Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Велоспорт
| Оновлено 09 травня 2021, 18:25
1653
0

Джиро д'Італія-2021. Прев'ю

Sport.ua анонсує старт супербагатоденки Джиро д'Італія-2021

| Оновлено 09 травня 2021, 18:25
1653
0
Джиро д'Італія-2021. Прев'ю
Getty Images/Global Images Ukraine

Уже в суботу, 8 травня в Турині короткою 9-кілометровою розділкою стартує 104-та в історії супербагатоденка Джиро д'Італія. Після аномального сезону 2020 року «Корса роза» повертається на звичне для себе місце в календарі і до статусу першого Гран туру сезону.

Джиро д'Італія-2021 - це 21 етап сумарною дистанцією 3450 км. Маршрут нинішньої версії Джиро задовольнив навіть найвимогливіших і найвибагливіших велофанатів. В останні роки за Джиро закріпився статус Гран туру з найбільшою кількістю кілометрів розділки, проте в 2021 році їх буде істотно менше, ніж зазвичай: крім стартової розділки на 9 км, на гонщиків чекає тільки фінальна гонка на час до Мілану на 29,4 км. Незважаючи на це, гонка буде максимально селективною і складною.

При чому, якщо традиційно на Джиро всі найважливіші та найважчі етапи концентруються на третьому тижні, то цього року і на перших двох тижнях їх буде достатньо. І це при тому, що сам третій тиждень буде нітрохи не простішим, ніж зазвичай.

Ще одна фішка нинішньої Джиро - то, що два дні відпочинку передбачені по вівторках, а не по понеділках, як зазвичай. Через це гонка буде розбита на блоки по етапах не 9-6-6, а 10-6-5: на один етап більше до першого дня відпочинку, і на один менше - після другого.

Також в цьому році організатори Джиро вирішили відмовитися від надвисоких перевалів на висоти 2500+ метрів на кшталт Пассо Гавіі, Стельвіо чи Аньєлло. Простішою від цього гонка не стала, але побоювань з приводу відмін і перекроювання етапів через важкі погодні умови точно буде менше. Завершиться ця 3-тижнева пригода в неділю, 30 травня в центрі Мілана.

Ключові етапи

Неділя, 16 травня - 9-й етап, Кастель ді Сангро - Кампо Феліче (Рокка ді Камбіо). 160 км, гірський етап

Уміння їхати по гравійному покриттю буде одним з важливих факторів успіху на нинішній Джиро - будуть відразу два ключові етапи, де ця навичка може виявитися вирішальною. Перший з них - це гірський фініш на Кампо Феліче під кінець першого тижня Джиро. Цей гірський фініш не буде першим на нинішній Джиро: на шостому етапі на гонщиків чекає штурм підйому на Сан Джакомо в околицях міста Асколі Пічено. Довга, але дуже полога гора, та ще й перший гірський фініш на ранній стадії гонки - такі етапи дуже рідко чинять серйозний вплив на загальний залік.

А ось дев'ятий етап може змінити дуже багато. Кінець першого тижня, в ногах у гонщиків буде вже велика втома, на наступний день - прохідний короткий етап і довгоочікуваний день відпочинку. Всі підстави побачити відкриту боротьбу грандів загального заліку. Тим більше, що сцена для цієї битви - дуже цікава і складна.

Три перевали в першій частині гонки, потім підйом до Овіндолі, після якого - плоскогір'я довжиною 20 км. Завершуватися це випробування буде апеннінським підйомом до Кампо Феліче. Фінальна гора не дуже довга, і не дуже крута (6,0 км із середньою градієнтом 6%). Головна фіншка підйому в тому, що останні півтора кілометри будуть проходитися по гравію. При чому, саме цей шматок підйому буде найбільш крутим - середній градієнт 8,2%. Дуже непросте випробування, яке може подарувати відкриту боротьбу грандів і великі розриви в загальному заліку.

