Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 18 травня 2021, 15:49
2271
6

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Зінченко і Маліновський - хребет збірної України»

Колишній захисник збірної України – про лідерів команди Андрія Шевченка

| Оновлено 18 травня 2021, 15:49
2271
6
Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: «Зінченко і Маліновський - хребет збірної України»
Getty Images/Global Images Ukraine

Экс-захисник збірної України Артем Федецький напередодні Євро-2020 в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua висловився про лідерів збірної України Руслана Маліновського і Олександра Зінченка.

«Після відходу Гомеса Маліновський розправив крила і став лідером»

«Чи відправлятиму Маліновському смску перед фіналом Кубку Італії? Ні! (Сміється) Маліні зараз, напевно, стільки смсок відправляють, що він не встигає все читати. Тим більше з огляду на свіжі новини, що Русланом цікавляться гранди європейського футболу ПСЖ, «Інтер», «Челсі» ця смска може бути навіть не прочитана (сміється). Тому будемо просто дивитися футбол і вболівати за команду Маліновського.

Маліна шикарно виглядає зараз. Те, що до нього проявляють інтерес ПСЖ і «Інтер», це вже багато про що говорить. «Аталанта» в потрібний час його взяла, коли він заявив про себе в Бельгії. Але він теж багато працював, як Зіна. Спочатку Руслан і в заявку, бувало, не потрапляв, і грав, виходячи на заміну. Він забивав, робив асисти і все одно виходив тільки на заміну. У «Аталанти» був капітан команди Гомес, який перейшов в «Севілью». Гасперіні розумів, що Маліновський стукає в двері основи, але він не міг посадити на заміну такого авторитетного капітана. Але вийшов конфлікт, Гомес пішов в «Севілью», а Маліновський розправив крила на повну і став лідером команди. Дай Бог, Руслан вдало виступить на Євро і тоді, найімовірніше, він змінить клубну прописку. Може, і не поміняє чемпіонат Італії. Хоча може бути такий варіант, що він змінить навіть країну. Подивимося. Я думаю, Руслан вже готовий до переходу в топ-клуб. Він зараз, напевно, найстабільніший гравець у збірній України. Він всі матчі провів на досить хорошому високому рівні.

«Зінченко показав мільйонам хлопчаків, як терпіти і працювати»

Однозначно Зінченко в цьому сезоні виріс. Це та людина, яка показала мільйонам хлопчаків, які мріють грати в хороших клубах калібру «Мілана», «Інтера» та «Барселони», як потрібно терпіти і працювати. Якщо на кожному тренуванні ти будеш віддавати всього себе, то можна всього досягти. Якщо ти ставишся до тренування, як до матчу, то і результат з'являється. Тобто на тренуваннях потрібно проявляти свої найкращі якості. І ось Зіна довів! Його списували, багато критики було на його адресу з боку фанатів. І він багато разів міг піти в «Вулверхемптон» або інші клуби, щоб там грати стабільно. Але він перетерпів.

Я сам такий же був. Коли грав за «Шахтар», розумів, що дуже важко потрапити до складу, де грають футболісти з трансферною вартістю 20-25 млн євро. Ті ж Вілліан, Коста, Фернандіньо, Срна. Я завжди робив все можливе. І кожне тренування з такими футболістами йде, як то кажуть, в скарбничку. Зіна терпів, доводив. І, можна сказати, що у нього є також талант. Зіна своєю працездатністю і ставленням до справи довів зараз, що він топ-футболіст. Він зараз залізобетонний гравець першої одинадцятки Сіті. Він це заслужив своєю грою. І Зінченко довів хейтерам на що він здатний. Перетерпів і довів. І, думаю, зараз ні у один експерт або фанат «Ман Сіті» не скаже, що Зіна слабкіше того чи іншого футболіста. Тепер, навпаки, інші футболісти, більш імениті будуть доводити, що вони не гірше за нього. А Зіна така людина, що він просто так своїм місцем не поступиться. Він не з тих людей, хто, потрапивши до складу, розслабиться.

У Шевченка перед Євро є два хороших козиря в рукаві у вигляді Зінченка і Маліновського. Як каже Володимир Єзерський, це хребет! Зіна, Маліна і Степаненко в центрі поля - це дуже добре для команди. Мінімум три футболіста такого рівня - це добре. А решта хлопців в збірній України також пристойного рівня. На Євро за нашу збірну потрібно однозначно вболівати, підтримувати її! Тим більше зараз у нас збірна, яка входить в список серйозних національних команд», - сказав Федецький.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 173
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
s_vaskevich
Маліна це точно, а зіна взагалі безхребетний( більше понтів)
nicksaf
Какой там ещё хребет. Самые важные -- это Миколенко, Ярмоленко, Цыганков. Кто голы забивал португальцам, сербам и вывел сборную на ЕВРО.