Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 травня 2021, 18:04
2698
4

БАРТУЛОВІЧ: «Продовжив контракт з Інгульцем. Інші варіанти не розглядав»

34-річний хорватський півзахисник продовжить виступати в складі «Інгульця»

| Оновлено 16 травня 2021, 18:04
2698
4
БАРТУЛОВІЧ: «Продовжив контракт з Інгульцем. Інші варіанти не розглядав»
footboom.com. Младен Бартуловіч

Капітан «Інгульця» Младен Бартуловіч в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua дав оцінку минулому сезон для команди з Петрово, а також поділився планами на майбутнє.

— Младен, як оціниш цей сезон? Задоволений результатами команди?
— Оцінюю сезон, як успішний, тому що поставлене завдання ми вирішили. Звичайно, хотілося вирішити його раніше, не затягувати до самого фінішу чемпіонату. Але ви самі бачили, що цей сезон в УПЛ був нелегкий. Було багато боротьби, було багато рівних команд. Я вважаю, що це був дуже цікавий чемпіонат. Вважаю, перший сезон «Інгульця» в Прем'єр-лізі України можна розцінювати, як успішний.

— «Інгулець» відстав усього на три очки від восьмого і на чотири очки від сьомого місця. Могли скоритися ці позиції вашій команді?
— Могли бути як вище в турнірній таблиці УПЛ, так і нижче. Була велика щільність в турнірній таблиці. Команди йшли очко в очко довгий час. Головне, що ми вирішили задачу і залишилися в УПЛ. Особливо не має значення, на якому місці ми закінчили сезон. Хоча, звичайно, хотілося фінішувати якомога вище. Але зате в наступному сезоні будемо прагнути фінішувати вище в турнірній таблиці. Є до чого прагнути і нам є над чим працювати. Нам належить виконати хорошу роботу.

— Які матчі, думаєш, були найпровальнішими для «Інгульця» в цьому сезоні? А які були найуспішнішими?
— Найпровальніший матч був в першому колі з «Олександрією». Перший тайм ми провалили, програли 4:1. Але після перерви зуміли забити два м'ячі і в підсумку поєдинок завершився з рахунком 4:3 на користь олександрійців. Напевно, в якійсь мірі і програний матч з «Динамо» вийшов провальним. Кияни перемогли з рахунком 5:0. Але варто зазначити, що «Динамо» до цієї зустрічі підійшло в божевільній формі і перемога в цій грі їм забезпечувала чемпіонство. А ми на цю зустріч ще вийшли і в експериментальному складі. До матчу з «Динамо» ми жодного разу так не грали і ніколи більше в такому складі не зіграємо. У підсумку ми програли 5:0. Ось ці два матчі можна виділити, як провальні. А так в цілому пройшли рівно весь чемпіонат.

— Який свій гол занесеш собі в актив?
— Забив я сім голів. Всі голи в принципі були важливими. У першому колі з «Олімпіком», коли помилився воротар, я забив важливий гол і допоміг перемогти нашій команді з рахунком 2:1. І також в переможному матчі зі «Львовом» (1:0) свій гол з дальньої дистанції я занесу собі в актив. Гол вийшов красивим і важливим. Вважаю, що непоганий гол вийшов!

— Багато хто з гравців «Інгульця» вперше грали в УПЛ. Як вважаєш, у них гідно вийшло дебютувати?
— Так, для багатьох хлопців це був перший сезон в Прем'єр-лізі. Я вважаю, багато хлопців себе проявили дуже добре. Можу відзначити Сичинаву, Запорожця, Балана, які проводили свій перший сезон в УПЛ. Вони проявили себе дуже добре і ці хлопці затребувані. Інші хлопці також себе проявили добре, як для першого сезону. Можна вважати, що у всіх вийшов дуже хороший сезон. Але завжди є до чого прагнути і, я думаю, всі хлопці будуть і далі прогресувати і рости. Я їм цього бажаю!