Середа, 19 травня - 11-й етап, Перуджа - Монтальчіно, 163 км

Відразу після першого дня відпочинку на гонщиків чекає ще один підступний етап, який може стати ключовим для загального заліку, ще одне випробування гравієм: етап буде проходити по знаменитих білих дорогах Тоскани, на яких проводиться легендарна одноденка Страда Б’янке. Фінішувати етап буде в Монтальчіно. Маршрут практично повністю повторює знаменитий сьомий етап Джиро-2010 з фінішем в тому ж Монтальчіно. Ті ж величезні ділянки гравію, які тоді проходили під проливним дощем: багато бруду, падіння, проколи - максимально складне випробування. Той етап по праву вважається одним з найбільш легендарних на Гран Турах в минулому десятилітті. Описувати можна довго, але простіше побачити самому:

4 гравійних ділянки сумарною дистанцією 30 км - навіть якщо цього разу не буде дощу, це все одно буде дуже складно, можете не сумніватися. Хороший шанс для багатоденників-універсалів в боротьбі з чистими гірниками.

Субота, 22 травня - 14-й етап, Чіттаделла - Монте Дзонколан, 205 км, гірський етап

Після гравійних баталій гонщики нарешті приїдуть в Альпи, де на них чекають не менш складні випробування. Ще б пак - на 14-му етапі їх чекає штурм самого Дзонколана! Ця легендарна гора на північному сході Італії по праву вважається однією з найважчих в професійному велоспорті - не дарма її називають «Воротами в пекло». Але коли говорять про складність і нещадність Дзонколана, мають на увазі в першу чергу підйом з боку Оваро - 10,5 км із середнім градієнтом 11,5%. По ньому на Джиро піднімалися в 2007, 2010, 2011, 2014 і 2018 роках.

Цього ж разу гонщики будуть штурмувати Дзонколан зі зворотного боку, від Сутріо, як у 2003 році. З цього боку підйом трохи простіший: 14,1 км, 8,5%. Перші 9,5 км з крутизною 8,3% зміняться півторакілометровим виположуванням біля Ріфуджо Моро - 4,5%. А після нього почнеться справжнє пекло: останні 4,1 км із середнім градієнтом 13%. Так, сумарно це трохи простіше, ніж з боку Оваро, але все одно випробування просто пекельне - немає ніяких сумнівів в тому, що цей етап внесе дуже великі зміни в загальний залік. Тим більше, що на наступний день гонщиків чекає прохідний етап в Словенію, де гранди зможуть перевести подих - на Дзонколані будуть рубатися, не думаючи про завтрашній день.

Понеділок, 24 травня - 16-й етап, Сачіле - Кортіна д'Ампеццо, 212 км, гірський етап

А завершувати другий тиждень буде королівський доломітовий етап з подоланням легендарних перевалів Пассо Федайя, Пассо Пордої і Пассо Джау. Кожен з них окремо - легендарне місце для Джиро, яке потрапляє в маршрут досить часто. Але втрьох в такій зв'язці вони не з'являлися на Джиро з 2012 року, коли етап також фінішував в Кортіна д'Ампеццо після майже 18 км спуску.

І, незважаючи на довгий спуск до фінішу, розриви на етапі можуть бути дуже великими, адже перед цим гонщики будуть штурмувати важкий перевал Пассо Джау, який по праву вважається одним з найбільш складним в Доломітах: 9,9 км із середнім градієнтом 9,3% . Джау - підйом безжалісний, головна його складність в тому, що виположувань, навіть найменших, там немає взагалі.

До слова, Пордої, який гонщики долатимуть з боку Канацеї перед Джау, стане «Чімою Коппі» - найвищою точкою маршруту нинішньої Джиро, 2239 м над рівнем моря. Сумарний же набір висоти на 16-му етапі складе більше 5700 м - по-справжньому королівські цифри.

