Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 травня 2021, 02:59
3792
5

КАШТРУ: «Дуже дивно проводити дві розминки і чекати, поки гра розпочнеться»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про затримку початку матчу з «Минаєм»

| Оновлено 07 травня 2021, 02:59
3792
5
КАШТРУ: «Дуже дивно проводити дві розминки і чекати, поки гра розпочнеться»
ФК Шахтар. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру на прес-конференції після гри 25-го туру УПЛ з «Минаєм» (4:0) розповів про затримку початку матчу, молодих гравців і роботу з командою протягом двох років.

– Містере Каштру, що з вашим контрактом? В інтернеті є чутки про те, що «Шахтар» вже домовився з Роберто Де Дзербі.

– Нічого з цього приводу коментувати не буду. Мене цікавить насамперед те, що, якщо я піду з цього клубу, майбутнє у «Шахтаря» є. Фундамент принаймні побудований. Якщо ми подивимося на все те, що ми зробили... Сьогодні, наприклад, грали Судаков, Маркос Антоніо, Тете, В'юнник. Середній вік хлопців був 19,8 роки. «Шахтар», окрім перемоги, дотримується свого проекту. Не перемагаючи, ми б не дісталися до 1/8 фіналу Ліги Європи, пройшовши при цьому «Інтер» в Лізі чемпіонів. Тільки перемагаючи і проводячи хороші матчі, ми змогли взяти гору над «Реалом». Все, що говорять навколо, мене мінімально цікавить.

Я щасливий тим, що зробив у «Шахтарі». У минулому сезоні ми стали чемпіонами з рекордним відривом від «Динамо» в 23 очка, відмінно провели Лігу чемпіонів, випередивши «Динамо» (Загреб), але залишившись позаду «Аталанти» і «Манчестер Сіті». 1/8 фіналу Ліги Європи і прохід в Лігу чемпіонів з другого місця. Відмінна кампанія в Лізі чемпіонів – «Реал», «Інтер», як я і сказав... З великою кількістю молодих хлопців: зміна поколінь в команді – це все непросто. Багато випадків COVID-19, багато інфікованих гравців, багато травм. Проте навіть так ми вижили. Задоволений своєю роботою і задоволений тими футболістами, які у мене були протягом цих двох сезонів. Задоволений тим, що хлопці зробили.

Незважаючи на те, що в футболі ми не завжди досягаємо наших цілей, якщо говорити глобально, середнє, що ми зробили за ці два сезони – це добре. Не забуваючи проект молодих гравців «Шахтаря» – він виконаний. Майбутнє у «Шахтаря» є. Я сподіваюся, що всі будуть дуже щасливі в «Шахтарі» і зможуть продовжувати працювати за тим же проектом, який ідеалізував наш пан президент. І він буде дуже успішним.

– Як вплинула на команду затримка початку матчу?

– Таке діє завжди, тому що трохи втрачається концентрація. Це було видно, особливо в першому таймі. Нам потрібно було скорегувати деякі ситуації в перерві, і це вдалося. Команда знову сконцентрувалася, налаштувалася. Дуже дивно проводити дві розминки, чекати, поки гра розпочнеться. Але, на щастя, нашої головної мети – перемогти, щоб бути на другому місці, ми досягли, і я щасливий завдяки цьому факту.

– Сьогодні суперником була остання команда ліги. Чому не грали з перших хвилин молоді Вітао, Мудрик, Фернандо, Судаков, але вийшли Дентіньо і Хочолава, які не є основними?

– Молоді футболісти, які розпочали в стартовому складі: Трубін, Додо, Корнієнко, Тете і Соломон. В команді, де є п'ять молодих гравців, тобто практично 50 відсотків, ми щасливі тому, чого ми добилися. І зараз, коли ви думаєте, що п'ять молодих гравців – мало, мене це радує. Тому що це все-таки визнання роботи, яка велася останні роки. Ми закінчили матч з Трубіним, Додо, Корнієнком, Судаковим, Маркосом Антоніо, Тете, Фернандо і В'юнником. Фантастична робота молодих гравців і більш вікових хлопців. Не почали так, тому що вважали, що це буде кращим рішенням для стартового складу. Оскільки ми боролися із «Зорею» за друге місце, зараз дуже важливо, що ми зайняли його.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Игорь Петров
Судя по высказываниям, человек прощается с командой, в воскресенье состоится на телеканале футбол большое интервью с Ринатом Ахметовым, где скорее всего будут расставлены все точки над I и в плане нового тренера, и по трансферам , и по задачам, поставленным перед командой, подождём-с.
var
Попили бы чайку с бутербродами.
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
Результат матча надо аннулировать и засчитать Минаю техническое поражение. Нечего наживаться на договорняках.
андрей ильяшенко
- Через лет 5-10 будешь писать мемуары и расскажешь какая мы банановая республика. А это так и сеть.