— Що президент сказав команді після завершення сезону?
— Президент подякував команді за цей сезон. Сказав, що ми виконали завдання. Також він сказав, що в наступному сезоні ми будемо піднімати планку. Сказав, що будемо посилюватися і піднімати планку вище, ніж в цьому сезоні.

— Пообіцяв якісь преміальні?
— Преміальні нам ніякі не були обіцяні за збереження прописки в УПЛ. У нас за кожну гру є преміальні і вони вчасно виплачуються. За це велике спасибі президентові!

— У вас уже відпустка?
— Так, команда після гри з «Шахтарем» пішла у відпустку. Нам сказали, що пізніше буде інформація з приводу того, коли збираємося. Приблизно в середині червня команда збереться і почне підготовку до нового сезону.

— Як будеш відпочивати?
— Відпустку буду проводити в колі сім'ї. Присвячу цей час своїй дружині і своїй доньці. Будемо проводити цей час разом. Будемо надолужувати той час, який у мене по ходу сезону займав футбол (сміється).

— Ти підписав контракт на два роки з «Інгульцем». Відразу прийняв таке рішення?
— Так, спілкувався на цю тему з головним тренером Сергієм Дмитровичем і президентом клубу Олександром Григоровичем. Я їм дав зрозуміти, що я не розглядаю ніякі інші варіанти і навіть не хочу їх шукати. Я просто висловив бажання продовжити свою кар'єру в «Інгульці». У підсумку ми знайшли спільну мову і продовжили контракт. Я дуже радий цьому. І спасибі клубу за це!

— Що хочеш досягти з «Інгульцем» в майбутньому?
— Звичайно, хочеться досягти гарних результатів у Прем'єр-лізі і зайняти місце якомога вище в турнірній таблиці. Треба спробувати для початку поборотися за єврокубки. І я думаю, що в майбутньому Олександр Григорович нам буде ставити такі завдання.

— Як оціниш дебюти в УПЛ хорватів: Огнена Вукоєвича в якості асистента головного тренера в «Динамо», Ігора Йовічевича на посаді головного тренера «Дніпра-1» і Маріо Чуже в якості гравця «Дніпра-1»? Спілкувався з ними по ходу сезону?
— Вукоєвич з «Динамо» в цьому сезоні виграв все, що можна було виграти в Україні. Київська команда оформила требл! Я думаю, його дебют в якості асистента головного тренера можна вважати успішним. Я вважаю, що весь тренерський штаб «Динамо» провів дуже хорошу роботу. І кияни заслужено виграли всі трофеї в цьому сезоні. Можна тільки привітати їх з цим.

Йовічевич в якості головного тренера «Дніпра-1»? У першому колі, можна сказати, наставник і команда притиралися один до одного. Але друге коло дніпряни провели дуже здорово! Це команда з великою перспективою. Думаю, «Дніпро-1» в наступному сезоні буде боротися за єврокубки. Команда здатна на це. А гравець «Дніпра-1» Маріо Чуже в перших матчах проходив адаптацію, а потім влився в команду і почав виступати дуже здорово! Чуже - це якісний гравець, контракт якого «Дніпру-1» потрібно викуповувати, я вважаю. У нього є велике майбутнє в «Дніпрі-1» і в українському футболі, якщо він залишиться в Україні. Маріо це довів у іграх за дніпровську команду у другому колі УПЛ. Так, ми з моїми земляками спілкувалися, коли наші команди грали одна проти одної.

Дмитро КОТКОВ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
лом
Как сказал Чёрный Абдула таможеннику Верещагину в фильме Белое солнце пустыни:
Хорошая жена, хороший дом... Что еще надо человеку, чтобы встретить старость?!
Володимир Підвірний
Бартулович мабуть найстаріший гравець УПЛ?
Interstellar Петрович
Поворознюк умеет вести переговоры. Достал гранату, иконами обложился, и попробуй рассмотреть другие варианты.