Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 травня 2021, 15:39
941
2

Київ-Баскет – Черкаські Мавпи. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги

Протистояння, де явно виділяється фаворит

| Оновлено 14 травня 2021, 15:39
941
2
Київ-Баскет – Черкаські Мавпи. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги

Не встигли вщухнути пристрасті навколо регулярному чемпіонату Суперліги, що нещодавно фінішував як усіх шанувальників баскетболу чекає сама захоплююча і приваблива частина сезону - плей-офф, який стартує вже сьогодні. Першими постсезон відкриють команда з найвищим номером посіву («Київ-Баскет») і колектив, який посів останню прохідну сходинку в плей-офф («Черкаські Мавпи»).

«Київ-Баскет» (1) - «Черкаські Мавпи» (8)

Дати матчів: 12, 14, 18 травня, у разі необхідності, 20 і 23 травня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

16.10.2020 «Черкаські Мавпи» - «Київ-Баскет» - 67: 102

09.12.2020 «Київ-Баскет» - «Черкаські Мавпи» - 88:76

11.02.2021 «Черкаські Мавпи» - «Київ-Баскет» - 79:56

25.04.2021 «Київ-Баскет» - «Черкаські Мавпи» - 90:67

Обидві команди підходять до старту самої відповідальної частини сезону не в кращій своїй формі. Таке враження, що обидва колективи вкотилися в плей-офф за інерцією. Тільки якщо кияни набрали по сезону такий переконливо хід, що навіть певна пробуксовка на фініші не завадила їм посісти перше місце в турнірній таблиці, то черкащанам вистачило сил дістатися лише до восьмого місця.

Підопічні Айнарса Багатскіса добре почали сезон, і свою першу поразку в ньому отримали тільки після новорічної паузи, але ближче до закінчення регулярного чемпіонату столичні баскетболісти стали програвати набагато частіше. На щастя для шанувальників команди основні конкуренти також були далеко не безгрішні і «Київ-Баскет» втримався на першому місці в турнірній таблиці. Більш того, найпотужніші опоненти всі як один опинилися в іншій половині сітки плей-офф, і зустріч з ними буде можлива тільки в фіналі.

«Черкаські Мавпи», навпаки, провалили старт сезону, і довгий час пасли задніх у турнірному пелетоні. Однак по ходу чемпіонату підопічні Максима Міхельсона змогли перебудуватися, провели непогану селекційну роботу і стали набирати очки. Найвдалішим для команди вийшов період з лютого по березень, коли черкащани заробили левову частку своїх перемог, зняли кілька скальпів з лідерів Суперліги і вийшли у фінал Кубка України. Однак з початку квітня у «Мавп» в активі лише три перемоги в поєдинках з аутсайдерами чемпіонату і вісім поразок в пасиві, а безпроблемний прохід у плей-офф більше пов'язаний зі складнощами у одеситів, миколаївців і харків'ян, ніж зі своїми досягненнями та хорошою грою.

Незважаючи на далеко не ідеальну гру в останніх матчах «Київ-Баскет» буде фаворитом у протистоянні. Втрата бігмена Майка Джейкобсона істотно вдарила по передній лінії клубу, але потенціал ростера киян все одно залишається набагато вище. Черкащанам буде дуже складно знайти протиотруту задній лінії «Київ-Баскета», де умінь Камерона Джонса і допомоги від Івана Ткаченко і Сергія Попова буде вкрай мало, щоб протистояти Брендону Янгу, Олександру Мішулі і Брюсу Мейсі. При цьому не можна забувати і про одного з головних універсалів нашого чемпіонату Богдана Близнюка, який також може зіграти на позиції другого, а при гострій необхідності і на першому номері.

У Максима Міхельсона є непогана опція в особі забивного форварда Камерона Янга, але у «Київ-Баскета» знову слід згадати відмінного захисника Богдана Близнюка, та й Павло Крутоус також повинен сказати своє вагоме слово. У фронт-корті команди приблизно рівні. Пара бігменів черкащан Діон Райт - Дмитро Скапінцев показує хорошу гру, на фініші регулярного сезону набагато краще заграв форвард Володимир Конєв. Але з іншого боку майданчика у киян будуть Владислав Коренюк і Сергій Павлов. Тревін Тібодо, якщо встане з правильної ноги, також може доставити супернику достатньо головного болю.

По ходу чемпіонату команди зустрічалися чотири рази і сезонну серію з рахунком - 3:1 виграв «Київ-Баскет». Варто зазначити, що в жодній з даних зустрічей не було гострої кінцівки з клатчем. Якщо команди обігравали один одного, то робили це впевнено. Єдину перемогу (правда, розгромну) «Черкаські Мавпи» здобули в лютому, коли показували свій кращий баскетбол, а ось в останній зустрічі між командами, яка відбулася менше місяця тому, вже кияни каменя на камені не залишили від суперників.

Серед усіх чвертьфінальних пар Суперліги саме дуель киян і черкащан бачиться найменш інтригуючою. Загальний рівень команди буде пристойно вище у колектива Айнарса Багатскіса, а козирі черкаського клубу у вигляді індивідуальної майстерності своїх лідерів, «Київ-Баскет» може легко перебити рівнем своїх провідних гравців. Безумовно, «Черкаські Мавпи» потріпають нерви столичному клубу, але кияни повинні без особливих проблем проходити далі.

Прогноз Sport.ua на серію: 3:0 на користь «Київ-Баскета»

 
  • 1.24
  • 3.86
Сделать ставку
 
  • 1.25
  • 3.60
Сделать ставку
 
  • 1.25
  • 14.0
  • 3.95
Сделать ставку

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 23:46 1
Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі

Єлена Рибакіна у трьох сетах переграла Вікторію Азаренко у півфіналі змагань

«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралку» знищено. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vera Stepler
КБ по гри виглядав гірше мавп.Якби не 1 господарь я б не сказав що КБ взагалі пройде Черкаси. А так звісно хоча думаю мавпи для проформи 1 гру виграють. Мавпи Вперед!!
A0Va
Максимум 3:1, как и в регулярке.