергієм Ребровим підійшла до кінця, і після закінчення поточного сезону він продовжить свою кар'єру в іншій команді». Це не наші з вами домисли, а інформація одного з угорських ЗМІ. За даними джерела, у Реброва прямо зараз є на руках одразу кілька серйозних пропозицій, і всі вони - більш вигідні, ніж його нинішній стан речей, і одне з них український тренер нібито обов'язково прийме.

«За останній місяць зі мною ніхто з керівництва клубу не розмовляв. Мені потрібно розуміти, що відбувається. Зараз я думаю не про прекрасні моменти цього сезону, а про своє майбутнє. Це незвичайна, ненормальна ситуація» - а це вже слова самого Реброва, сказані після останнього туру сезону, який щойно добіг кінця. У подробиці «ненормальної» ситуації Сергій Станіславович не заглиблювався, однак вищезгадані факти так чи інакше дійсно свідчать про те, що в новому сезоні у Реброва може бути нова робота.

Саме про новий робочий вектор для Сергія Реброва і у нас, і в Угорщині все голосніше говорять після того, як 46-річний наставник втретє поспіль виграв з «фраді» чемпіонський титул і вперше за 25 років вивів «Ференцварош» у груповий етап Ліги чемпіонів. «Ребров досяг в Угорщині стелі» - так або приблизно так говорять по обидва боки Дунаю. І, по правді кажучи, розмови ці мають під собою раціональне начало. На наступний сезон українцеві буде дуже складно знайти мотивацію, якщо він таки вирішить залишитися в Будапешті (за умовами контракту у нього ще один рік на нинішньому робочому місці). А якщо таки вирішить не залишатися? За нашою інформацією, пропозицій у нього дійсно вистачає. Ми вибрали найбільш такі, що часто згадуються. Так, там з відомих причин не буде «Динамо» і «Шахтаря», що автоматично «збіднює» вибір, але деякі варіанти дійсно круті.

Збірна України

Getty Images/Global Images Ukraine

Чутки про можливе пришестя Реброва на тренерський місток головної команди України народилися не вчора. Якби Євро-2020 відбулося вчасно, тобто в минулому році, не виключено, що відбір на ЧС-2022 «синьо-жовті» починали б за нового наставника - Сергія Реброва. Подейкують, що у глави УАФ Павелка була принципова домовленість з тренером «зелених орлів»: Шевченко після чемпіонату Європи йде зі збірної на клубну роботу, а йому на зміну приходить колишній партнер по «Динамо» і збірній. Але Євро змістили на рік, і тепер ця рокіровка - під питанням. Ні, Ребров не перехотів очолити збірну України. Просто Шевченко досі так і не визначився зі своїм майбутнім - чи піде він після континентальної першості, чи залишиться. Чи чекати Реброву свого шансу? А якщо Шева продовжить роботу в збірній? Загалом, можна залишитися біля розбитого корита.

«Фенербахче» (Туреччина)

Getty Images/Global Images Ukraine. Фенербахче

Колись найкращий клуб Туреччини зараз переживає не найкращі часи. Ну, як не найкращі? «Канарки» традиційно беруть участь в чемпіонських розборках турецької Суперліги, але ось титулу не бачили з 2014 року. У нинішньому сезоні стамбульці фінішували на третьому місці. Але боси клубу явно розраховували на більше. Тому на фініші сезону і вказали на двері головному тренеру Еролу Булуту (до речі, екс-футболісту донецького «Металурга»). Сезон команда догравала під керівництвом спортивного директора Емре Белезоглу. У новому сезоні у «жовто-синіх» буде новий тренер. Керівництво «Фенербахче» і раніше задивлявся в сторону Реброва, та й для самого Реброва «Фенербахче» не порожній звук. До того ж, один з найбагатших клубів Туреччини напевно зможе запропонувати українцю вищу зарплату, ніж нинішня. Але, з іншого боку, в Туреччині йому буде складніше, ніж в Угорщині - рівень чемпіонату вище, та й конкуренція жорсткіше. Але це однозначно підвищення.

