Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 19 травня 2021, 00:35
2588
3

Прогноз та анонс на серії плей-ін. Східна конференція

Раунд плей-ін стартує вже цієї ночі

| Оновлено 19 травня 2021, 00:35
2588
3
Прогноз та анонс на серії плей-ін. Східна конференція
Getty Images/Global Images Ukraine

Один з найвеселіших регулярних сезонів НБА завершився. «Х'юстон» і «Торонто» самознищилися, «Лейкерс» опинилися на сьомому місці Західної конференції, а «Нью-Йорк» з «Атлантою» розіграють між собою путівку до другого раунду плей-оф. Загалом, в НБА стартує турнір матчів на виліт.

І почнеться він з раунду плей-ін - команди з 7 по 10 місця змагатимуться за два квитки на поїзд плей-оф, що залишилися. А ми з вами оцінимо шанси і спрогнозуємо назви цих щасливчиків. Отже, починаємо зі Сходу.

«Бостон Селтікс» (7) — «Вашингтон Візардс» (8)

Дивлячись на повільний розпад «Селтікс», починаєш розуміти прописну істину: не примножуєш даного тобі спочатку - позбудешся того, що маєш. Так і Денні Ейндж володів сотнями драфт-піків, порожньою платіжною відомістю і цілим розсипом молодих талантів. З чим із цього управлінець залишився зараз? Їхня платіжка на наступний сезон - майже 142 млн доларів. І це без Фурньє. Але їхній головний центровий - Трістан Томпсон. Джейсон Тейтум здатен вирішувати результат матчів (або не вирішувати, як з «Маямі»), але Джейлен Браун нещодавно був прооперований і повернеться до ладу тільки до наступного сезону. А Кемба Вокер так взагалі вивів назовні явні проблеми в роздягальні команди: «Кожен з наших гравців повинен подивитися в дзеркало і поставити запитання:« Чи віддаємо ми на майданчику всі сили, які у нас є?» І, якщо бути чесним, цього не відбувається».

Getty Images/Global Images Ukraine

«Бостон» деградує з року в рік, залишаючись при цьому дуже конкурентоспроможною командою, якій під силу як обіграти будь-якого опонента, так і повністю провалитися в окремо взятому матчі (як нещодавно з «Клівлендом»). «Селтікс» програли в п'яти з шести останніх матчах регулярного сезону. Їхня форма є жахливою, а роздягальня токсичною навіть для Трістана, якого, за інсайдами журналістів, недолюблюють у колективі. І на тлі всього цього вже ходять чутки про звільнення мало не наріжного каменя цих «Селтікс» - тренера Бреда Стівенса.

Чи є закономірною участь такого «Бостона» в плей-ін? Мабуть, так. Але чи сильніші вони за «Візардс». Регулярний сезон показав, що так. Дві перемоги «Бостона» проти однієї у «Вашингтона». Варто відзначити, що чи не найкращим баскетболістом у перших двох очних матчах команд був Браун. Третя зустріч опонентів за плей-ін закінчилася з мінімальною перевагою «Бостона». І тоді команда вже грала без Джейлена.

«Візардс» не виділялися стабільністю і по черзі як вигравали, так і програвали матчі регулярного чемпіонату. Така нерівна статистика пояснюється хорошим нападом команди - треті за набраними очками в НБА («Бостон» 16-й); і найгіршим захистом - «Вашингтон» більше за всіх пропускав очок у середньому за матч («Селтікс» - 11-і). Правда, столичні баскетболісти - перші за швидкістю гри в лізі, а значить, важливо звернути увагу на їхній захисний рейтинг - 19-й в НБА (14-й у «Бостона»), що говорить про протистояння двох приблизно рівних на сьогодні команд. Адже нагадаємо, що Браун травмований.

