Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2021, 07:19
7946
3

Демарш Минаю, немотивоване Динамо, срібний Шахтар та бронзова Зоря

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 08 травня 2021, 07:19
7946
3
Демарш Минаю, немотивоване Динамо, срібний Шахтар та бронзова Зоря
ФК Ворскла

Головною подією передостаннього туру став демарш «Минаю», який відмовився вчасно почати гру проти «Шахтаря». Але гра таки відбулася. Її наслідком стала розгромна поразка закарпатців, яка підвела риску під їхніми виступами в еліті вітчизняного футболу. У свою чергу, «Шахтар» забезпечив собі срібні медалі. «Зоря», обігравши «Дніпро-1», знову фінішує на третьому місці. З невирішених питань в турнірній таблиці залишилося лише розподіл єврокубкових квот. Одного зайвого в останньому турі розіграють «Десна» та «Ворскла».

Форма туру

На матч проти «Маріуполя» футболісти «Динамо» вийшли в резервній формі - чорно-зеленого кольору. У такому вбранні кияни зіграли вперше в нинішньому сезоні. Комплект екіпіровки з таким відтінком - для динамівців третій - після білого і синього. У традиційних кольорах «Динамо» грало і на внутрішній арені, і на міжнародній. Напевно в звичних кольорах підопічні Луческу вийшли б і на гру з «Маріуполем», але за умовами договору з технічним спонсором клубу - New Balance - команда повинна зіграти хоча б один поєдинок в резервній формі. Ось вона і зіграла. Вийшло не дуже. Не фартова форма.

Сенсація туру


ФК Динамо

Оформивши за три тури до кінця сезону чемпіонство, тренер динамівців Мірча Луческу заявив, що в останніх матчах його команда зіграє основним складом. Мовляв, з поваги до суперників. З цієї причини - тобто, через повагу, кияни в минулому турі розгромили на виїзді «Ворсклу» - 5:1. Але ось в турі нинішньому нічого не зуміли протиставити аж ніяк не безгрішному «Маріуполю». Номінальним господарям матчу, які були за фактом гостями, не вистачило в першу чергу мотивації. Начебто і грала основа «Динамо», але без вогню. А ось «Маріуполь» приємно здивував настроєм і бойовитістю. У підсумку - суха нічия, яка убезпечила приазовців від вильоту в першу лігу.

Гвардієць туру

Не вирішальний з точки зору турнірної таблиці матч проти «Маріуполя» для півзахисника «Динамо» Гармаша став особливим. Вийшовши на заміну замість Буяльського, Денис оформив свій трьохсотий поєдинок за «біло-синіх» у всіх турнірах. Гармаш став дев'ятим футболістом «Динамо» в історії нашого незалежного чемпіонату, хто провів за команду не менше 300 поєдинків.

Виправдання туру

Наставник динамівців Луческу знайшов виправдання невпевненій грі своїх підопічних в Маріуполі: «На виїзді зіграли внічию на новому полі. Молодці, що господарі зробили таке поле, але це складне поле зараз, до нього потрібно було звикати. Суперник був мотивований, що було видно за боротьбою та картками. Нам було складно концентруватися, оскільки вже чемпіони. Погано почали матч, були розслабленими».

Пенальті туру

«Колос» забив переможний гол «Олександрії» з пенальті: відзначився Петров. Цей удар з «точки» став для ковалівців 13-м у нинішньому сезоні: більше за них ніхто стільки ударів з одинадцяти метрів не пробивав. Слід зазначити, що призначення цього пенальті арбітром Олександром Шандором є досить спірним, про що після матчу прозоро натякнув наставник олександрійців Володимир Шаран. Дійсно, в ключовому моменті Стецьков спочатку зіграв у м'яч, а не в ногу Ільїна, і вже потім гравець гостей зачепився за ногу гравця господарів. Проте, Шандор побачив привід для одинадцятиметрового. Системи ВАР в цьому матчі не було. Завдяки перемозі над «Олександрією» команда Руслана Костишина забезпечила собі вихід в єврокубки, адже нижче п'ятого місця вона вже не опуститься.

Матч туру

Лобова гра за єврокубкову зону відбулася в Полтаві, де господарі приймали «Десну». І тренер «Ворскли» Максимов, і наставник «сіверян» Рябоконь підкреслювали і до, і після матчу, що їхнім командам потрібна була тільки перемога. Але в підсумку вийшла нічия, яка не задовольнила жодну зі сторін. Перший тайм краще провели господарі. Їм вдалося відкрити рахунок зусиллями Тіля. У другому таймі капітан гостей Гітченко відновив рівновагу ударом головою. Надалі суперники створили чимало моментів, щоб змінити рахунок, але не склалося. А ще в цій грі було вилучення (Якубу за дві жовті картки), був скасований гол після перегляду ВАР (господарів). Загалом, було весело і цікаво. Після цієї нічиєї деснянці мають кращі шанси на єврокубки, оскільки за особистими зустрічами випереджають «Ворсклу». Щоб точно фінішувати вище за полтавчан, чернігівцям в останньому турі потрібно обіграти «Маріуполь».

«Бронза» туру

На 98-й день народження клубу «Зоря» завоювала бронзові нагороди чемпіонату. Сталася ця знаменна подія на «Дніпро-Арені». Матч «Дніпро-1» - «Зоря» не був особливо насиченим цікавими епізодами. Опріч забитого пенальті Юрченком (призначений за фол Тейлора проти Назарини), можна згадати, хіба що, сильний удар Іванисені в стійку. Та вилучення Ігнатенка. Проте, гості здобули цілком заслужену перемогу, і в новому єврокубковому сезоні зіграють у плей-оф кваліфікації Ліги Європи.

Демарш туру

Гра «Минай» - «Шахтар», як і інші поєдинки четверга, повинна була початися о 19.00. Але почалася на 35 хвилин пізніше. Причина затримки - демарш гравців закарпатської команди. Прибувши на НСК «Олімпійський», номінальні господарі поля вирішили не проводити передматчеву розминку і закрилися в роздягальні. Спочатку футболісти «Минаю» нібито взагалі відмовлялися грати. У чому причина такого радикального кроку - так і залишилося загадкою. Одні джерела говорять про те, що, мовляв, футболісти не захотіли «зливати матч», інші - що в такий ось спосіб команда вимагала виплатити борги із зарплати. Шляхом умовлянь і ультиматумів - у вигляді технічної поразки - організатори матчу змусили «Минай» провести поєдинок. Розминку команда Цимбала провела в роздягальні. У заявці команди виявилося лише 16 гравців. Проте, матч був проведений. Його підсумок було нескладно спрогнозувати...

«Срібло» туру

За два тури до кінця чемпіонату «Шахтар» випереджав «Зорю» на чотири очки. «Зоря», обігравши «Дніпро-1», наблизилася до «гірників» на відстань одного балу. Щоб убезпечити себе від необхідності ставити все на кін на останній тур, команді Каштру потрібно було обіграти «Минай». З цим завданням екс-чемпіони впоралися без проблем. І за тур до кінця першості «Шахтар» забронював за собою другу сходинку в турнірній таблиці, яка дозволить в новому сезоні зіграти в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Виліт туру

«Минаю» для продовження елітної прописки теж потрібна була тільки перемога. Але її закарпатці не здобули. Хоч вони і старалися в матчі проти «Шахтаря», переграти більш досвідченого і майстернішого опонента їм не вдалося. Поразка не залишила шансів «Минаю» на порятунок. Саме ця команда стала володарем не надто приємного пропуску в першу лігу. Хоча, подейкують, «Минай» там може і не зіграти: не виключено, що клуб взагалі може зникнути з футбольної карти країни.

Повернення туру

«Ми прожили багато спільних років з Романом Санжаром, добре знайомі. Контракт підписаний не тільки на два матчі, що залишилися в УПЛ, а на два роки. Сподіваємося, що Санжар не тільки збереже «Олімпіку» місце в УПЛ, а й підніме команду вище», - говорив перед грою з «Рухом» президент «олімпійців» Влад Гезьзін, представляючи новий тренерський штаб (Калитвинцев був звільнений після матчу попереднього туру). Нагадаємо, що Санжар свого часу захищав кольори «Олімпіка» і в якості гравця, і як тренер. Але «підняти команду вище» Санжару не вдалося - перший млинець явно виявився глевким. «Олімпік» без шансів поступився «Руху» 0:3.

Гол туру

Єдиний (отже переможний) гол в матчі «Інгулець» - «Львів» забив найдосвідченіший гравець «козаків» Бартулович. Крім того, що цей м'яч став дуже важливим для команди Лавриненка, адже здобута перемога дозволила продовжити елітну прописку, він вийшов ще і красивим. Младен протягнув м'яч по центру поля і метрів з 25-ти завдав потужного удару в дальній кут.

 

Слова туру

Після матчу з «Шахтарем» наставник «Минаю» Микола Цимбал відмовився відповідати на питання, чому його команда збиралася бойкотувала гру: «Керівництво надасть офіційну позицію по цій всій ситуації. Я займаюся підготовкою до гри, тому хотів би слухати питання по матчу».

Збірна туру

Паст - Додо, Білий, Гітченко, Золотов - Тіль, Степаненко, Юрченко, Бартулович - Борячук, Дентіньо.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрген Ілліч Грегорі-Гетманук
Давайте будемо відверті, по грі кроти на п`ятому-шостому місці.
Trasher311987
А в слові "немотивоване" хіба не помилка?
"Невмотивоване" хіба не вірно?
_smart_Forever
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил