Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 травня 2021, 12:47
1956
1

Португалія - Україна. Прогноз і анонс на матч відбору чемпіонату Європи

У головному матчі кваліфікаційного турніру збірній України треба виграти з будь-яким рахунком

| Оновлено 15 травня 2021, 12:47
1956
1
Португалія - Україна. Прогноз і анонс на матч відбору чемпіонату Європи
CEV

Дуже швидкоплинним вийшов нинішній відбірковий турнір чемпіонату Європи з волейболу серед жінок. Тільки минулого тижня 7 травня збірна України провела свій перший матч кваліфікації, а вже завтра 15 травня її чекає вирішальна гра зі збірною Португалії. Щоб остаточно вирішити питання про вихід на Євро, нашій команді треба перемагати з будь-яким рахунком.

Є, щоправда, ще варіант, за якого українських волейболісток може влаштувати і поразка з рахунком 2:3. Але тоді все остаточно буде залежати від заключного поєдинку групи В, в якому зустрінуться Португалія та Швеція. І якщо останні не виграють (а шведки на той час вже, напевно, стануть переможцями групи), то другу путівку на чемпіонат континенту завоюють португальські гравці.

Нагадаємо, що у волейболі головним показником є кількість перемог, а потім вже набрані очки. Так ось, зараз у Швеції 4 перемоги, в України і Португалії по 2. В суботу шведки грають з головним аутсайдером Грузією і, зрозуміло, що не повинні отримати якихось проблем. Тоді у них буде 5 перемог і дострокове перше місце в групі. Україна чи Португалія в кращому випадку будуть мати 4 перемоги. Ось чому нашій команді треба обов'язково вигравати.

Тож будемо сподіватися на краще і вірити в те, що підопічні Володимира Орлова в матчі з Португалією вирішать всі свої питання. Могли вони цілком зробити вагому заявку на те, щоб наблизитися до своєї мети, вже в матчі зі збірною Швеції. Але, на жаль, знову зазнали поразки, тепер з рахунком 2:3.

В цьому поєдинку українки добре провели першу і четверту партії, коли їхня перевага була досить відчутною. І ключовою тут була кінцівка третього сету, коли за рахунку 23:23 наша команда двічі не змогла впоратися з подачею Ізабели Хаак. До речі, найкраща волейболістка у складі збірної Швеції принесла своїй команді аж 37 (!) очок.

Ще один фактор, на який варто звернути увагу, так це на не дуже зручний календар матчів для збірної України. Дивіться самі, наша команда провела п'ять партій зі Швецією у п’ятницю, які завершилися приблизно о 19.40 (за київським часом). А вже у суботу їй доведеться грати з Португалією о 14.30. В той же час суперниці зустрічалися із Грузією раніше і, особливо не напружуючись, перемогли 3:0. Тому для українок буде дуже важливо завершити матч якомога раніше на свою користь. Адже кожна нова партія цілком може привести до втоми.

Зараз турнірна таблиця в групі В після виглядає так:

Місце

Команда

Ігри

Перемоги

Поразки

Очки

Партії

1

Швеція

4

4

0

11

12 - 3

2

Україна

4

2

2

7

8 - 7

3

Португалія

4

2

2

6

8 - 6

4

Грузія

4

0

4

0

0 - 12

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України з рахунком 3:1.

Матч Португалія - Україна відбудеться в суботу 15 травня. Початок о 14.30 за київським часом. Sport.ua проведе текстову трансляцію поєдинку.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: УЄФА пропонує Жироні грати матчі Ліги чемпіонів у Барселоні
Футбол | 07 травня 2024, 12:30 13
Джерело: УЄФА пропонує Жироні грати матчі Ліги чемпіонів у Барселоні

Клуб, за який грають Артем Довбик і Віктор Циганков, поки що не підтвердив цю інформацію

Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?
Волейбол | 06 травня 2024, 18:00 15
Плотницький збирається проміняти збірну України на Аль-Арабі?

Sport.ua дізнався, чому капітан відмовився від виступів за збірну України в цьому сезоні

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rugby1970
Болею за наших замечательных девочек, но надеюсь, что этот матч станет последним для Орлова, Малюшкиной, Денисовой, Дубинского и других пустышек!!! Остальным - УДАЧИ и ПОБЕДЫ!