Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1548
4

Динамо - в лідерах за часом, зіграному своїми вихованцями в чемпіонаті

Кияни ледь не очолили список

Динамо - в лідерах за часом, зіграному своїми вихованцями в чемпіонаті
ФК Динамо Київ

У 337-му «Щотижневому звіті» Міжнародного центру спортивних досліджень (CIES) говориться про рівень задіяності футболістів, які є власними вихованцями клубів (тобто тих, які провели в клубній структурі не менше трьох сезонів, будучи у віці від 15 до 21 року).

Аналізувалися 27 європейських вищих ліг країн-членів УЄФА. Найвищий відсоток хвилин, які зіграли виховані клубами гравці в цілому, був зафіксований у словацької команди «Жиліна» - 61,5%.

На другому місці опинилося київське «Динамо», чиї доморощені футболісти теж відіграли велику частину часу у внутрішньому чемпіонаті - 60,2%, далі йдуть чеські «Сигма» (Оломоуц) - 52,0% і «Словацко» - 51,1%.

Відзначимо, що серед команд топ-чемпіонатів лідерство у іспанської «Сельти» (Віго) - 49,0%. Відразу за нею розташувалися дві баскські команди - «Реал Сосьєдад» (48,5%) і «Атлетик» (40,6%).

Якщо враховувати чемпіонати, які представляють команди в цілому, значення коливаються від 26,8% в Словенії до 4,7% в Португалії. Серед ліг топ-п'ятірки тільки іспанський чемпіонат (15,7%) має показник вище середнього в цілому по Європі, який становить 13,2%, причому мінімальний він в італійській серії А і дорівнює 5%. Що стосується англійських команд, вони більше покладалися на футболістів, які пройшли підготовку в своїх клубах (12,6%), ніж французькі (11,8%) і німецькі (10,5%).


 

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Выше чем Бильбао.
Ахренеть.
Круто, когда веришь в своих есть будущее у клуба.
BUCH
Приятно когда свои!!!
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
Если присмотреться, то воспитанники Динамо во многих командах УПЛ играют. В Колосе почти все игроки либо бывшие динамовцы, либо арендованные у Динамо. Костышину хорошего помощника из Италии или Испании, так ребята из Киевской области боролись бы за 2-3 место.