ЦСКА (Росія)/«Кайрат» (Казахстан)

Getty Images/Global Images Ukraine. ЦСКА Москва

Інтерес до українського тренера нібито не пропав і в стані московських армійців. «Червоно-сині» в останньому чемпіонаті фінішували лише на шостому рядку в таблиці, і напевно в новому сезоні у ЦСКА буде новий наставник. Але, чесно кажучи, дуже б хотілося, щоб тим наставником не був Сергій Ребров. Хоч агент нашого тренера Шандор Варга і заявив, мовляв, «тільки на зборах наркоманів могли сказати, що робота в ЦСКА зашкодить Реброву в Україні», я, все ж, краще вважатимусь наркоманом, але скажу, що завадить. Та й, мені здається, сам Ребров, в разі чого, не захоче туди йти.

Навряд чи він захоче йти і в «Кайрат». Точніше, зовсім не захоче. Не потрібно бути Шандором Варгою, щоб пояснити, що для Реброва перехід в «Кайрат» - це крок назад. Тому що Сергій ніколи не приховував, що хоче працювати в Європі. Чемпіонат Казахстану, при всій до нього повазі, це, все ж, в інший бік.

Греція

Getty Images/Global Images Ukraine. Євген Шахов

Сергієм Ребровим активно цікавився грецький АЕК, за який виступають відразу три українці - Чигринський, Шахов та Данченко. Виступають, до речі, не кращим чином: останній за ліком сезон команда провела невдало, фінішувавши лише четвертою. Ось клубне керівництво і «закинуло вудки» в сторону Реброва, пропонуючи українцеві 1,3 мільйона євро на рік. Але «колаборації» не буде. Тому що і гроші - «те на те», та й за достроковий розрив контракту з «фраді» Сергію начебто довелося б сплатити мільйон євро. Але напевно наш тренер на землі Еллади був би і затребуваний, і користувався авторитетом. Тільки от якщо і переходити, то в команду з реальними чемпіонськими амбіціями і відповідним кадровим потенціалом. АЕК на даний момент таким не є. А ось якби в «Олімпіакос» - тоді так.

Англія

Getty Images/Global Images Ukraine. Тоттенхем

Ну, тут все просто: ні Ребров, ні Варга ніколи і не приховували, що головна мрія Сергія - повернутися на Туманний Альбіон в якості тренера. І не куди-небудь, а в «Тоттенхем». В принципі, красиво жити не заборониш. А красиво мріяти - то й поготів. Особисто мені дуже б хотілося, щоб в один прекрасний день Сергій Ребров, «найгірший в історії трансфер «шпор» (за поширеною думкою британських таблоїдів), повернувся в «хотспур» в якості тренера і зробив їх усіх. Напевно саме про такий розвиток ситуації мріє і сам Сергій. Однак, на мою думку, саме зараз йти в «Тоттенхем» - рано. Навіть при тому, що у Реброва до сих пір збереглися теплі стосунки з власником лондонського клубу Леві. «Шпори» зараз - топ-клуб, нехай і з купою проблем. Там є Кейн, там був Моурінью; вже вибачте, але Реброва там можуть банально «з'їсти». Та й сам він може стушуватися. От якби він приходив на «Тоттенхем Стедіум» не з «Ференцвароша», а із, скажімо, «Астон Вілли», було б зовсім інше кіно. Перш за все - в іміджевому плані. Тому, як на мене, якщо у Реброва буде пропозиція з Англії «нижче», ніж із «Тоттенхема», йому все одно потрібно відгукуватися. Тому що ризик може бути виправданий: у разі успіху запрошення від «хотспур» нікуди не дінеться.

Опитування

Голосів 314
Спробуйте передбачити, де продовжить кар'єру український тренер Сергій Ребров.

