Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 13 травня 2021, 17:45
3265
0

Динамо — Зоря. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Спеціаліст поділився очікуваннями від фіналу Кубка України

| Оновлено 13 травня 2021, 17:45
3265
0
Динамо — Зоря. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
ФК Динамо Київ

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на фінальний матч Кубка України «Динамо» - «Зоря».

«Кубок - особливий турнір, в якому виключений нічийний результат. Кубок любить сильних духом і характером, які вміють терпіти і чекати свого шансу. У кожного фіналу своя історія.

В 1/4 фіналу Кубка «динамівці» лише в серії пенальті виграли у «Колоса» (0:0, 4:3 по пенальті), а потім у півфіналі впевнено з рахунком 3:0 перемогли «Агробізнес», який створив сенсацію, вибивши в чвертьфіналі «Шахтар».

У «Зорі» був теж непростий шлях. В 1/8 фіналу луганчани обіграли «Десну» (1:0). У чвертьфіналі, поступаючись 0:1, «Зоря» проявила характер і обіграла «Верес» (2:1). У півфіналі команда Скрипника по пенальті обіграла «Олександрію» (1:1, 4:3 по пенальті). І тут «Зоря» продемонструвала характер. Для Кубка це дуже важливо!

Луганчани знову завершили сезон на третьому місці в УПЛ. І знову вони боролися за друге місце. Якщо в тому році вони вели боротьбу з «Динамо», то в цьому - з «Шахтарем». «Зоря» гідно зіграла з українськими грандами - з «Динамо» (1:1 і 0:2), з «Шахтарем» (2:2 і 1:0). Але дві поразки на старті УПЛ реально вплинули на результат їхньої боротьби з «Шахтарем» за лігочемпіонівську путівку. «Зоря» - граюча команда зі своїм фірмовим стилем і почерком, де в основі лежать культура роботи з м'ячем, швидкість прийняття рішення та найбільш вірних тактичних ходів. Луганчани грають творчо, а не механічно, створюючи досить багато для воріт суперника моментів. Вони добре комбінують і отримують задоволення від роботи з м'ячем. Але в фіналі Кубка їм потрібно стрибнути вище голови і зіграти свій найкращий матч, тому що по-іншому проти чинного чемпіона УПЛ в жодної команди не буде ніяких шансів.

Кияни зараз дуже впевнені в собі, що підтверджують вони в кожному матчі. Динамівці конкурують не з «Зорею», а стратегічно з «Шахтарем», оскільки вони хочуть виграти всі трофеї. Суперкубок і «золото» УПЛ у них вже в кишені, а зараз вони хочуть забрати і Кубок країни. Це психологічний хід, і вони стратегічно далеко дивляться. Динамівці ніби кажуть, що так буде і в наступному сезоні.

Безумовно, «Зоря» вже в єврокубках, і вона впевнена в своїх силах і в своїй футбольній філософії. Але їм буде непросто протидіяти потужному динамівському пресингу протягом всього матчу. Тим більше що кияни в заключні 15 хвилин матчів часто забивають вирішальні голи, досягаючи потрібного результату.

Гравцям «Зорі» необхідно буде в цьому матчі швидше, ніж зазвичай, приймати рішення і не перетримувати м'яч, оскільки їх відразу ж накриють, і динамівці проведуть швидку атаку. Луганчани до прийому м'яча повинні вже мати кращий хід і відрізати пресингуючу групу. Свої атаки їм необхідно доводити до логічного завершення і пробувати максимально вичавлювати з мінімуму створеного. Киянам же бажано грати значно щільніше в центрі, де «Зоря» зазвичай створює чисельну перевагу за рахунок зміщення флангових гравців. Динамівці розраховують на обидва своїх дуже активних фланги, де вони постараються отримати велику перевагу з подальшою агресією і хорошими фланговими передачами з метою завершення.

Кожен тренер готує свій план і певні несподіванки. Упевнений, що будуть нововведення і на стандартах, так як суперники дуже добре знають один одного. Гра мені бачиться досить цікавою і дуже багато буде залежати від лідерів команд.

Можу побажати нам усім творчого фіналу напередодні підготовки національної збірної України до фінальної частини Євро. Не пропустіть це видовище! Упевнений, що буде дуже цікаво!», - сказав Грозний.

Матч «Динамо» - «Зоря» відбудеться 13-го травня. Початок зустрічі о 19:00.


В'ячеслав Грозний – відомий український тренер. Очолював «Ниву» Вінниця, «Дніпро», «Арсенал» Київ, «Металург» Запоріжжя, «Говерлу». Також працював з російським «Тереком», болгарським «Левські», грузинським «Динамо» Тбілісі, казахстанськими «Тоболом», «Іртишем» та «Шахтарем» Караганда.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 2
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 36
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.