Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 травня 2021, 17:27
17806
9

Oлдскул. 10 найсуворіших мужиків в історії АПЛ

Таких, як ці хлопці, більше не роблять

| Оновлено 17 травня 2021, 17:27
17806
9
Oлдскул. 10 найсуворіших мужиків в історії АПЛ
Getty Images/Global Images Ukraine. Рой Кін та Патрік Вієйра

Ніхто не любить, коли в команді противника є той, хто грає на межі фолу і ніколи не прибирає ногу, але всі хочуть такого гравця собі. Справжній боєць, який і суперника штовхне, і своїх захистить - знахідка для будь-якої команди.

Давайте згадаємо найсуворіших гравців в історії англійської прем'єр-ліги.

Рой Кін

У минулому капітан «Манчестер Юнайтед» Рой Кін прославився на весь світ своїм статусом найбільш суворого і безкомпромісного футболіста країни. Як забути його зіткнення з Патріком Вієйра або той страшний підкат проти Альфа-Інге Холанда?

Ірландець був страшним у гніві як для суперника, так і для одноклубників. Це підтверджує рефері Марк Клаттенбург: «До сих пір посміхаюся, згадуючи його. Він кричав, що потрібен кутовий, хоча реально м'яч пішов від них. Але він кричав так голосно, що я призначив кутовий. Від нього мене охоплював жах».

Вінні Джонс


Getty Images/Global Images Ukraine

Легендарний учасник «божевільної банди» «Вімблдону». Вінні Джонса знають як фанати футболу, так і кіномани.

Про те, наскільки він був страшний, згадував екс-захисник «Арсеналу» Мартін Кіоун: «Подивися на нього, тільки побачивши Джонса, можна отримати травму». Ще Мартін Кіоун згадав історію, як Джонс одного разу вибив двері в туалет... головою.

Ніхто не був у безпеці: у 1995 році він вкусив журналіста Daily Mirror за ніс. За три роки до цього він розлютив асоціацію футболу своєї відеокасетою під назвою «Суворі мужики футболу».

Девід Бетті

Getty Images/Global Images Ukraine

Культовий герой будь-якого вболівальника свого часу, Бетті славився своїм жорстким стилем гри.

«На війні я хочу, щоб зі мною був Бетті» - говорив його одноклубник Тоні Доріго.

«Пам'ятаю, як він рвонув за м'ячем, врізав Кіту Керлу потилицею по щелепі і зламав її. На тренуванні. Обідати той прийшов уже в не найкращому стані і їсти він міг хіба що суп - через трубочку. Ми регочемо і бачимо, що Беттс готується щось сказати. Але... він просто встає і йде. Ні вибачень, нічого! Але такий він був - у спорті вибачатися нема за що. Сам за собою стеж».

Данкан Фергюсон


Getty Images/Global Images Ukraine

Будучи гравцем «Глазго Рейнджерс», Данкан Фергюсон провів три місяці у в'язниці за те, що вдарив головою Джона Макстея з «Рейт Роверс».

Коли до нього додому вдерлися два грабіжники, один ледве врятувався втечею, а другий провів у лікарні три дні.

«Ми грали з «Чарльтоном», і по полю бігав Герман Грейдарссон, який тільки те й робив, що лупив суперників. Варто було вийти Великому Данку, як Грейдарссон звалився на поле мертвим вантажем» - згадував Джеймс Макфадден.

Яп Стам


Getty Images/Global Images Ukraine

Потужний, лисий, із суворим поглядом, Яп Стам завжди був відомий своїм стилем гри. Ознака хорошого захисника - коли ніхто не хоче з тобою грати.

У 2012 році Стама запитали, як так вийшло. Відповідь не розчарувала: «Нещодавно футболіст захотів буцнути мене головою - я схопив його за голову і не відпустив, поки він не посинів».

