Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 04 жовтня 2021, 22:09
2398
0

Перша ліга. Битва Давида та Голіафа, подвиг Ниви, хет-трик Агапова

Огляд 25-го туру Першої ліги

| Оновлено 04 жовтня 2021, 22:09
2398
0
Перша ліга. Битва Давида та Голіафа, подвиг Ниви, хет-трик Агапова
ФК Верес

Напередодні відбулися матчі 25-го туру Першої ліги України. Пропонуємо вашій увазі огляд цих поєдинків.

У Кременчуці «Кремінь» поступився з рахунком 1:3 «Ниві» в дуже незвичайному матчі. Господарі поля повели в рахунку на 11-й хвилині після реалізованого пенальті. Але на 31-й хвилині у гостей червону картку отримав Максим Механів. І, граючи в меншості, команда з Тернополя проявила характер, зумівши в другому таймі забити три м'ячі у ворота суперника і не пропустити. Героями зустрічі стали Ігор Семенина, який оформив дубль, а також Максим Проців. Таким чином в битві команд, які борються за збереження прописки в Першій лізі, перемогла «Нива» і тепер тернопільська команда з 24 очками йде 12-ю. А «Кремінь» з 20 балами йде 15-м і знаходиться в зоні вильоту.

«Гірник-Спорт» також пропустив вдома три м'ячі. Тільки в цьому поєдинку вже програла команда, яка грала в меншості. «Альянс» вже на 1-й хвилині вивів вперед Микола Агапов, якому судилося стати героєм поєдинку. Але на 5-й хвилині зустрічі зрівняв рахунок Лукас Вентура, який став в якійсь мірі антигероєм поєдинку. Агапов ще до перерви оформив дубль, і команда з Липової Долини пішла на перерву з перевагою в рахунку. На 63-й хвилині Сергій Романов вирівняв становище. А вже на 68-й хвилині Вентура отримав другу жовту картку, яка перетворилася на червону. На 72-й хвилині Агапов оформив хет-трик, який дозволив «Альянсу» перемогти в гостях. Команди після цього матчу залишаються міцними середняками - «Альянс» з 37 очками 7-й, а «Гірник-Спорт» з 32 балами - 9-й.

«Верес» досить комфортно переміг в матчі з аутсайдером Першої ліги «Кристалом». Цю зустріч по праву можна назвати битвою Давида з Голіафом. На 45-й хвилині у херсонців був вилучений Микита Ходаковський. Маючи чисельну перевагу, команда з Рівного двічі забивала у ворота гостей після влучних ударів Геннадія Пасіча і Михайла Шестакова з пенальті. Для Шестакова це сьомий гол у сезоні і він вклинився в гонку голеадорів ліги. Команди залишаються по різні полюси турнірної таблиці. Якщо «Верес» з 55 очками впевнено лідирує, маючи в запасі два матчі, то «Кристал» з 9 балами йде на 16-му місці, відстаючи від зони невильоту на 12 пунктів.

«Прикарпаття» зміг перемогти «Агробізнес» і здобути важливі очки. Найцікавіше в поєдинку відбувалося в другій половині зустрічі. Спочатку за іванофранківців забили м'ячі Роман Дитко та Андрій Хома, що дозволило господарям поля вийти вперед з рахунком 2:0. Ложкою меду в бочці дьогтю для команди з Волочиська став гол у доданий час у виконанні Руслана Черненка, який з 12 голами продовжує лідирувати в гонці бомбардирів Першої ліги. Також відзначимо, що «Прикарпаття» догравав зустріч в меншості, оскільки в компенсований час дві жовтих картки отримав Василь Цюцюра. Але і це не допомогло «агрономам» зрівняти рахунок. Для «Прикарпаття» ця перемога була дуже важливою, адже іванофранківці з 21 очком тепер 14-і і на даний момент не вилітають з Першої ліги. «Агробізнес» з 45 очками четвертий, і від третього місця команду відділяє 2 бали.

У дербі команд з берега Чорного моря «Миколаїв» - «Чорноморець» перемогла дружба. Суперники розписали мирову 1:1 завдяки голам Владислава Охрончука і Артура Авагімяна. Відзначимо, що одесити зрівняли рахунок вже на 90+3-й хвилині, тому для них нічийний результат в цій морській битві можна розцінювати як на вагу золота. Що стосується «корабелів», то в теорії вони ще можуть поборотися за підвищення в класі. Вони з 40 очками п'яті і мають гру в запасі. Від третьої позиції їх відділяє 7 балів. А ось «моряки» з 52 очками йдуть другими і, схоже, підопічні Олексія Антонова вирішать завдання виходу в УПЛ.

Здивував в цьому турі «Авангард», який грав з «Волинню». Луцька команда вийшла вперед на 11-й хвилині після голу Владислава Приймака. Але, коли вже справа йшла до фінального свистка краматорчани зуміли закамбечити після голів Дениса Скотаренка і Романа Толочка, який реалізував пенальті. «Авангард» тепер з 23 очками йде 13-м, а «Волинь» з 37 балами шоста. Лучани мають два матчі в запасі, а тому списувати їх з гонки за вихід в УПЛ рано.

У матчі «ВПК-Агро» і «Полісся» були зафіксовані нулі. Команди знаходяться в комфортній зоні і по сусідству. «Агрономи» з 28 очками 11-і, а житомиряни з 29 балами - 10-і.

Також внічию завершився поєдинок між «Оболонню» та «Металістом 1925». Обидва м'ячі були забиті в першому таймі. На точний удар «пивовара» Олексія Щебетуна харків'яни відповіли голом в роздягальню від Дмитра Криськіва. Цікаво, що в цій зустрічі дебютував на тренерському містку киян Валерій Іващенко, який замінив на посту головного тренера Павла Яковенка. «Оболонь» з 34 очками восьма і, напевно, «пивоварам» вже потрібно думати про наступний сезон, в якому доведеться заново вирішувати завдання виходу в УПЛ. А ось «Металіст 1925» йде з 47 балами третім і на даний момент виходить в Прем'єр-лігу.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 25-й тур

7 травня

«Кремінь» - «Нива» - 1:3
Голи:
Семенов, 11 (з пенальті) - Семенина, 57, 72, Проців, 90+4.

Вилучення: Механів, 31 ( «Нива»).

«Гірник-Спорт» - «Альянс» - 2: 3
Голи:
Вентура, 5, Романов, 63 - Агапов, 1, 39, 72.

Вилучення: Вентура, 68 ( «Гірник-Спорт»).

«Верес» - «Кристал» - 2:0
Голи:
Пасіч, 52, Шестаков, 68 (з пенальті).

Вилучення: Ходаковський, 45 («Кристал»).

«Прикарпаття» - «Агробізнес» - 2:1
Голи:
Дитко, 63, Хома, 86 - Черненко, 90+1.

Вилучення: Цюцюра, 90+5 («Прикарпаття»).

«Миколаїв» - «Чорноморець» - 1:1
Голи:
Охрончук, 40 - Авагімян, 90+3.

«Авангард» - «Волинь» - 2:1
Голи:
Скотаренко, 79, Толочко, 90+1 (з пенальті) - Приймак, 11.

«ВПК-Агро» - «Полісся» - 0:0

8 травня

«Оболонь» - «Металіст 1925» - 1:1
Голи:
Щебетун, 15 - Криськів, 45+1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.