Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 19 травня 2021, 16:08
5868
6

Металіст 1925 завдав нищівної поразки лідеру чемпіонату

Харківська команда впевнено і в красивому стилі переграла вдома рівненський Верес

| Оновлено 19 травня 2021, 16:08
5868
6
Металіст 1925 завдав нищівної поразки лідеру чемпіонату

У 26-у турі Першої ліги «Металісту 1925» треба було зіграти на своєму полі проти лідера чемпіонату – рівненського «Вересу». Це був, безперечно, центральний матч туру і один з центральних матчів весняної частини чемпіонату.

«Верес» буквально в одному кроці від підвищення в класі. Для завоювання заповітної путівки в УПЛ в останніх матчах підопічним Юрія Вірта необхідно набрати лише два очки. До гри в Харкові «Верес» підійшов в чудовій формі – 13 перемог в 14 останніх матчах і тільки одна нічия. Але і «Металіст 1925» з осені минулого року не знає поразок – 8 перемог і 4 нічиї в 12 останніх іграх. Правда, в попередніх шести матчах підопічні Кривенцова чотири рази зіграли внічию, і це насторожувало уболівальників харківського клубу. Також тривожила шанувальників «Металіста 1925» низька результативність їхньої улюбленої команди. За 25 матчів харків'яни лише 24 рази вражали ворота своїх суперників. Це була друга в історії команд зустріч.

Перший раз суперники зустрілися восени минулого року. Тоді на львівському стадіоні «СКІФ» команди зіграли внічию 0:0. Хоча особисто для головного тренера рівненської команди Юрія Вірта недільний поєдинок був третьою його зустріччю з харківським «Металістом 1925». У жовтні 2018 року, будучи головним тренером «Руху», Вірт зіграв проти харківської команди внічию – 1:1. Тоді йому протистояв інший тренер «Металіста 1925», теж колишній воротар, Олександр Горяїнов. Зараз на Юрія Вірта чекала гра проти колишнього захисника Валерія Кривенцова. До речі, вони були партнерами в донецькому «Шахтарі» в кінці 90-х і початку 2000-х років. І щоб закінчити з передматчевими розкладами, варто згадати про погоду, вона була чудовою, справжньою футбольною, – 26 градусів, тепло і сонячно. І ще зазначу той факт, що «Металіст 1925» презентував перед своїми вболівальниками третій свій комплект нової ігрової форми, вийшовши на матч повністю в чорній формі.

Господарі поля до центрального матчу туру підійшли не в оптимальному складі. Напередодні на самому початку матчу з «Оболонню» травмувався Дерек, і «вилетів» з обойми команди до кінця сезону. А роль бразильця в команді важко переоцінити, можна сказати, це головна дійова особа в атаці харків'ян. Перебрав карток Криськів, який навесні показує прекрасну гру і дуже корисний в середині поля. Кривенцов поставив на місце Дерека Віталія Пономаря, а Криськіва цілком очікувано замінив Кольцов. Гості виставили на гру свій звичний склад, без єдиного зміни з тим складом, що був в останньому матчі з ВПК-Агро (там була перемога 4:0 в гостях).

«Верес» в перші хвилини гри відразу пішов в атаку і заробив кілька кутових поспіль. Після одного з них дуже небезпечно пробивав капітан гостей форвард Шестаков. «Металіст 1925» не хотів в присутності понад 6 тисяч глядачів грати в обережний футбол, а хотів порадувати своїх шанувальників красивою атакуючої грою. І забігаючи наперед, скажу, в цій грі це харківській команді вдалося зробити сповна. Вже на 6-ій хвилині Западня заробив штрафний в безпосередній близькості від воріт, що захищав Когут. Батюшин пробив непогано, але м'яч від захисника гостей зрикошетив на кутовий.

А через дві хвилини харків'яни вже змогли розпечатати ворота рівненської команди. Голодюк підключив на лівому фланзі того ж Батюшина, той зробив прекрасний простріл у воротарський, де був напоготові форвард господарів Пономар – 1:0. Віталій забиває в третьому поспіль матчі. Не встигли рівняни прийти в себе, як отримали другий м'яч у свої ворота. На 12-й хвилині Батюшин розрізним пасом з лівого краю знайшов у штрафному Пономаря. Захисники гостей чекали удару від Віталія, а він зіграв дуже оригінально і нестандартно, віддавши пас п'ятою набігаючому Артему Габелку. Той виявив, можна сказати, чудеса холоднокровності, не став бити відразу, а обіграв на замаху воротаря Когута, і потім спокійно розстріляв ворота, в яких металися, намагаючись підстрахувати голкіпера, відразу троє суперників – 2:0. Цей гол став дебютний для Артема в складі харківської команди.