Не секрет, що сер Алекс Фергюсон дуже журився, що продав Япа Стама. Захисник навіть зараз, після відставки, не проти відлупцювати когось. Наприклад, під час одного благодійного матчу він проїхався по співаку Оллі Мерсу.

Стюарт Пірс


Getty Images/Global Images Ukraine

Почнемо з того, що Пірса називали «психом».

Він грав жорстко, суворо і безстрашно. Метт Ле Тиссьє у своїй автобіографії називав його найстрашнішим своїм суперником. І дійсно, він був настільки суворим, що якось пограв зі зламаною ногою, коли він отримав травму під час першого тайму проти «Вотфорда».

«Він просто надів бутсу і сказав - я спробую. Але навіть він не міг прикидатися, що травма не була серйозною» - згадував Харрі Реднапп.

Мік Харфорд

Мабуть, найжорсткіший з усіх, Мік Харфорд був занадто суворим навіть для тих часів.

Типова «дев'ятка», Мік Харфорд досі ходить зі шрамом, який він отримав після удару Сема Еллардайса. Але він з ним розквитався.

«Я просто хотів зробити йому боляче, якщо вже чесно, - говорив він в 2017 році. - Я стрибав двома ногами вперед і махав ліктями до тих пір, поки не зачепив його лоб. У нього навіть пішла кров; у той час я був дуже мстивим на полі».

Харфорд більше на «великого Сема» не злиться, а себе називає «відважним», а не «суворим»: «Я просто сунув голову туди, де мене могли вдарити, і ніколи не боявся ризикувати. Я хотів, щоб одноклубники вважали мене хорошим гравцем».

Він і справді був непоганим - у 1992 році його спробував підписати сер Алекс Фергюсон в «Манчестер Юнайтед».

Патрік Вієйра


Getty Images/Global Images Ukraine

Всі знають про протистояння Вієйра з «Арсеналу» і Роя Кіна з «Манчестер Юнайтед». Обидва були серйозними гравцями, яких боялися і поважали.

Коли напередодні матчу на «Хайбері» Вієйра нібито плюнув у Кіна водою, той сказав йому «побачимося на полі». Але згодом сам же Кін зізнавався, що «якби вони побилися, Патрік би його вбив».

Томас Гравесен

Getty Images/Global Images Ukraine

Коли Томас Гравесен виступав за «Евертон», вболівальники прозвали його «Скаженим псом».

В Англії його цінували, але все-таки не так, як деяких інших зі списку. Але варто було йому піти в «Реал», як усі відразу помітили його відсутність. Ну а в «Мадриді» незабаром теж зрозуміли, що він за гравець - Фабіо Капелло навіть зірвався після того, як Гравесен збив Робіньо на тренуванні.

«У нього свої методи. Я з ним не вступаю в перепалки, і він хороший тактично. Але я не прихильник його поведінки».

Роберт Хут

Хут не боявся йти в жорсткі сутички та спокійно сам брав на себе удар. Можливо, тому що він в принципі не відчуває болю.

У січні 2013 він отримав травму голови, після якої йому наклали 28 швів, але зробили це лікарі тільки після матчу - німець наполягав на тому, що пограє і без них усі 90 хвилин.

А ще він ненавидить нирців. «Прикидатися, що тебе вдарили - не по-спортивному. Така слабкість мене бісить. Немає іншого спорту, де це прийнятно. Останні 15, 16 ми робили футболістів сильнішими і витривалішими, але найменший дотик, і всі падають на землю».

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(126)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yuriy_kent
Не показывайте этот материал Неймару.
Yura Юрий
я бы еще назвал Кантону и Мартина Киоуна из Арсенала
Andy_P
Тони Адамс?
Дмитрий Рыженко
Список выглядит неполным без Джоуи Бартона.
KO JT
хотелось бы дуель неймара с винни джонсом посмотреть)))))
JASPER MOGLOT
та да, а щас балет какой-то, а не футбол