Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 травня 2021, 15:15
9559
0

Прощання з Каштру, шедеври Миколенка і Шапаренка, Ворскла відчепила Десну

Найцікавіші події 26-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 10 травня 2021, 15:15
9559
0
Прощання з Каштру, шедеври Миколенка і Шапаренка, Ворскла відчепила Десну
ФК Динамо

В останньому турі сезону всі «сестри отримали по сережках». «Десна», крупно програвши «Маріуполю», фактично вручила путівку в єврокубки «Ворсклі», яка, в свою чергу, обіграла на виїзді «Минай». Новоспечений чемпіон - «Динамо» - без шансів для суперника розгромив на виїзді «Колос». Переміг і вже екс-чемпіон, але більш скромно: «Шахтар» мінімально обіграв «Інгулець». Цей матч став останнім для Луїша Каштру біля керма «гірників».

Інтрига туру

В останньому турі невирішеним залишалося лише одне турнірне питання: хто з двох гідних опонентів - «Ворскла» чи «Десна», отримає путівку в єврокубки. Тобто посяде п'яте місце. Команда з Полтави гостювала у «Миная», команда з Чернігова - у «Маріуполя». В обох випадках суперники у претендентів на єврокубковий пропуск були невмотивовані. Проте, ці невмотивовані команди неабияк попили кров більш статусним. «Ворсклі» довелося відіграватися в Ужгороді: з цим завданням команда Максимова не без проблем, але впоралася. А ось «Десна» забила першою. «У роздягальню». Здавалося, що чернігівці дотиснуть опонента, але в другій половині гри маріупольці «прокинулися». І забили відразу чотири м'ячі. У підсумку за бортом єврокубків залишилася «Десна».

Матч туру

Гра в Маріуполі між господарями та «Десною» по ідеї повинна була скластися більш вдало на користь саме гостьової команди, оскільки вона, на відміну від господарів, в останньому турі вирішувала турнірну задачу. Але вийшло так, що невмотивовані приазовці розгромили «сіверян». Хоча для підопічних Рябоконя спочатку все складалося вдало: Конопля після флангової передачі забив хороший гол головою. До речі, в цьому поєдинку практично всі голи були відмінної якості. Очеретько зрівняв рахунок сильним ударом з-за меж штрафного майданчика майже у верхній кут. Хороші м'ячі забив і настирливий Сікан. А переможну крапку в матчі після сольного проходу поставив Бондаренко.

Штрафний туру

Як потрібно реалізовувати штрафні удари, наочно продемонстрував в матчі проти «Колоса» півзахисник «Динамо» Шапаренко. Микола майже без розбігу класно підняв м'яч над стінкою - без шансів для Волинця. М'яч влучив практично в дев'ятку.

Гол туру

Гол Миколенка «Колосу» за красою може посперечатися навіть із знаменитим результативним ударом Сидорчука в ворота «Зорі». До речі, обидва ці м'ячі були забиті після розіграшу від кутового прапорця. Миколенко зловив м'яч на ногу після того, як голкіпер господарів виніс футбольний снаряд зі свого штрафного майданчика. Здавалося, епізод вичерпано. Але динамівський захисник був іншої думки. Віталій сильним ударом зльоту поклав м'яч у дальній кут воріт.

Святкування туру

Досить незвично для наших широт динамівці святкували другий і третій голи в ворота «Колоса». Удари у Шапаренка та Миколенка вийшли на диво. Зайвий раз повагу своїм партнерам вирішив засвідчити Родрігеш. Жерсон в обох випадках чистив бутси своєї футболкою Миколі і Віталію. А ви говорите, що цей люксембурзький півзахисник - справжній інфант террібль «Динамо».


ФК Динамо

Промах туру

На 79-й хвилині динамівці отримали відмінну можливість збільшити і без того істотний розрив в рахунку в матчі проти «Колоса». Це Бесєдін на дальній штанзі головою замикав відскок м'яча від голкіпера. Здавалося, що м'ячу нікуди діватися, окрім як в незахищений кут воріт Волинця, але київський нападник примудрився з пари метрів не влучити у рамку воріт.

Вітання туру

Після матчу в Ковалівці головний тренер «Динамо» Мірча Луческу, окрім усього іншого, привітав з 85-річчям свою колишню команду - «Шахтар». Додавши, що він є частиною історії клубу. Дрібниця, а приємно.

Інцидент туру

Гра «Колоса» проти «Динамо» пройшла за присутності глядачів. Вболівальників на матч ковалівський клуб пропускав по паспортах. На поєдинок намагалися потрапити 150 уболівальників «Динамо» за підробленими перепустками на гру. Однак фани «біло-синіх» в результаті на стадіон не потрапили: їх заблокували правоохоронці, яких виявилося в два рази більше, ніж бажаючих потрапити на матч. До серйозного протистояння справа не дійшла: все обмежилося словесною перепалкою.

Емоції туру


ФК Ворскла

Після фінального свистка в грі проти «Миная» футболісти і тренерський штаб «Ворскли» влаштували купу-малу. Спочатку «Ворскла» обіймалася-цілувалася біля своєї лавки для запасних, потім пішла дякувати до трибуни стадіону своєму нечисленному вболівальницькому десанту. Далі урочистості перейшли в роздягальню. Що ж, сьогодні можна. Заслужили. «Ворскла» виграла останню, п'яту путівку від України до єврокубків.

Рекорд туру

Переможцем бомбардирського забігу став форвард «Ворскли» Кулач. На рахунку Владислава - 15 точних ударів. Не дуже вагоме досягнення, адже раніше у нас забивали і побільше. Але саме ці 15 результативних ударів є рекордними за сезон для «Ворскли». Кулач на один гол перевершив показник знаменитого в минулому форварда «Ворскли» Чуйченка.

Cейв туру

За рахунку 0:0 у грі проти «Зорі» «Олександрія» отримала право на пенальті. До м'яча підійшов штатний пенальтист команди Гречишкін. Удар у Дмитра вийшов сильним і начебто точним. Але на біду півзахисника команди Шарана, голкіпер команди Скрипника вгадав напрямок удару. Василь в стрибку зумів витягнути м'яча з правого кута воріт.

Дебют туру

Ми вже якось звикли, що жіноча суддівська бригада у нас одна - на чолі з Катериною Монзуль. Однак в останньому турі відбувся дебют в якості головного арбітра ще однієї представниці слабкої статі - Анастасії Романюк. Вона працювала на матчі «Львів» - «Олімпік» в якості головного арбітра. І відпрацювала непогано.

Автобус туру

На матч проти «Інгульця» футболістів і тренерський штаб «Шахтаря» доставили на ретро автобусі: практично такому ж, в якому донецька команда добиралася на матчі в сімдесятих роках минулого століття. У такій ось спосіб донеччани відзначили 85-ту річницю заснування клубу. А футболісти «Шахтаря» вийшли на останній матч в сезоні в футболках з цифрою 85.

Забіг туру

Півзахисник «Шахтаря» Тете забив єдиний (і переможний) гол в ворота «Інгульця». Молодий бразилець реалізував вихід сам на сам із голкіпером. Показово, що на ворота гостей Тете вискочив практично в гордій самоті ще зі своєї половини поля. Захисник гостей супроводжував бразильця до самих воріт, але перешкодити донеччанину не зміг. Більш того, тільки ускладнив завдання для Малиша, зіткнувшись з ним. Тете забивав уже в порожні ворота.

Прощання туру

Гра проти «Інгульця» для наставника «гірників» Луїша Каштру стала останньою на чолі вже екс-чемпіонів України. Контракт з португальським фахівцем донецький клуб не продовжив. Тренер про це знав. Знали і гравці. Напевно, не виграти в цей вечір «помаранчево-чорні» не могли. Вони дійсно виграли. І хоч сезон в цілому для Каштру і його команди вийшов зім'ятим, прощання Містера з «Шахтарем» вийшло на мажорній ноті.

Слова туру

Луїш Каштру після матчу з «Інгульцем» коротко підбив підсумок всієї своєї роботи в «Шахтарі»: «Визнаю невдачу сезону. Одна з місій тренера - брати на себе відповідальність за те, що відбувається з командою. Коли брався за проект, знав, яким він буде. Я повністю йому віддавався. Так я і робив. І зараз я з чистою совістю дуже щасливий тим, що зробив для «Шахтаря». 1/8 і півфінал Ліги Європи - фантастика, вітаю гравців. Друге місце в цьому сезоні, яке призводить до Ліги чемпіонів - відмінно. Так, це до побачення. Не можу зараз робити більш глибокий аналіз, потрібно набагато більше часу. Хочу побажати «Шахтарю» величезного щастя, перемог. Для мене велика честь бути частиною «Шахтаря».

Збірна туру

Василь - Кендзьора, Чеснаков, Матвієнко, Миколенко - Скляр, Шапаренко, Тете, Бондаренко - Сікан, Гладкий.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.