Середа, 26 травня - 17-й етап, Канацеї - Сега ді Ала, 193 км, гірський етап

Етапи після дня відпочинку - це завжди підступно, особливо коли ці етапи настільки складні, як той, з якого почнеться третій тиждень нинішньої Джиро. На гонщиків чекають 193 км, перша половина з яких не передбачає серйозних складнощів рельєфу. А ось під кінець гонщиків чекають два дуже важких підйоми.

Спочатку - перевал Пассо ді Сан Валентіно - 14,8 км із середнім градієнтом 7,8%. Після нього - спуск і приблизно 9 км рівнини перед фінальним сходженням на Сега ді Ала. Нова локація на мапі Джиро д'Італія, але підйом пекельний, за своїми цифрам можна порівняти з такими монстрами, як Англіру чи Дзонколан: 11,2 км із середнім градієнтом 9,8%. При цьому останні 1,7 км відносно прості - 5,3%. Так чи інакше, підйом вбивчий, і якщо хтось після дня відпочинку не увійде в гоночний ритм, то може дуже дорого за це заплатити.

Субота, 29 травня - 20-й етап, Вербанія - Альпе Мотта. 164 км, гірський етап

У передостанній день Джиро відбудеться заключний гірський етап, який буде для гонщиків третім за чотири дні - і це при тому, що в неділю на них ще чекає фінальна розділка в Мілані! Саме 20-й етап буде найскладнішим на третьому тижні. Левова його частка (115 км з 164) пройде на території Швейцарії, включаючи підйоми на Сан Бернардіно (23,7 км, 6,2%) і Пассо ді Спульга (8,9 км, 7,3%).

На вершині Спульги гонщики повернуться до Італії, де спустяться в Камподольчіно і штурмуватимуть фінальний 9-кілометровий підйом на Альпе Мотта - 7,3 км із середнім градієнтом 7,6%. Сумарний набір висоти на етапі складе понад 4200 м, і це при всього 164 км дистанції - відмінна сцена для вирішальної битви за рожеву майку. А якщо якісь питання в загальному заліку залишаться невирішеними, то гонщиків розсудить фінальна розділка на 29 км в Мілані.

Дійові особи

Топ-фаворити

Двома головним фаворитами нинішньої Джиро є Еган Берналь і Саймон Йейтс. Берналь блискуче розпочав нинішній сезон, сенсаційно піднявшись на подіум легендарної одноденки Страде Б’янке - дуже важливе досягнення, враховуючи маршрут нинішньої Джиро з двома етапами по гравійних дорогах.

Однак надалі для капітана «Ineos» складалося не так райдужно: на Тіррено - Адріатико він став лише четвертим в загальному заліку, а після цього відправився на тренувальні збори, після яких ми його в гонках так і не бачили. Ходять чутки, що під час зборів у Берналя знову виникли проблеми зі спиною - ті самі, через які колумбієць не зміг нічого показати на торішньому Тур де Франс.

Getty Images/Global Images Ukraine

Однак за своїм потенціалом Берналь по праву вважається фаворитом №1 нинішньої Джиро: він блискучий гірник з відмінним відновленням і умінням уникати неприємностей на підступних етапах, на розділці програє не надто багато, і в його розпорядженні, напевно, найсильніша команда нинішньої Джиро.

Берналь повинен був дебютувати на Джиро ще в 2019 році, проте тоді травма на тренуванні за тиждень до старту «Корса роза» позбавила його можливості виступити на італійському Гран турі. І зараз колумбійський вундеркінд таки приїде на Джиро, щоб спробувати з першої ж спроби завоювати рожеву майку і легендарний «Trofeo senza fine». Якщо ж у Егана щось піде не так - у «Ineos» є запасний варіант з Павлом Сіваковим, який вже потрапляв в топ-10 на Джиро в тому самому 2019 році, і зараз знаходиться в прекрасній формі, що і довів на Турі Альп .

