Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:09
5793
1

Розгром Вереса, розлючені фанати в Херсоні і тріумф Агробізнеса

Огляд 26-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:09
5793
1
Розгром Вереса, розлючені фанати в Херсоні і тріумф Агробізнеса
ФК Металіст 1925

26-й тур Першої ліги України був схожий на 35-й тур іспанської Ла Ліги, коли відносини між собою з'ясовувала четвірка найсильніших. Якщо в Іспанії влаштували «розборки» «Атлетіко», «Барса», «Реал» і «Севілья», то в Україні билися між собою «Агробізнес» з «Чорноморцем» і «Металіст 1925» проти «Вереса».

«Агрономи» в поєдинку з «моряками» проявили характер, зумівши вирвати перемогу на 88-й хвилині. Пенальті реалізував найкращий голеадор команди з Волочиська, а також лідер снайперської гонки Першої ліги Руслан Черненко. Для 28-річного півзахисника забитий м'яч став 13-м у сезоні, і він, як і раніше, очолює список бомбардирів другого дивізіону. Додамо, що в епізоді з одинадцятиметровим другу жовту картку отримав захисник одеситів Віктор Лиховидько. М'яч після удару футболіста «Агробізнесу» потрапив в область руки Віктора і суддя за це призначив пенальті, а також вилучив Лиховидька, який доводив, що він грав плечем. Але в підсумку рефері не поміняв рішення і «Агробізнес» реалізував пенальті, що допомогло команді з Волочиська перемогти з рахунком 1:0.

«Миколаїв» на своїй території виграв у «Кременя» з рахунком 2:0. За «корабелів» голами відзначилися Володимир Одарюк, а також Богдан Кушніренко, який реалізував пенальті.

Напруженою була атмосфера в Херсоні в поєдинку за участю аутсайдерів «Кристала» і «Прикарпаття». Довго на табло світилися нулі. Але на 77-й хвилині у херсонців другу жовту картку отримав Олег Вакуленко. У меншості «Кристал» пропустив від іванофранківців, за яких точно пробив Назарій Воробчак. Епізод з голом вийшов скандальним, оскільки лайнсмен зафіксував положення поза грою, але головний арбітр зустрічі Павло Дубровець все одно зарахував взяття воріт. Через кілька хвилин після цього на полі з'явився розлючений фанат «Кристала», який почав переслідувати по полю суддю. Дубровець прийняв рішення тікати від фана, слідом за яким на полі з'явилися і інші фани «Кристала». В результаті фанатів, які вибігли на поле, втихомирили поліцейські. А матч завершився виїзною перемогою «Прикарпаття» з рахунком 0:1.

«Волинь» на своєму полі розібралася з «Гірником-Спорт», перемігши з рахунком 2:0. Голами за команду Василя Сачка відзначилися тезки Богдан Оринчак та Богдан Кобзар. Не дивно, чому Богданам, які грають за «Волинь», везе в плані голів. Адже в Луцьку знаходиться знаменитий автоцентр «Богдан-Авто Луцьк». З приводу Оринчака варто додати, що він з 9 голами йде четвертим в гонці голеадорів Першої ліги, відстаючи від першого місця на 4 забитих м'ячі.

«Альянс» на своєму полі виграв у «Оболоні» з рахунком 1:0. Єдиним голом у поєдинку відзначився Руслан Пісний на 16-й хвилині.

«ВПК-Агро» підтримав колег з Волочиська і також здобув три очки в 26-му турі. «Агрономи» в Тернополі переграли «Ниву» з рахунком 1:2. На гол Сергія Кисленка «ВПК-Агро» відповів точними ударами Станіслава Куліша та Івана Білого. Догравали зустрічі гості з Магдалинівки в меншості, адже червону картку отримав Іван Будняк. Але і в такій ситуації гості втримали переможний результат.

«Авангард», який веде боротьбу за збереження прописки в Першій лізі, зумів здобути важливу перемогу в Житомирі. Краматорчани виявилися сильнішими за «Полісся», вигравши в вольовому стилі з рахунком 1:2. За житомирян в першому таймі забив м'яч з пенальті Сергій Швець. А в другій половині поєдинку голи до свого активу записали представники «Авангарду» Роман Толочко та Єгор Гуничєв.

Якщо відкривав тур матч «Агробізнес» - «Чорноморець», то завершував його «Металіст 1925» - «Верес». У Харкові результативність була кращою, ніж в Волочиську. Слобожанці здобули розгромну перемогу з рахунком 4:1. У складі харківської команди м'ячі забивали Віталій Пономар, який оформив дубль, Артем Габелок і Владислав Дмитренко. За «Верес», як виявилося, голом престижу відзначився Михайло Шестаков, який, так би мовити, підсолодив смак поразки тим, що поліпшив свої позиції в бомбардирських перегонах. Шестаков з 11 голами вийшов на друге місце і обігнав представника «Металіста 1925» Юрія Батюшина, який 10 раз залишав свої автографи у воротах опонентів. Цікаво, що «Верес» вперше в сезоні пропустив більше двох м'ячів, а також вперше за 15 турів програв.

Давайте подивимося, яка ситуація зараз в турнірній таблиці Першої ліги.

Вгорі в трійці лідерів йдуть «Верес» (58), «Чорноморець» (52) і «Металіст 1925» (50). Як бачимо, навіть поразка рівнян не особливо вплинула на їхнє становище. Команда Юрія Вірта практично гарантувала собі вихід в УПЛ, і наставник рівнян може вже роздумувати про те, коли дати шанс блогеру Дмитру Поворознюку дебютувати в основі «Вереса».

Далі йде група команд, які мають різні шанси на підвищення в класі. Найкраще становище у «Агробізенеса» (48 очок). Потім йдуть відразу три клуби, які набрали по 43 бали - це «Волинь», «Миколаїв» і «Альянс». До слова, у «хрестоносців» і «корабелів» є ще по матчу в запасі, тому їхні шанси бачаться краще, ніж у колективу з Липової Долини.

Що стосується «Оболоні» (34), «Гірника-Спорт» (32) і «ВПК-Агро» (31), то ці команди можуть вже готуватися до наступного сезону Першої ліги, адже вони і в УПЛ не виходять, і в Другу лігу не вилітають. Також «Полісся», у якого 29 очок, теж, в принципі, майже забезпечив собі участь в наступному сезоні Першої ліги. Потім йдуть «Авангард» (26), «Нива» (24) і «Прикарпаття» (24), у яких хороші шанси залишитися в другому дивізіоні, бо вони мають по грі в запасі. У зоні вильоту знаходяться «Кремінь» (20) і «Кристал» (9). Якщо команда з Кременчука ще буде боротися за збереження прописки в Першій лізі, то херсонці вже можуть готуватися до ігор в третьому за значимістю ешелоні чемпіонату України.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 26-й тур

15 травня

«Агробізнес» - «Чорноморець» - 1:0
Гол:
Черненко, 88 (з пенальті).

Вилучення: Лиховидько, 86 («Чорноморець»)

«Миколаїв» - «Кремінь» - 2:0
Голи:
Одарюк, 38, Кушніренко, 53 (з пенальті).

16 травня

«Кристал» - «Прикарпаття» - 0:1
Гол:
Воробчак, 83.

Вилучення: Вакуленко, 77 («Кристал»).

«Волинь» - «Гірник-Спорт» - 2:0
Голи:
Оринчак, 63, Кобзар, 85.

«Альянс» - «Оболонь» - 1:0
Гол:
Пісний, 16.

«Нива» - «ВПК-Агро» - 1:2
Голи:
Кисленко, 61 - Куліш, 22, Білий, 84 (з пенальті).

«Полісся» - «Авангард» - 1:2
Голи:
Швець, 17 (з пенальті) - Толочко, 60 (з пенальті), Гуничєв, 77.

«Металіст 1925» - «Верес» - 4:1
Голи:
Пономар, 7, 71, Габелок, 12, Дмитренко, 82 - Шестаков, 50.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФРІДМАН: «Під час ракетного удару по Дніпру команда знаходилась у Києві»
Футбол | 19 квітня 2024, 17:02 1
ФРІДМАН: «Під час ракетного удару по Дніпру команда знаходилась у Києві»

Комерційний директор «Дніпра-1» розповів про ситуацію в Дніпрі

Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії
Футбол | 18 квітня 2024, 21:20 1
Тренер збірної України оцінив гру Луніна та чутки про перехід до Баварії

Рустам Худжамов висловився про останні успіхи кіпера збірної України

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Орлов Михаил
Клоуны в черном продолжают дирижировать очками? Бабло завжди перемагає!