Дуже приємно було дивитися на дії «Металіста 1925», гравці буквально кожну свою атаку намагався доводити до удару. Хльостко над воротами на 15-й хвилині пробив Кольцов. Через п'ять хвилин Батюшин пробиває, Когут напоготові і відбиває удар. На 26-ій хвилині з флангу пробивав Савін, трохи вище воріт вдарив Антон. У ці хвилини зовсім не було зрозуміло, за рахунок чого «Верес» збирається відіграватися. Досить довго «Верес» приходив до тями, та й те робив це за допомогою тактики дрібного, і не тільки дрібного фолу. Кілька разів лікар господарів поля зі своїм помічником вибігали на футбольний газон, щоб надати допомогу гравцям своєї команди. Рефері в першому таймі чотири рази «нагороджував» гостей жовтими картками. Перед самою перервою підопічні Вірта завдали два удари по воротах господарів, бив спочатку Солдат і потім Немчанінов. Але Денис Сидоренко зіграв грамотно, і небезпека була ліквідована. На мій погляд, голкіпер харківської команди проводить свій кращий сезон в кар'єрі.

Початок другого тайму засмутив харківських уболівальників, які, до речі, весь матч дуже добре підтримували свою команду. «Верес», як і на початку першого тайму, сміливо пішов у атаку, і це принесло свої плоди. Після кутового від Панасенка м'яч по хитромудрій траєкторії полетів уздовж воріт, вдарився об поле, а на дальній штанзі на шкіряного чекав Шестаков, який пробив під поперечину – 2:1. Це 11-й гол у чемпіонаті для капітана «Вересу». І все ж в цей вечір «Металіст 1925» втрачати очки не мав наміру. Господарі поля після пропущеного гола пішли уперед. В черговий раз вийшов на ударну позицію Пономар. На 59-й хвилині він головою замикав подачу з правого флангу. Здавалося, м'ячу нікуди дітися, крім як опинитися в воротах, але Когут зробив неймовірний сейв, і виручив свою команду. На 71-й хвилині харків'яни подають кутовий, це робить Савін. Відбувається боротьба в повітрі між Пономарем та Немчаніновим, і м'яч влітає в сітку.

Після цього господарі поля проводять ще кілька гострих атак, в чому велика заслуга Дмитренка, що вийшов на підсилення. І якщо в першому випадку Голодюк пробачив земляків з Рівненщини, замість удару зробивши непотрібний пас в центр, після якого гострота була втрачена. То в другому випадку вже ніхто вже не міг перешкодити «Металісту 1925» довести рахунок до розгромного. Дмитренко обігрався з Пономарем і, опинившись перед воротарем, встиг прокинути м'яч повз Когута – 4:1. Далі харків'яни спокійно довели матч до закінчення, до своєї 7-ї перемоги у весняній частині чемпіонату і до 13-го поспіль безпрограшного поєдинку. До того ж стали єдиною командою в Першій лізі, яка жодного разу не програла після зимової паузи. Єдина неприємність для господарів поля сталася на 83-й хвилині, травму отримав центральний захисник Максим Цвіренко. Підопічні Кривенцова набрали 50 очок і повернули собі третє місце, потіснивши назад «Агробізнес», який відстає тепер на два очки.

«Верес» до цього пропустив всього 10 м'ячів – і ось за один матч додав собі в графу пропущених голів одразу 4 м'ячі. Це, зрозуміло, перша в сезоні розгромна поразка рівнян. З вересня 2019 року, коли був програш 0:4 «Діназу» в гостях у Другій лізі, не програвали з розгромним рахунком підопічні Вірта. А ось «Металіст 1925» провів свій найкращий матч за Кривенцова. Також треба відзначити той факт, що в неділю на стадіоні «Металіст» був встановлений рекорд відвідуваності чемпіонату Першої ліги сезону 2020/21. У 26-му турі на трибуни харківського стадіону подивитися гру двох команд, які ведуть боротьбу за потрапляння в УПЛ, прийшло 6172 глядача, жоден матч Першої ліги в цьому сезоні не збирав такої значної вболівальницької аудиторії.

«Металіст 1925» – «Верес» – 4:1

Голи: Пономар (8, 71), Габелок (12), Дмитренко (82) – Шестаков (51).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Цвіренко (Ткачук 83), Западня, Кольцов, Савін (Дмитренко 77), Голодюк (Савицький 87), Габелок, Батюшин (Ченбай 76), Пономар (Блажко 90).

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов, Полюлях (Петько 68), Панасенко (Кучеров 79), Дахнівський (Тимофієнко 74), Пасіч, Сергійчук (Гегедош 46), Шестаков.

Попередження: Кольцов (28), Пономар (51), Савін (66) – Дахнівський (24), Панасенко (28), Сергійчук (41), Немчанінов (42), Солдат (54), Гегедош (58).

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 05:12 1
ВІДЕО. Сейв Луніна в серії пенальті може стати найкращим на тижні в ЛЧ

Андрій допоміг Реалу обіграти пройти Манчестер Сіті в 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Рома у меншості розібралася з Міланом і вийшла до півфіналу Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 00:05 0
Рома у меншості розібралася з Міланом і вийшла до півфіналу Ліги Європи

Команда Де Россі пробилася до 1/2 фіналу єврокубку

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Frost
прийшло 6172 глядача, жоден матч Першої ліги в цьому сезоні не збирав такої значної вболівальника аудиторії.
Вперед 1925-ті до УПЛ!!!
Vladdal
На игру второлигового Металла с Черкассами пришло в два раза больше