Головним суперником Берналя вважається Саймон Йейтс. Британець з «BikeExchange» приїжджає на Джиро вчетверте поспіль, і кожен з трьох попередній заходів закінчувався для чемпіона Вуельти-2018 болючими поразками. У 2018 році він домінував у гонці і впевнено йшов до перемоги, однак важка криза на Колле делле Фінестре викинула його за межі топ-20 загального заліку. Рік по тому Саймон знову не виправдав очікувань і фінішував лише в кінці топ-10, а в минулому році зійшов через позитивний тест на коронавірус, вже до того моменту програючи досить багато в загальному заліку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Зараз же Йейтс продемонстрував прекрасну форму перед Джиро, вигравши Тур Альп - гонку, яка вважається генеральною репетицією «Корса Роза». І залишається лише шукати відповіді на запитання - чи не занадто рано він набрав такі кондиції? З огляду на те, скільки разів Саймон промахувався зі своєчасним виходом на пік форми, питання дуже актуальне. Однак в своїй найкращій формі Йейтс буде дуже серйозним претендентом на перемогу в Джиро.

Вундеркінд

Одна з головних подій нинішньої Джиро - дебют на Гран турах Ремко Евенпула. Букмекери вважають бельгійського вундеркінда фаворитом №3, однак, на нашу думку, це явна переоцінка навіть для людини, яку по праву вважають головним талантом сучасного велоспорту.

Дебют Евенпула на Джиро повинен був відбутися ще в минулому році, однак тоді страшне падіння гонщика «Deceuninck Quick Step» на Ломбардії перекреслило для нього весь сезон. Відновлення після тих жахливих травм у Ремко вийшло дуже тривалим, і до старту нинішньої Джиро він підходить без єдиного гоночного дня в сезоні.

0 гоночних днів в сезоні, важка травма позаду, ніякого досвіду на Гран турах - мабуть, це занадто сильні аргументи «проти» навіть для такого суперталанта, як Евенпул. Тим більше, сам Ремко говорить про те, що не піде на загальний залік Джиро: його головна мета на сезон - Олімпіада. Хоча, можливо, це лише mind games.

Getty Images/Global Images Ukraine

Так чи інакше, в «Deceuninck Quick Step» в Евенпула дуже вірять. Про це говорить хоча б те, що команда Патріка Лефевра приїхала без єдиного спринтера - складно пригадати, коли таке бувало востаннє раз на Гран турах. А ось плани «В» і «С» на загальний залік у них є - це Жоау Алмейда і Фаусто Маснада.

Алмейда став одним з головних відкриттів торішньої Джиро: більше двох тижнів він носив рожеву майку, проте трохи не втримався в великих горах, відступивши на четверте місце в загальному заліку. Відмінний дебют на Гран турах, і з другої спроби португалець може замахнутися і на подіум. Що стосується Маснади, то на торішній Джиро він став дев'ятим, і зараз йому під силу як мінімум повторити те досягнення - лише б була достатня свобода дій. Наприклад, вона у Фаусто була на недавньому Турі Романдії. Як результат - третє місце в загальному заліку.

Легенда

Виступить на Джиро-2021 і легенда, флагман італійського велоспорту, Вінченцо Нібалі. Довгий час участь «Сицилійської акули» була під великим питанням: в квітні напередодні Тура Альп він зламав зап'ястя і переніс операцію.

Вийти на старт в Турині гонщик «Trek Segafredo» зможе, але чи зуміє поборотися за високі місця в загальному заліку, враховуючи обставини? Сказати складно, особливо враховуючи, що навіть до травми не було впевненості в тому, що Нібалі претендуватиме на загальний залік. Торішню Джиро він провалив, ставши лише сьомим, і можна лише здогадуватися, що це було - разова невдача в екстреній ситуації ковідного сезону, чи 36-річний вік вже дає про себе знати?