Ференцварош (Угорщина)

42 голоса 13.38 %

Збірна України

67 голосів 21.34 %

Фенербахче (Туреччина)

40 голосів 12.74 %

ЦСКА (Росія)

17 голосів 5.41 %

Кайрат (Казахстан)

8 голосів 2.55 %

АЕК (Греція)

45 голосів 14.33 %

Тоттенхем (Англія)

37 голосів 11.78 %

Інший клуб

58 голосів 18.47 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(307)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
На мой взгляд лучший вариант это карьера Бьелсы, взял клуб из чемпионшипа поднял в АПЛ.
Думаю это супер было бы для Сергея.
enjoypitor
ну как всегда ботва и сочувствующая рвань "шахтеродрочная" набежала,ну как тут без них.
Mac_Gyver
Пусть для начала поднимет кого-нибудь из чемпионшипа. Скучно не будет.
Сергей Чёрный
Лучший всего вариант для Сергея это Турция или если Шевченко уйдёт , сборная Украины.
Dinamo-fan
Если Ребров хочет тренировать в Англии, пусть идёт в Чемпионшип. В АПЛ его никто не ждёт.
dd dent
та ты шо, можно так и 1О5 накидать
Lion
Венгрия или Греция это его уровень, какая Англия вы что серьёзно....
Diamond66689
В сборную это если ШЕвченко пойдет в Милан или Челси,в ЦСКА не пойдет из-за политической ситуации,в Англию никто не зовет,если бы у Реброва был бы какой то известный агент то его услуги (Реброва)могли бы предложить условному Бернли,Брайтону и даже Шеффилду Юнайтед,Фенер врядли,сейчас они на 3 месте.Поэтому реальный вариант АЕК ,почему несмотря на то что Ференцварош попал в ЛЧ,предстоит отбор в квалификации и тогда это было как подвиг то сейчас могут и уволить в случае провала,а потом будет сложней найти клуб,на него обратят внимание только в случае выхода из группы с Ференцварошем.По поводу АЕКа всё круче посмотрите выпуск Вацка про Чигринского и АЕК,даже несмотря на то что АЕК будет играть в Кубке конфедераций ,то он будет одним из фаворитов,в этом турнире.К примеру если Ребров обыграет Олимпиакос в чемпионате о нем будут говорить в Европе.Возможно кто то тогда хотя бы из чемпионшипа обратит на него внимание .Есть ещё один вариант перейти в Зарю если Скрипник уйдет,но я бы его не рассматривал вернуться он всегда успеет,а надо попробовать прорубить окно в Европу топ 5 чемпионатов для украинских тренеров,да Скрипник тренировал,но хотелось бы чтобы он тоже когда то ещё потренировал в той же Бундеслиге,чтобы не было барьеров для украинских тренеров Ребров,Шевченко,Скрипник топовые украинские тренера не физруки которые могли бы тренировать в Европе в топ 5 чемпионатах.
fifa89
ФЕНЕРБАХЧЕ БЫЛ БЫ ЛУЧШИМ ВАРИАНТОМ ВЕДЬ ЧЕМПИОНАТ ТУРЦИИ НАМНОГО СИЛЬНЕЕ ЧКЕМПИОНАТА УГОРЩИНЫ И В ЧЕПИЛОНАТЕ ТУРЦИИ РЕАЛЬНО МОЖНО БУДЕТ УВИДЕТЬ УРОВЕНЬ РЕБРОВА КАК ТРЕНЕРА
zzg77
Я не обозреватель, но думаю ни один из предложенных вариантов не пройдет!!! .
Лиза Дидкова
Удачи Сергею!
hawk
Кайрат под усе! Да и в Казахстане немало украинцев со времён поднятой целины.)
enjoypitor
Сергей Станиславович сам решит "куда и зачем" без сопливых "шахтеродрочеров"
Виктор Андрущик
Данецкий Олимпик.
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил