Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

09 травня 2021, 16:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Іспанії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 09 травня 2021, 17:53
3339
1

Хемілтон виграв Гран-прі Іспанії, Мерседес переграв Ред Булл

Мерседес тактично переграв суперника в Барселоні

| Оновлено 09 травня 2021, 17:53
3339
1
Хемілтон виграв Гран-прі Іспанії, Мерседес переграв Ред Булл
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Боттас, Леклер, Перес, Ріккардо, Сайнс, Норріс, Окон, Гаслі

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Старт Гран-прі Іспанії на трасі в Барселоні є одним з ключових параметрів для перемоги в гонці, і Льюїс Хемілтон, який в 100-й раз стартував з поула, не впорався з Максом Ферстаппеном! Пілот Ред Булла стартував краще і з 2-ї позиції пройшов Хемілтона. У топ-3 піднявся Шарль Леклер, який випередив Валттері Боттаса. При цьому гонщик Феррарі стримував і Боттаса, і Ріккардо, дозволяючи Ферстаппену і Хемілтону їхати у відрив.

Макс тримав дистанцію приблизно в 1,5-2 секунди перед Льюїсом, проте відірватися від нього не міг. Спокійний перебіг гонки порушив Юкі Цунода, який через поломку двигуна зупинився на трасі і викликав машину безпеки. На рестарт всі лідери зберегли свої позиції і продовжили боротися. Ферстаппен утримував суперника на дистанції 1-1,5 секунди, а трійку все ще замикав Леклер. Пілоти явно чекали піт-стопів.

І першим на піт поїхав Ферстаппен, однак механіки забарилися і Макс втратив 2-3 секунди через невдалу зупинку. Це дозволило Хемілтону затриматися на трасі перед піт-стопом, щоб в кінці гонки мати більш свіжі шини, ніж у Ферстаппена. В результаті Льюїс після піта повернувся в 5 секундах позаду Макса, але з шинами, які на 5 кіл новіші.

А ось кому пізній піт-стоп не допоміг, так це Феррарі. Леклер після своєї зупинки втратив 3-е місце, на якому опинився Боттас.

Втім, Хемілтон не став чекати завершення заїзду та просто полетів по трасі, відіграючи по півтори секунди з кола! Шини медіум явно краще підійшли Мерседесу на цьому треку. Однак обганяти на цій трасі важко, та й до кінця було 25 кіл, тому Хемілтон вичікував. А ось Мерседес вирішив ще раз закликати Хемілтона на піт! Команда вирішила повторити те, що було в Угорщині в 2019 році, коли Льюїс в такій самій ситуації на свіжих шинах встиг відіграти близько 30 секунд і виграти гонку.

Цього разу Хемілтону потрібно було відіграти 22 секунди за 22 кола. Ред Булл вирішив залишити Макса на трасі, порахувавши, що запасу вистачить. Макс по радіо передав, що не бачить, як він зможе зберегти перевагу і перемогти. І пілот мав рацію. За 6 кіл до кінця Хемілтон спокійно пройшов Ферстаппена і пішов до перемоги. Мерседес знову переграв Ред Булл. Хемілтон виграв і збільшив свій відрив у загальному заліку. Топ-3 замкнув Боттас.

Серед інших результатів відзначимо 4-е місце Шарля Леклера, який вичавлює максимум з нинішнього боліда Феррарі.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 94
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 80
3. Валттері Боттас (Мерседес) - 47
4. Ландо Норріс (Макларен) - 41
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 40

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maximus
Когда Хемилтон сделал неожиданный пит стоп во второй половине гонки команда Ред Булл затянула ручник потуже и наблюдала, как Мерседес имеет их во все тяжкие. Понимаю разочарование Макса. Ещё и механики «помогают» Ферстаппену как могут. Тот пит-стоп в 4.2 секунды был тому подтверждением