Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 травня 2021, 18:55
1700
1

Дніпро – Будівельник. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги

Найбільш інтригуюча дуель першого раунду плей-оф

| Оновлено 13 травня 2021, 18:55
1700
1
Дніпро – Будівельник. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги
ФБУ

Друга чвертьфінальна пара української баскетбольної першості буде вельми статусна. Між собою зійдуться чинний чемпіон Суперліги («Дніпро») і найтитулованіший клуб в історії нашого баскетболу («Будівельник»). У нинішньому сезоні обидві команди є серйозними претендентами на чемпіонський титул, але комусь із колективів належить завершити боротьбу вже в першому раунді плей-оф.

«Дніпро» (2) - «Будівельник» (7)

Дати матчів: 13, 15, 18 травня, у разі необхідності, 20 і 23 травня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

16.10.2020 «Будівельник» – «Дніпро» – 78:94

13.12.2020 «Дніпро» – «Будівельник» – 88:66

12.02.2021 «Будівельник» – «Дніпро» – 96:93

27.04.2021 «Дніпро» – «Будівельник» – 87:82

Ще пару тижнів тому багато шанувальників баскетболу вважали «Дніпро», незважаючи на місце у верхній частині турнірної таблиці, командою, яка повністю вичерпала свій потенціал і нездатною реально поборотися за чемпіонство. Таким думкам сприяв виліт з Кубка України від головного аутсайдера Суперліги, ряд болючих поразок в чемпіонаті від команд різного калібру і дуже невисока якість продемонстрованої гри. Апофеозом падіння дніпрян стала поразка від южненського «Хіміка» наприкінці квітня. Матч завершився з дев´ятнадцятиочковою різницею, а самі «річковики» примудрилися набрати лише 47 очок, що стало найгіршим результатом команди з початку сезону.

Однак після цього колектив зібрався і почав вибиратися з ігрової ями. За два останні тижні «Дніпро» виграв три матчі з трьох, а в числі переможених команд значилися «Будівельник» і «Прометей». Такий підйом в результатах дозволяє розраховувати, що в плей-оф дніпряни будуть готові показати баскетбол, який відповідає бюджету клубу і рівню командного ростера, адже в складі «річковиків» досить досвідчених і маститих гравців.

Столичний «Будівельник» видав відмінну весняну частину регулярного сезону, яка увінчалася перемогою в Кубку України. На той момент цілком справедливо вважалося, що «будівельники» є одними з основних (якщо не основними) претендентів на перемогу в сезоні, а місце в середині турнірної таблиці було всього лише наслідком пізнього і зім'ятого старту команди в чемпіонаті. Але перед самим стартом плей-оф кияни явно забуксували і програли три з чотирьох заключних матчів регулярного чемпіонату. Так що на даний момент акції «Будівельника» на підсумковий тріумф котируються не вище, ніж у інших фаворитів сезону.

Склади у команд дуже непогані, і дивлячись на ростери, складно віддати перевагу одному із суперників. У задній лінії один одному протистоятимуть два з трьох кращих розпасовщиків сезону (Ді Джей Купер у «Дніпра» - 7,8 передач в середньому за гру, перше місце в чемпіонаті і Стівен Буртт у «Будівельника» - 7,1 передач, третє місце по сезону), а Джаред Террелл у «річковиків» і Гейб Дево у «будівельників» цілком можуть стати головними снайперами серії.

Окремо варто згадати про дуель бігменів двох команд. У фронт-корті обох клубів зібрані сильні і досвідчені гравці, які можуть влаштувати яскравий перфоманс під кільцем. Відмінною особливістю в протистоянні двох передніх ліній стане те, що у «Дніпра» вона повністю складається з українських гравців (Бобров, Тимофеєнко, Корнієнко, Кравцов), а у «Будівельника» 99% ігрового часу вирішувати питання під кільцем будуть американці (Брайс Джонсон, Джефферсон, Девенпорт).

Сезонну серію виграли «річковики» з рахунком - 3:1, проте перші дві очні зустрічі не варто сприймати серйозно. Ці ігри були для «будівельників» в числі першого десятка поєдинків у чемпіонаті, на швидку руку зібрана команда тільки вкочувалась в сезон, і ростер у клубу був зовсім іншим. Куди більш інформативними будуть третя і четверта зустрічі між колективами, а вони обидві завершилися перемогами господарів у впертій боротьбі і з дуже невеликою різницею в рахунку.

І «Дніпро», і «Будівельник» за своїм потенціалом і заявленими цілями на сезон явно не повинні зупинятися в чвертьфіналі. Така дуель цілком могла прикрасити і півфінал, і навіть фінал, але трапилася раніше. Відповідно, для будь-якої з команд поразка означатиме незадовільний підсумок сезону. Дуже складно виділити в парі фаворита. Завдяки перевазі домашнього майданчика і успішним останнім тижням (в тому числі і особистій перемозі над «Будівельником») віддамо мінімальну перевагу «Дніпру».

Прогноз Sport.ua на серію: 3:2 на користь «Дніпра», але й - 2:3 на користь «Будівельника» зовсім не здивує.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал – Баварія – 2:1. Дубль Хоселу, і Лунін – у фіналі. Відео голів і огляд
Футбол | 09 травня 2024, 00:50 0
Реал – Баварія – 2:1. Дубль Хоселу, і Лунін – у фіналі. Відео голів і огляд

Дивіться відеоогляд матчу-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Де дивитись онлайн матч Ліги чемпіонів Реал – Баварія
Футбол | 08 травня 2024, 06:23 0
Де дивитись онлайн матч Ліги чемпіонів Реал – Баварія

Півфінальний матч головного єврокубку пройде 8 травня о 22:00

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Первую Днепр возьмёт.