Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 13 травня 2021, 18:41
653
0

Металіст 1925 в Києві зіграв внічию з Оболонню

Харків'яни не скористалися шансом відірватися від четвертого місця на чотири очки

| Оновлено 13 травня 2021, 18:41
653
0
Металіст 1925 в Києві зіграв внічию з Оболонню

У 25-му турі «Металісту 1925» належало зіграти з київською «Оболонню» на її полі. Для харківської команди матч мав велике значення. Зрозуміло, що для команди, яка веде боротьбу за підвищення в класі, всі матчі важливі і значущі. Але був один нюанс, київський матч проводився останнім в турі і був призначений на суботу, в той час як інші ігри туру проходили в п'ятницю. Харків'яни прекрасно знали результати команд, ведучих, як і вони, боротьбу за путівки в УПЛ.

Команди «Агробізнес» і «Волинь» програли свої матчі, а саме вони наступали «на п'яти» харківській команді, що йде на третьому місці. Одеський «Чорноморець», що знаходиться на сходинку вище за харків'ян, теж оступився, зігравши свій матч внічию. Переможний результат в Києві давав можливість підопічним Кривенцова піти в хороший відрив від переслідувачів і на відстань витягнутої руки наблизитися до моряків.

Проти «Оболоні», як свідчить статистика, харків'янам завжди було складно грати. У п'яти попередніх матчах суперників – на рахунку «пивоварів» чотири перемоги. Перед стартом чемпіонату вболівальники і фахівці футболу вважали, що київська «Оболонь» буде одним з претендентів на вихід в УПЛ. У 14 осінніх матчах кияни набрала 22 очка, а в 9 весняних іграх було набрано лише 11 очок. У підсумку 33 очки і 8-ма позиція в турнірній таблиці. Київська команда не виправдала очікувань своїх уболівальників і за підвищення в класі боротьбу не веде, відставання від третьої команди становить 13 очок. Причому перед зустріччю з харків'янами «пивовари» програли три матчі поспіль. І в цих трьох іграх було пропущено 9 голів. Крім того, після всіх цих невдач був звільнений коуч киян Павло Яковенко. Обов'язки головного тренера зараз тимчасово покладені на Валерія Іващенка.

Зміна тренера тут же відбилася і на складі «Оболоні», в який повернулися Назарій Федорівській і Павло Лук'янчук. В запасі ж залишилися Олексій Майданевич і Олександр Батальський. У гостей з перших хвилин залишився на лавці Віталій Кольцов, а на поле вийшли Криськів, Голодюк і Батюшин, яким з флангів півзахисту допомагали Габелок і Савін. На вістрі ж атаки діяв Дерек, правда, недовго. Уже в дебюті бразилець отримав травму, в результаті якої навіть не зумів самостійно покинути поле. Замість нього в терміновому порядку на полі з'явився Валерій Блажко, який вийшов на позицію центрального нападника замість травмованого бразильця. І саме молодий центрфорвард харків'ян міг відкривати рахунок в матчі, коли пройшла довжелезна діагональ від Западні та Голодюк скидав йому під удар. Але Блажко відзначитись не зміг, заблокував його удар Лук'янчук. Господарі відповіли моментом Мурзи, який ударом в падінні через себе замикав навіс Голікова з правого флангу, але пробив дуже неточно.

Зате «Оболонь» змогла забити на 15-й хвилині. Матяж підключив на правому фланзі Мединського, пішла подача, і форвард Щебетун в падінні лівою ногою прокинув м'яч повз Сидоренка – 1:0. Цей гол став п'ятим в чемпіонаті для колишнього нападника дубля київського «Динамо» і запорізького «Металурга». «Металіст 1925» не впав духом – буквально тут же після подачі з правого флангу ловив м'яч собі на ногу Савін, але не зумів як слід вдарити і з хорошої позиції і запустив шкіряного у небеса. Пізніше також невдало замикав простріл Шершень.

І все-таки харків'яни сповна використали залишок першого тайму і забили «гол у роздягальню». Перед забитим голом на останній хвилині першого тайму Криськіва знесли в штрафному майданчику, півзахисник гостей впав картинно і арбітр виніс йому попередження за симуляцію. Хоча порушення мало місце, і рефері повинен був вказати на «точку». Справедливість восторжествувала через одну хвилину в компенсований до тайму час. Після чергового прострілу з правого флангу від Голодюка воротар Федорівський ногою відбив м'яч в центр, де ніхто не встиг прикрити Криськіва. Півзахисник метрів з восьми розстріляв ворота – 1:1.

За рівного рахунку «Металіст 1925» заграв набагато впевненіше. Гості з початком другого тайму кинулися уперед, і якщо удар Батюшина суперники заблокували, то вже незабаром Криськів метрів з 20-ти ледь не закрутив у дальній кут. Ближче до кінцівці матчу завелися кияни. Савченко дивом не забив з забійної позиції. Потім Суханов з небезпечної позиції пробив повз ворота, а прицільний удар Мединського потягнув у стрибку Сидоренко. Але при цьому «Оболонь» могла й пропустити. Після кутового від Савіна несподівано по власних воротах бив головою Суханов, але Федорівського, який невдало вийшов з воріт, на лінії воріт підстрахував Мате.

У підсумку нічия. Харків'яни зіграли 12-й поспіль безпрограшний матч. Третє місце, як і раніше у них, і вони лише на 2 очки випереджають «Агробізнес», що йде на 4-му місці, а будь більш вдалими і настирливими в київському матчі, відрив міг становити 4 очки. Кияни залишилися на 8-му місці і у них тепер в активі 34 очки. У наступному турі харківська команда прийматиме вдома рівненський «Верес». Зустрінуться дві команди, які навесні грають краще за всіх і є єдиними колективами в Першій лізі, які жодного разу не програли після зимової паузи.

«Оболонь» – «Металіст 1925» – 1:1

Голи: Щебетун (15) – Криськів (45+1).

«Оболонь»: Федорівській, Суханов, Мате, Безуглий, Голіков (Майданевич 73), Лобов (Савченко 57), Лук'янчук, Мединський, Мурза (Слободян 83), Матяж, Щебетун (Скидан 90+2).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Ткачук, Западня, Савін (Ченбай 84), Криськів, Батюшин, Голодюк (Кольцов 87), Габелок, Дерек (Блажко 4 (Дмитренко 79)).

Попередження: Матяж (45+1), Савченко (64), Щебетун (82) – Криськів (45), Шершень (47).

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Легенда Ліверпуля: «Гонка за титул АПЛ для команди закінчена»
Футбол | 25 квітня 2024, 08:11 0
Легенда Ліверпуля: «Гонка за титул АПЛ для команди закінчена»

Каррагер вже не вірить у перспективи команди Клоппа у сезоні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.