Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 травня 2021, 18:00
16814
16

ОФІЦІЙНО: Шаран залишив посаду головного тренера Олександрії

Підготовку до нового сезону клуб розпочне з новим наставником

| Оновлено 13 травня 2021, 18:00
16814
16
ОФІЦІЙНО: Шаран залишив посаду головного тренера Олександрії
ФК Олександрія. Сергій Кузьменко та Володимир Шаран

Керівництво «Олександрії» та 49-річний головний тренер футбольного клубу Володимир Шаран прийняли рішення про завершення співпраці.

Шаран очолював головну команду олександрійців загалом 10 років: з січня 2010 року до грудня 2011 року та з 2013 року до сьогоднішнього дня. За цей час він двічі вивів «Олександрію» з першого місця у Першій лізі до Прем'єр-ліги.

У сезоні 2016/2017 команда Шарана посіла шосте місце в УПЛ і вперше в історії здобула право виступати в єврокубках. У третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи влітку 2017 року «Олександрія» пройшла румунську «Астру», а в другому вибула зі змагань після двобою з білоруським БАТЕ.

За підсумками сезону 2018/2019 років команда Шарана вперше посіла третє місце в УПЛ, у сезоні 2019/2020 виступала у груповому раунді Ліги Європи. Сезон 2020/2021 команда завершила на 9 сходинці турнірної таблиці УПЛ.

«За час нашої співпраці команда завоювала бронзові нагороди чемпіонату, виступала в Лізі Європи. Це були найкращі часи для нас усіх.  Ми виступали дуже пристойно. У поєдинках  з грандами не просто не програвали, але й навіть могли  перемагати. Це були часи великого успіху для нашого футбольного клубу. Але, звичайно, наряду з перемогами бувають і спади, і поразки. Особисто для мене дуже прикро, що цей рік ми закінчили чемпіонат Прем’єр-ліги не на тому місці, на якому хотілося б. Але це футбол. Сподіваюся, що надалі футбольний клуб буде досягати хороших успіхів. Зараз і для мене особисто, і для тренерського штабу потрібна перерва. Було дуже важко психологічно. Я дуже вдячний усім працівникам і особисто Сергію Кузьменку за співпрацю. Я говорю «до побачення», я не говорю «прощай», — відмітив Шаран.

Підготовку до наступного сезону «Олександрія» розпочне з новим головним тренером. Про те, хто очолить команду в новому сезоні, буде повідомлено пізніше.

Оцініть матеріал
(116)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Нічого страшного, потрібна перезарядка.!!!
Юрий Карпенко
Кроты смотрите тренер освободился
BekXan
Решение правильное ,это нада было сделать ещё в прошлом году.Шаран хороший тренер но видно было что команда топчется на месте.Но тренер это часть проблемы основа проблемы финансы.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman_kros
Ура. Мені команди Шарана ніколи не подобалися. Його футбол це еталон футболу тренера-фізрука.
Yevgeniy Lysenko
Блохина позовите. Может хоть ныть перестанет, как девочка)))