Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 травня 2021, 09:31
11514
3

Альварес розчавив Сондерса. Шлях до абсолютного чемпіонства розчищено

Лев Кравців — про страшну ходу мексиканця

| Оновлено 10 травня 2021, 09:31
11514
3
Альварес розчавив Сондерса. Шлях до абсолютного чемпіонства розчищено
Getty Images/Global Images Ukraine

Сауль Альварес знову переміг. Мексиканець не програє вже вісім років. Біллі Джо Сондерс вважався мало не головною загрозою для Канело за останні роки, але пішов з рингу раніше за дванадцять раундів, та ще й був висміяний фанатами - багато хто не побачив у його травмі чогось серйозного. Хоча дарма.

Канело відчув деякі проблеми, але нічого серйозного

Основними проблемами перед боєм із Сондерсом для Канело бачилися дві: розміри рингу через рухливість суперника і розміри рингу через його розмови. Одним з ключів до перемоги над Альваресом бачилася психологічна дестабілізація фаворита. Змусити його злитися, бігати за суперником і через це помилятися.

Все це в теорії, звичайно, тому що ознак надмірної агресії або ситуацій, коли Альварес втрачав самовладання, не спостерігалося. Так само з рухливістю. Вона, рухливість, - відмінна річ, якщо нею добре користуватися. Фанату ближнього бою Саулю не буває просто в рингу з тими, хто не дає порубатися. Ну, не буває просто за мірками самого Альвареса, звичайно.

У теорії, Біллі Джо міг, постійно пересуваючись, пострілювати з дистанції, набирати очки і забирати поєдинок. Але тут на перший план вийшла антропометрія. Не настільки Сондерс більший від Канело, щоб цим користуватися. Навіть гігантські Каллум Сміт і Роккі Філдінг не змогли скористатися своїм зростом і розмахом рук. Гаразд, другий варіант - просто жарт, якщо порівнювати рівень боксерів, але Каллум явно не хлопчик для биття. Та не вийшло.

Getty Images/Global Images Ukraine

Різниця ж між Саулем і Біллі не дуже-то і принципова. Сім сантиметрів зросту і один сантиметр розмаху рук - несерйозно, щоб розраховувати на постійний обстріл з безпечної відстані без шкоди для здоров'я.

Тому перші раунди Сондерс зосередився на бігу спиною вперед. Активності мінімум, ударів - теж, зате рухався багато і часто. Результатів це не приносило. Канело все одно забирав раунди. Він і бив більше, і влучав теж частіше, та й виглядав могутніше.

До середини поєдинку Біллі Джо прокинувся. Намацав дистанцію для атак, кілька разів пропустив у голову і корпус, а, не впавши, зрозумів, що тримає, і пішов вперед. Точніше, почав діяти активніше від своїх оборонно-пересувних дій. Виходило добре. Несподівано Канело перестав доносити удари, більше викидався і промахувався - робив саме те, на що розраховував Сондерс.

Забігаючи вперед, хочеться відзначити, що судді побачили перемогу Сондерса лише в першому, п'ятому (двоє з трьох) і сьомому (один з трьох) раундах. Можливо у рингу поєдинок бачився по-іншому, але тут, не на сімдесятитисячній арені, здалося, що Біллі Джо перехопив ініціативу.

З п'ятого раунду британець влучав, йшов, знову влучав. Змушував суперника промахуватися або бити його в блок. Кілька разів влучав на ближній дистанції і тут же йшов. Канело не злився, але задоволеним таким станом справ не здавався.

Getty Images/Global Images Ukraine

У перерві між одним з останніх раундів Едді Рейносо показав Саулю правий аперкот, а потім показав ще кілька разів. Дійсно, Сондерс, що загрався в боксера, який перехопив лідерство, занадто часто прибирав голову від себе вліво і вниз. Звідти права рука фаворита повинна була прилетіти так, як потрібно.

Але Біллі Джо верткий, як остання макаронина на тарілці. Альварес цілився туди три раунди. Ні в шостому, ні в сьомому не влучив. Навіть бив після прихвату, але суперник тільки виставляв язик, не розуміючи, що на нього чекає.

Практично на самому початку восьмого раунду Сауль все-таки знайшов ціль. Сондерса похитнуло, після чого він швидко прийшов до тями, але битися фактично перестав. Бігав весь раунд, рятувався, а Альварес лише наступав і закликав фанатів ще активніше підтримувати його.

У перерві кут зняв Сондерса з поєдинку.

«У нього заплило око, він нічого не бачив. Я хвилювався за нього, я несу відповідальність. Так що прийняв таке рішення. Бій був близьким», - сказав після бою Марк Тіббс - тренер Біллі Джо.

Швидше за все, у британця зламана орбітальна кістка. Вкрай неприємна травма - око практично відразу закривається, а будь-яке влучання в ту ж зону може привести до серйозних ускладнень, аж до сліпоти.

Що далі?

У Альвареса три пояси з чотирьох у другій середній вазі. Поєдинку проти Головкіна чекати точно поки не варто - попереду бій за абсолют. Залишився лише титул за версією IBF, яким володіє Калеб Плант.

Американець - хороший боксер. З ударом, рухливий, технічний. Головне питання - чи потягне він Сауля фізично, чи витримає удари? Так, як може перевірити Альварес, Планта не перевіряв ніхто.

Getty Images/Global Images Ukraine

Канело може стати першим мексиканським абсолютним чемпіоном світу, що володіє чотирма поясами. Колись давно, коли поясів було всього два, мексиканці ставали абсолютами. І ось тепер ще один крок Сауля до визнання. Рудого мексиканця, який боксує розумно, а не в типовій мексиканській манері. Від дитини, яку дражнили, до кумира. Прекрасна історія.

Сондерсу потрібно залікувати травми. Орбітальну кістку йому загоять швидко, але на чемпіонські поєдинки поки розраховувати не варто. Реваншу Канело не дасть - інші справи попереду і мексиканець впевнений, що вів бій з першої до останньої секунди.

Якщо циган все ще хоче битися, потрібно повертатися великим боєм. Найімовірніше, в разі перемоги над Плантом, Сауль піде на трилогію з Головкіним. У якій вазі - не ясно, але до кінця цього року всього 31-річному мексиканцю потрібно буде чимось займатися у 2021-му. Якщо Сондерс яскраво повернеться і буде шуміти, є шанс, якщо не отримати реванш, то бути першим номером рейтингу.

Адже всім зрозуміло, що Альварес ще й у напівтяжах із Бетербієвим зустрінеться? Коли Рейносо заговорив про це, то до наступного року чекайте мегафайт.

На прес-конференцію після бою з Сондерсом прийшов Андраде, але йому точно поєдинок з Канело зараз не світить. А ось для Біллі Джо все-таки зустрітися з американцем, з яким у 2018-му бій зірвався через допінг у британця, цілком реально. Або ж побитися з кимось на кшталт Давида Бенавідеса чи інших жертв Канело - Каллума Сміта або Даніеля Джейкобса.

І поєдинки яскраві, і шанс повернутися на вершину рейтингів точно є.

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JohnNeuman
Сондерс как минимум не проигрывал бой до травмы и не похоже было чтоб он уставал.
princxjvckvl
в Джермалл Чарло є нормальні шанси з Канело, класний бій міг вийти
Андрей Андрейка
Канело молодец, уже дал добро на 3-й бой с Головкиным - тем самым показывает что ни кого и ни чего не боится, а титулы не прячет. я стал Альвареса уважать после этого - таким должен быть чемпион. Он бы сейчас нокаутировал Мейвезера не то что Сондерса, так как тогда был еще не опытным и видать не оценил угрозу, а Мейвезер не зря завершил Карьеру. По всему лучши всех себя показал с Канело Головкин и он реально может конкурировать в бое №3.