Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 16 травня 2021, 14:50
22108
0

Майкл Чендлер – Чарльз Олівейра. Прогноз і анонс на бій

Головний поєдинок турніру UFC 262

| Оновлено 16 травня 2021, 14:50
22108
0
Майкл Чендлер – Чарльз Олівейра. Прогноз і анонс на бій
Parimatch

Поєдинок відбудеться в ніч із суботи на неділю, 16 травня, у Х'юстоні. Орієнтовний початок бою 07:00 за київським часом. У прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports.

Після двох поспіль вік-ендів із досить посереднім складом учасників шоу UFC настав час для чогось більшого. Промоушен найближчої неділі відвідає Х'юстон (штат Техас, США), щоб за повних трибун «Toyota Center» провести турнір UFC 262. У мейн івенті Майкл Чендлер битиметься з Чарльзом Олівейрою.

На думку аналітиків Parimatch, більше шансів на перемогу має Чарльз Олівейра. На його перемогу можна поставити в коефіцієнтом 1.74, в той час як на Чендлера дають коефіцієнт 2.17.

Прогноз амбасадора Parimatch, бійця Bellator Ярослава Амосова:

«Олівейра - один з найкращих в UFC майстрів бразильського джиу-джитсу. Припускаю, що Майкл Чендлер буде намагатися тримати поєдинок в стійці, і не стане лізти в партер до такого майстра БЖЖ. Американець поступається в антропометрії, але в той же час має відмінне кардіо і потужний нокаутуючий удар.

Мій прогноз: дострокова перемога Чендлера».

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Ветеран UFC Чарльз Олівейра набрав відмінну переможну серію, яка триває вже 8 поєдинків поспіль. В останньому з них він впевнено побив Тоні Фергюсона. Але, все ж, я знову поставлю на фізичну міць і борцівські навички. Жорсткий пресинг від Майкла - ключ до перемоги, а таким навиком він володіє.

Мій прогноз: перемога Чендлера, з більшою ймовірністю - дострокова».

Чендлер - Олівейра: Бій з чемпіонським забарвленням

На кону цього поєдинку стоятиме вакантний титул чемпіона організації в легкій вазі. Нагадаємо, що попередній власник цього титулу Хабіб Нурмагомедов зробив офіційну заяву про відхід з ММА у жовтні 2020 року, але тільки на початку 2021 року президент UFC Дана Вайт нарешті прийняв рішення коронувати нового чемпіона в лайтвейті.

Чи є цей бій найкращим, який UFC міг провести в легкій вазі у боротьбі за корону? Спірне запитання. Олівейра, що йде на серії з восьми перемог, безперечно, цього заслуговує. А ось що стосується Чендлера, то він виступав в UFC усього одного разу, нехай це був вражаючий виступ, і він був чемпіоном Bellator, але його претендентську позицію трохи складніше виправдати.

Мабуть, з точки зору справедливості, найкращим варіантом визначення нового чемпіона в легкій вазі став би бій Олівейри з Дастіном Пор’є. Однак «Діамант» зараз зайнятий протистоянням з Конором Макгрегором, і з урахуванням цієї обставини бій Чендлера з Олівейрою за золотий пояс виглядає непоганою ідеєю.

Майкл Чендлер: Легенда Bellator

Getty Images/Global Images Ukraine

Майкл Чендлер по праву вважається одним з найкращих бійців в історії Bellator. За свою 10-річну кар'єру в цьому промоушенї він тричі ставав чемпіоном в легкій вазі. У Bellator він відзначився перемогами над Патрікі Фрейре (двічі), майбутнім чемпіоном UFC у легкій вазі Едді Альваресом і колишнім чемпіоном UFC у легкій вазі Бенсоном Хендерсоном (двічі).

В UFC його перший і поки єдиний бій відбувся у січні на UFC 257, де Чендлеру вистачило двох з половиною хвилин, щоб нокаутувати сильного Дена Хукера.

Чарльз Олівейра: З грязі в князі

Getty Images/Global Images Ukraine

Три роки тому Олівейра ніким не розглядався, як можливий претендент на титул. Вчорашній напівважковаговик на той момент чотири рази був фінішований в останніх шести поєдинках. Але з червня 2018 року Олівейра почав свій дивовижний забіг.

У 2020 році він здобув дві найбільш значущих перемоги в своїй кар'єрі: у березні ним був задушений в 3-му раунді Кевін Лі, а у грудні на UFC 256 Олівейра ледь не фінішував больовим прийомом Тоні Фергюсона, в результаті отримавши вкрай переконливу перемогу за очками над «Ель Кукуєм», яка відкрила йому шлях до тайтл-шоту.

Прогноз на бій

В цілому, це відмінне зіткнення стилів. Обидва бійці дуже навіть агресивні, сильні у всіх аспектах, але в цій парі немає явного фаворита, через що складно вибрати переможця.

У стійці більшу небезпеку, ймовірно, представляє Чендлер. Він володіє одноударною нокаутуючою потужністю, яку неможливо натренувати. Ми бачили це в бою проти Хукера, і Майкл неодноразово це демонстрував в Bellator.

Однак можна стверджувати, що Олівейра є більш технічним ударником. Це дивно, враховуючи, що він чотири рази програвав нокаутом або технічним нокаутом. Справа в тому, що Чарльз «З Бронкса» не завжди був таким майстерним ударником, протягом багатьох років він постійно прогресував на ногах і тепер може задати реального прочухана в усіх областях, особливо в клінчі.

Тим часом, на землі Олівейра є найплодовитішим бійем в історії UFC, на його рахунку 14 сабмішнів у восьмикутнику. І в цьому аспекті він має явну перевагу, незважаючи на те, що Чендлер сам по собі є хорошим сабмішн-бійцем.

Але велике питання полягає в тому, чи зможе Олівейра перевести суперника в партер. «Залізний Майк» - чотириразовий Всеамериканський борець першого дивізіону NCAA, і можливо, один з найавторитетніших борців в історії легкого дивізіону UFC.

При цьому варто відзначити, що боротьба Олівейри значно покращилася. Зовсім недавно ми бачили, як Чарльз відносно легко валив на землю Тоні Фергюсона. Те ж саме він робив із такими хлопцями, як Джим Міллер і Нік Ленц.

В цілому, Олівейра в цій парі виглядає міцнішим бійцем. Він більш перевірений на рівні UFC, він набагато кращий, як сабмішн-грепплер, і, ймовірно, кращий, як ударник. Однак раніше бразилець був фінішований ударами і якщо поглянути на всю його кар'єру, то він є не надто стійким бійцем в легкому дивізіоні. Це дає Чендлеру відмінний шанс панчера, особливо, якщо врахувати, наскільки сильно він б'є.

Додайте до цього той факт, що Чендлер ніколи не був зупинений в ММА прийомами, і він виглядає більш складним суперником для Олівейри, ніж деякі вболівальники можуть подумати при поверховому розгляді цього бою.

Незважаючи на це, важко поставити проти бійця, який так вражаюче розправився з Тоні Фергюсоном, Олівейра - з тих хлопців, які можуть перемогти будь-кого, хто стане у них на шляху. Таким чином, наш вибір - перемога бразильського бійця здачею в пізніх раундах.

Перемога Олівейри сабмішном у 4-му раунді

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Мегафайту не буде. Екссуперник Гвоздика зірвав бій за абсолют
Бокс | 04 травня 2024, 08:50 1
Мегафайту не буде. Екссуперник Гвоздика зірвав бій за абсолют

Поєдинок Бівол – Бетербієв у визначений термін не відбудеться

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.