Getty Images/Global Images Ukraine

Цілком можливо, Нібалі доведеться набирати форму вже по ходу Джиро, що позбавить його шансів в загальному заліку - ймовірно, Вінченцо переключиться на полювання за окремими етапами на другій половині гонки. На цей випадок у «Trek Segafredo» також є запасні варіанти на загальний залік - Бауке Моллема і Джуліо Чікконе.

Інші претенденти

Коло претендентів на високі місця в загальному заліку Джиро дуже широке. Одним з головних відкриттів торішньої Джиро став Джей Хіндлі, який сенсаційно став другим в загальному заліку, програвши лише Тао Геогегану Харту. Взагалі на Джиро-2020 було дуже багато сенсацій, які багато хто списує на аномалії ковідного сезону. І в цьому році Хіндлі потрібно буде підтверджувати, що минулорічний успіх не був випадковим. Капітанські повноваження в DSM він буде ділити з новачком команди Роменом Барде, якому потрібно повертати минулу славу багатоденника екстра-класу. Почав француз нинішній сезон непогано - на Тіррено - Адріатико і Турі Альп він потрапив до топ-10 загального заліку.

З двома капітанами приїхала на Джиро і «Bahrain Victorious» - це Мікель Ланда і Пельо Більбао. Ланда після сенсаційного третього місця на Джиро-2015 постійно оббиває пороги подіумів Гран турів, але знову піднятися туди не може. Більбао ж на торішній Джиро показав свій найкращий в кар'єрі результат на Гран турах (п'яте місце). Відмінні виступи в квітні (шосте місце на Турі Країни Басків, друге на Турі Альп) говорять про те, що іспанцеві під силу цей результат поліпшити.

Getty Images/Global Images Ukraine

Лідером «Education First» на Джиро буде третій призер минулорічної Вуельти Х'ю Карті. У 2019 році на «Корса роза» британець зупинився за крок від топ-10 загального заліку, проте з тих пір зробив дуже великий стрибок у розвитку, і здатний значно поліпшити той результат.

Для Олександра Власова дебют на Гран турах в минулому сезоні вийшов невдалим - він зійшов вже на другому етапі Джиро. Однак після цього гонщик «Астани» відправився на Вуельту, де став 11-м в загальному заліку - непогано як для першого повноцінного Гран туру в кар'єрі, проте талановитий росіянин здатний на більше. Про це говорять і його результати в нинішньому сезоні: друге місце в загальному заліку Париж - Ніцца і третє на Турі Альп. У Власова великі проблеми з розділкою, і той факт, що на нинішній Джиро індивідуальних гонок всього дві, йому явно на руку.

Емануель Бухманн буде головною ставкою «Bora Hansgrohe» в загальному заліку. 28-річний німець дебютує на Джиро, створивши собі репутацію сильного багатоденника завдяки четвертому місцю на Тур де Франс-2019. У минулому сезоні Бухманн Тур провалив, та й на старті нинішнього сезону не вражав. Тому його шанси оцінюємо дуже скептично.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Jumbo Visma» в цьому сезоні вирішила кинути всі сили на підтримку Пріможа Рогліча на Тур де Франс. На Джиро в якості лідера відправиться Джордж Беннетт - людина, яка на всіх Гран турах, де має свободу дій, балансує в районі 10-го місця в загальному заліку. На Джиро він повертається після 3-річної паузи - в 2018 році він став восьмим. Повторити той результат в такій серйозній компанії буде непросто. Буде цікаво поспостерігати і за його партнером по команді Тобіасом Фоссом. У 2019 норвежець виграв Тур де ль'Авенір, і по праву вважається одним з головних талантів світового велоспорту. Під кінець Джиро йому стукне вже 24 роки - час виправдовувати настільки щедрі аванси.

Марк Солер на Джиро дебютує, і відразу в статусі капітана «Movistar». До 27 років іспанець назбирав не так багато успішних виступів на Гран турах - лише одне потрапляння в топ-10 загального заліку. Однак зараз Солер в прекрасній формі - на недавньому Турі Романдії у нього четверте місце в загальному заліку і красива сольна перемога на етапі.

