Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 17 травня 2021, 09:12
14128
40

Світоліна програла чемпіонці Ролан Гаррос у чвертьфіналі турніру в Римі

Українці не вдалося пробитися до півфіналу улюбленого турніру

| Оновлено 17 травня 2021, 09:12
14128
40
Світоліна програла чемпіонці Ролан Гаррос у чвертьфіналі турніру в Римі
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) програла перенесений матч 1/4 фіналу на турнірі WTA 1000 в Римі.

Українка, посіяна під п'ятим номером, в 1/4 фіналу поступилася чинній чемпіонці Ролан Гаррос Ізі Свьонтек з Польщі (№15 WTA).

Рим. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Іга Свьонтек (Польща) - 2:6, 5:7

Польська тенісистка набагато краще розпочала поєдинок, домінуючи в перших геймах. Свьонтек відразу ж повела з комфортною перевагою в три гейми і до кінця першої партії практично не дала шансів українці на камбек. Крім своєї атакуючої гри з потужним верхнім обертанням Іга частенько використовувала укорочені удари, за якими українка часто не встигала. Особливо боляче було, коли дропи проходили на важливих очках. Під кінець партії Еліна вже остаточно втратила мотивацію, допустила кілька подвійних і загалом виглядала розібраною.

Другий сет українка початку трохи по-іншому. Стало менше помилок, вдавалося частіше втягувати польку в затяжні розіграші, в яких українка виглядала переконливіше. З третього по сьомий гейми на корті були гойдалки з брейками, тенісистки почергово виривалися вперед в рахунку, але Еліні вдалося зрівняти ситуацію на чотирьох. З цього рахунку гра ніби як рухалася до тай-брейку, але в 12-му геймі українка відразу ж зробила кілька невимушених помилок, після чого вже не знайшла в собі сил продовжити боротьбу за позитивний результат.

Це була перша зустріч тенісисток.

У півфіналі Свьонтек змагатиметься проти Корі Гауфф з США (№35 WTA).

Огляд матчу:

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну
Футбол | 18 квітня 2024, 13:38 7
10 найвідоміших футболістів, яких Даріо Друді привіз в Україну

Новий спортдир «Полісся» раніше допоміг пристойно «затаритися» легіонерами «Зірці» та «Карпатам»

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 4
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alehandro
Я так и не понял тактику Элины в игре на приёме: если первая подача Свёнтек ещё ничего (~170км/ч), то вторая - просто элементарная (~120 км/ч без подкруток, без подачи в тело) и вместо того, чтоб войти в корт и расстреливать, Элина в паре метров от линии ловит опускающийся отскок... зачем?! у неё не было никакого преимущества на приёме второй подачи. сама себе жизнь усложняла и как по мне, Ига ничем не сильнее Мугурусы, но переменчивость Элины огорчает
Vladlen
С какими горящими глазами Элина вышло против испанки, и с какими сегодня. Не было не агрессии не укороченных, а подача это вообще тихий ужас, за счет чего она собиралась выигрывать, непонятно.
dudigo78
Маємо те що маємо і поки цим потрібно пишатись. На жаль, але в жіночому тенісі поки навіть половини рівня Світоліної ніхто з наших дівчат не має. Тому терпимо і сподіваємось, а що ще лишається. По крайній мірі всі ми бачили як може Еліна грати в матчі з Мугурузою. Якщо вона може видати такий матч, то в теорії може так грати на якомусь конкретному часовому відрізку. Чому цього не стається вже більше двох років, це загадка
dudigo78
На жаль це Еліна сьогодення. По ній вже можна давати майже 100% прогнози. Перший - це не подасть на сет чи на матч, другий_ після класної феєричної гри, наступна буде або провальна, або на низькому рівні, як сьогодні. На жаль, але від РГ навіть мінімальних оптимістичних очікувань та сподівань нема. При найкращих розкладах це 1/4, хоча і малоймовірно. Швидше за все 1/16 і готуватись до трави
Stanislav Matusevych
Я скоро буду просто порожні коменти залишати. Бо все одне й те ж, а сенс повторюватися? У Еліни давно пропала стабільність. Хоч хороші матчі, на відміну від минулого року, все ж з'явилися, але вони швидко чергуються з невдалими. Ну і знову проблема проти суперниці з майстерними дропами. Минулого року в Римі Вондроушова ними просто знищила Світоліну, зараз Свьонтек, хоч і не мала такої переваги, але саме ними здорово рвала ритм. Еліна чомусь їх зовсім не читає.
Взагалі, стиль Іги дуже підходить під грунт. Поєднання хорошої потужності з майстерними і різноманітними обертаннями м'яча дають їй шанси на захист титулу на РГ. Хоч і не особливо великі, звичайно. А Еліні було б непогано хоч захистити минулорічний чвертьфінал.
сергей богданов
А Ига уже в финал врывается
Denmark1107
ІМХО... Зараз Світоліна показує такий теніс, що якщо хочеш собі зіпсувати настрій, вмикай Її зустріч.
Матч тритижневої давнини проти Тайхманн ще досі не в голові, де це ж потрібно було так примудритись, щоб за рахунку 5-1, процрати цей Сет і загалом Матч
Venesuela
Жахливо те, що раніше рвала на собі волосся коли Еля програвала, а зараз вона нас привчила к майже постійним поразкам і не здивуванню поразкам!
сергей богданов
После таких игр с молодой классной соперницей, становится более очевидным что время выграть шлемы безвозвратно ушло к сожалению
fifa89
Світолінай не хватает мощи в ударах и укороченых и нет разнообразия в игре ее игра однообразная к сожалению Еліна потеряла форму и уже не та что была раньше
olegg1261
А я переконаний що якби матч відбувся вчора у вечірню сесію то результат був би дзеркально протилежним.
axylinam
С учётом того ,что в Харькове молоденькую Свитолину тренировали лесорубы,Элина показывает отличные результаты,но если бы Свитолину спонсор отправил бы в Испанию или США тренироваться,результат был бы намного лучше
Vytas Meskauskas
Она не когда не выиграет шлем, может ее черные дети что и выиграют. Она не стабильная.
lviv-999
Читаю коменти. Які шанси Свентик захистити титул ))).Нульові !!!. Минулого року виграла самий слабкий шлем в історії. Ну виграла сьогодні і що ????. Везіння не вічне.!. Так попадати в лінію і 99% вдалих дропів то раз-два за сезон. Таж Барті її на одній нозі винесе.Вона типова одноманітна грунтовичка.
BekXan
У Свитолины всё стабильно)
polesse2000
vital, 15.05.2021 21:41
Принаймі я з оптимізмом дивлюсь на РГ щодо перспектив Світоліної на цьому турнірі.---------------------
яка перспектива, що ти там куриш?
volf2020
В Світоліної жодного виграша на турнірах великого шолома а її вже 26
KirTheKing
1) на турнире в Риме, были несколько дней, когда шел дождь и матчи откладывались, а в пятницу вечером зарядил ливень и матчи были перенесены на след. день. 2) т.к. нет крыши, влажный грунт, из-за дождя, не успевает просохнуть до конца, и на таком влажном грунте, возрастает риск получить травму. 3) Халеп и Барти, СИНХРОННО получают травмы и почти синхронно СНИМАЮТСЯ во время матча, от греха подальше, т.к. впереди, через 2 недели, РГ.. это я к обстоятельствам игры Элины в матче со Святек сегодня утром, после ливня вечером в пятницу, на травмоопасном корте..
Ukrop
Я говорил полтора года назад,что время Эли прошло и что она начнет скатываться во второй десяток рейтинга. Молодые и перспективные соперницы подпирают серьезно.
Но Эле большой респект. Без таланта, но на трудолюбии добилась большого успеха. Жаль,что БШ не возьмет
andreypoltava234
ну, якщо вже репрезентуєш Україну і граєш проти московитки або польки - то треба вигравати) таким країнам на міжнародному рівні програвати не можна)