Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 08 травня 2021, 18:14
3744
0

Вадим ШАХРАЙЧУК: «Хто хоче - той нехай і приїжджає в збірну України»

Наставник прокоментував тренувальний збір

| Оновлено 08 травня 2021, 18:14
3744
0
Вадим ШАХРАЙЧУК: «Хто хоче - той нехай і приїжджає в збірну України»
fhu.com.ua

Тренер збірної України з хокею Вадим Шахрайчук прокоментував старт збору, а також майбутній турнір в Словенії.

- Які Ваші перші враження від роботи зі збірною України?

- Поки що враження лише позитивні. Хлопці прибули до лав збірної з великим бажанням, хочуть показати себе, відібратись в основний склад і поїхати на міжнародний турнір до Словенії. У цілому тренувальним процесом я задоволений. Авжеж, не всі гравці добре підготовлені, частина з них була у відпустці. Але бажання, яке в них є, дарує мені оптимізм. Тож думаю, що ми встигнемо підготуватись і гідно виступити на змаганнях.

В усіх гравців різний рівень підготовки. Наприклад, хтось грав у фіналі чемпіонату України, хтось вибув раніше і приїхав до національної команди після кількох тижнів відпочинку. Тому наше завдання зараз – підвести їх та підготувати фізично. Плюс – у нас ще є тиждень, аби дати їм тактичні напрацювання, аби вони розуміли, як діяти в тій чи іншій ситуації, який хокей ми від них хочемо бачити. Однозначно можу сказати, що з кожним днем їхня форма стає все кращою і кращою.

У клубі в тебе є місяць або навіть два для того, щоб підготувати команду. У збірній усе набагато складніше. Ми також додатково спілкуємось із хлопцями, пояснюємо їм наше бачення та тактику. Авжеж, трапляються складнощі під час роботи, але з ними можна впоратись.

- Яке наразі найбільш «проблемне» місце в нашої команди?

- Дійсно, у нас є слабке місце. На жаль, ми зараз не в оптимальному складі. Але з цим нічого не вдієш. Мій принцип – хто хоче, той приїздить до збірної. Якщо хтось втомився, у нього є інші проблеми – нехай готується до наступних викликів. Усі, хто хотів доєднатись до команди, вони зараз тут. 

- Цього разу до лав збірної прибуло чимало новачків – молодих гравців. Наскільки вони конкурентоспроможні, порівнюючи з досвідченішими хлопцями?

- Вони слухають, намагаються виконувати. Так, видно, що їм трохи важко. Можливо, через те, що вимоги відрізняються від тих, що в клубі. Але вони мовчать, пихтять. Думаю, для всіх хокеїстів ці збори підуть на користь, а набуті тут навички знадобляться й наступного сезону в клубах. Хочеться вірити, що після зборів усі хлопці стануть на одну сходинку вищими, ніж були. До нас приїхали деякі гравці, які не мали достатньо ігрового часу в клубах. Тут ми їх привели в тонус. Мені здається, це допомагає стати розкутішим і в психологічному плані.

- На міжнародному турнірі в Любляні на нас чекають доволі сильні суперники. Лише Польща є представником Дивізіону ІВ. Усі інші – з ІА. Які Ваші очікування від цих товариських змагань і які першочергові цілі стоять перед нашою командою?

- Ми їдемо туди набивати шишки. Сьогодні Україна є найслабшою командою «на папері». Хочемо вже побачити наших майбутніх суперників. Так, у нас зараз не оптимальний склад, але сподіваюсь, що в кожному матчі ми будемо викладатись на повну. А там хто вже буде на цей момент сильнішим, той і переможе. Будемо виходити й битись. Сподіваюсь, що нашим уболівальникам не буде за нас соромно.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 72
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.