Як же «Бостону» зробити очікувану вивіску «Нетс» - «Селтікс» реальністю? Впертися в захисті, пускати Рассела і Бредлі під кільце («Бостон» 5-й за блоками в лізі), максимально уповільнити темп матчу. Як це буде працювати без Джейлена? Складно. Високе навантаження ляже на Смартакуса і того ж Тейтума. Але проходити цей симпатичний, але ще не сформований остаточно «Вашингтон» команда Бреда Стівенса повинна. Хоча б за рахунок тренерського генія «Селтікс».

Прогноз на раунд: перемога «Бостона»

«Індіана Пейсерс» (9) — «Шарлотт Хорнетс» (10)

Getty Images/Global Images Ukraine

«Здорово, що ми починаємо частіше з'являтися на національному телебаченні», - ділився своїми враженнями Гордон Хейворд.

«Шарлотт» довго йшли в зоні плей-оф, а глядачі біля екранів захоплювалися Джеймсом Боррего, який зумів плоди роботи Мітча Капчака трансформувати у високе місце в турнірній таблиці. Але зараз все стало на свої місця. Мітч, ми знали, що ти не підведеш: команда програла 6 з 7-и останніх матчів і опустилася на 10-е підсумкове місце. А тут ще й Хейворд з Коді Мартіном не зіграють проти «Індіани». І як їм тепер атакувати з-за дуги? Адже «Шарлотт» - 9-і в лізі за викинутими «дальніми». І 10-і за їх реалізацією.

Так як «Хорнетс» взагалі тепер атакувати? Команда знаходиться в третьому десятку за атакуючим рейтингом і набраними очками за гру. Правда, їхній темп гри теж не найвищий. Але Хейворд набирав у таких умовах майже 20 очок за гру, реалізуючи 41.5% 3-очкових кидків.

Інакше справи йдуть у «Індіани». Команда грає швидко (5-і в НБА), хоч і нестабільно, чергуючи перемоги з поразками. Багато забиває і багато пропускає, по 115.3 очок за матч, але їхні високі оборонний (13 місце) і атакуючий (14 місце) рейтинги цілком дозволяють їм розраховувати на успішне проходження раунду плей-ін.

А що у команд за особистими зустрічами? Тут у «Хорнетс» перевага 2-1. Дивним є той факт, що тренер Боррего кожен раз знаходив інший рецепт перемоги над «Пейсерс», які постійно примудрялися «закривати» Гордона Хейворда. Так ось: то «Шарлотт» закидає опонента 3-очковими, то в рівній грі змусить втрачати м'яч, то Розір раптом вистрілить. Єдину поразку «Хорнетс» від «Пейсерс» було зафіксовано ще в кінці січня. І тоді гра у підопічних Джеймса Боррего не пішла, до речі, взагалі.

Якщо підсумувати, обидві команди досить збалансовані, без явних перекосів у бік нападу або захисту. Тільки у «Хорнетс» виконавці за рівнем нижче (впізнаю почерк Мітча). А значить, можна очікувати, що гра-відповідь раунду плей-ін зайде в клатч, де вирішальним може виявитися фактор наявності зірок у команді (Сабоніс). У «Шарлотт» вже є досвід перемоги над «Індіаною» без Хейворда, в квітні. У тому матчі форвард відіграв лише 19 хвилин і з травмою покинув паркет. Тоді підопічним Джеймса Боррего вдалося відзахищатися і не випустити «Пейсерс» із сотні. Як буде зараз? Імовірність провалу для «Хорнетс» велика. Вони переживають спад форми, а їхня головна зірка не грає. Але єдиний шанс «Шарлотт» відправити «Індіану» в чергову перебудову - командний захист і... удача на дузі.

Прогноз на раунд: перемога «Шарлотт»

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом
Футбол | 10 травня 2024, 23:59 12
Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом

Циганков та Довбик відзначилися результативними передачами

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vbolivalnyk-Peter
Прогноз на раунд - перемога Вашингтона! Лень- MVP
mayakovskiy1
С учетом того в какой форме Билл и Уэстбрук в конце сезона убогий Бостон они могут и вынести.