Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 травня 2021, 14:42
15582
6

ГЕРАСИМЕНКО: «У Лобановського люди блювали, Каладзе в сніг падав»

Екс-гравець «Динамо» Київ - про роботу з Валерієм Лобановським

| Оновлено 15 травня 2021, 14:42
15582
6
ГЕРАСИМЕНКО: «У Лобановського люди блювали, Каладзе в сніг падав»
Getty Images/Global Images Ukraine. Валерій Лобановський

Колишній гравець «Динамо» Київ Олексій Герасименко згадав свою роботу з Валерієм Лобановським:

- Чи важко було звикнути до знаменитих навантажень Лобановського? Майбутній володар «Золотого м'яча» Ігор Бєланов розповідав мені, що після приходу з одеського «Чорноморця» на першому тесті Купера фінішував на коло пізніше за інших і думав, що його відразу виженуть.
- Спочатку було важко. Пам'ятаю перший збір в одному з його улюблених місць підготовки, німецькому Руйті. Готувалися до чвертьфіналу Ліги чемпіонів з «Ювентусом». В день - по три тренування. О шостій ранку нас будили на зарядку, ще темно було. О 6.30 з тренерами, колишніми знаменитими гравцями Анатолієм Дем'яненком та Олексієм Михайличенком виходили на крос. Друге тренування починалося о 10.30. А ввечері - або третє, або гра. Відчуття було, що тренуєшся цілодобово.

У свій час закрадалися думки, що це не моє, і треба йти кудись в інше місце простіше. Але, подумавши і зціпивши зуби, продовжив працювати. І це принесло плоди - всі сезони у Лобановського відчував себе дуже добре і практично не втомлювався. У чемпіонаті України взагалі міг грати три тайми. До всього звикаєш!

Хтось, звичайно, не витримував. Пам'ятаю, як до Києва приїхав Олександр Глєб, пробув три дні і звалився так, що його підняти не могли. Після чого поїхав. Йому тоді було років 18-19, і він просто фізично не зміг. І блювали люди, і в сніг, пам'ятаю, Каха Каладзе падав. 2 січня бігли тест Купера, у нього закрутилася голова, і він впав в сніг.

- І що було далі?
- Його трохи протерли - і далі побіг. Витримав, пограв в Києві і поїхав в «Мілан» Лігу чемпіонів вигравати. Воно того варте. Відбір у Лобановського був жорстокий. На перші збори приїжджало 50-60 чоловік, три поля були зайняті, всі бігали-стрибали. Хтось витримував, інші йшли.

Герасименко виступав за «Динамо» з 1998 по 2000 роки.

Оцініть матеріал
(155)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 03:03 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 01:00 2
Став відомий перший клуб, який вийшов із Чемпіоншипа в АПЛ 2024/25

«Лестер» повернеться в елітний дивізіон Англії, «лиси» гарантували як мінімум 2-ге місце

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lenares85
Да то конечно уже не футбол, но топ клубы так и работают, только фармацептика помогает восстанавливать игроков. А вот интересно если б кто то кони дал, кто ю за это отвечал
Владимир Копяк
Теперь стало понятным, почему подавляющее большинство игроков того Динамо не доживало даже до 70 лет - изнуряющие каждодневные тренировки,плюс допинг ... А стоило ли это издевательство над организмом игрока,того, чтобы по-раньше уйти в мир иной? Наверное,нет...Сейчас многие бывшие спортсмены ГДР начали подавать в суды на тех, кто был причастен к тому, что их пичкали стимуляторами... А у нас - наоборот, возносят Лобановского, забывая о том, что очень многие футболисты пострадали от его "нового видения футбола"...