Спробує згадати молодість і Ден Мартін. Здавалося, що кращі роки ірландця як багатоденника вже позаду, однак на торішній Вуельті він став четвертим. Подивимося, що це було - лебедина пісня чи початок другої молодості.

Інші італійські надії

На домашній гонці особлива увага завжди прикута до італійських гонщиків. Про Нібалі, Чікконе і Маснаду вже було сказано вище, однак ними італійські надії в загальному заліку не обмежуються. Не скидаємо з рахунків 38-річного ветерана Доменіко Поццовіво. У минулому році гонщик «Qhubeka Assos» дуже сильно починав Джиро, але на другій половині гонки відступив на 11-те місце в загальному заліку. У цьому сезоні «Пулічіно» свою форму не форсував, щоб не повторювати торішніх помилок.

Getty Images/Global Images Ukraine

Давіде Формоло пропускав торішню Джиро - таке з ним трапилося вперше з моменту дебюту на Гран турах в 2015 році. Гонщик «UAE Emirates» тричі в кар'єрі фінішував в топ-10 на Гран турах (двічі на Джиро і один раз - на Вуельті), але навряд чи в цьому році він здатний серйозно поліпшити свої найкращі результати.

Інші зірки

Претендентами на загальний залік список зіркових учасників нинішньої Джиро не обмежується. На «Корса роза» підібрався дуже гучний за іменами склад спринтерів, хоча більшість з них на даному етапі кар'єри відчуває ті чи інші проблеми. Це можна сказати і про Елію Вівіані, і про Фернандо Гавірію, і про Петера Сагана.

Повертається в гонки після свого проступку на торішньому Турі Польщі Ділан Груневеген. Тоді його некоректна і агресивна поведінка в фінішному створі ледь не забрала життя Фабіо Якобсена. До того випадку Груневеген по праву вважався одним з найсильніших спринтерів світу, проте в якому стані гонщик «Jumbo Visma» зараз - незрозуміло.

Getty Images/Global Images Ukraine

На цьому тлі головним фаворитом спринтерських етапів Джиро виглядає Калеб Юен. Буде дуже цікаво поспостерігати за Тімом Мерліром, який в 28 років нарешті дебютує на Гран турах. Оцінка реального рівня Мерліра як спринтера - одне з найскладніших завдань в сучасному велоспорті, яке викликає багато суперечок серед уболівальників і фахівців. Зараз же бельгієць нарешті добрався до Гран турів, команда «Alpecin Fenix» заточена під нього - є всі шанси проявити себе. Крім Вівіані, італійці в спринтах сподіватимуться на Джакомо Ніццоло і Маттео Москетті.

З інших зіркових мисливців за етапами відзначимо Дієго Уліссі, Томаса Де Гендта, Тоні Галлопена, Альберто Беттіоля, Луїса Леона Санчеса, Матея Мохоріча, Джованні Вісконті, Енріко Баттальіна і Валеріо Конті.

Маттіас Франк, Себастьян Райхенбах, Мікель Ніеве, Алессандро Де Маркі та Хефферсон Сепеда спробують нав'язати боротьбу грандам загального заліку за гірську майку. Філіппо Ганна, Ремі Каванья і Віктор Кампенартс поборються за перемоги в двох розділках. Хоча той же Ганна поки що далекий від своєї минулорічної форми.

А наші хто?

Другий рік поспіль одним гонщиком буде представлена ​​на Джиро Україна. Якщо в минулому році це був Марк Падун, який був близький до перемоги на етапі, то зараз ми побачимо Андрія Пономаря. І його участь в Джиро - дуже цікава подія.

18-річний вундеркінд з Чернігівщини проводить свій дебютний сезон в професіоналах, виступаючи за відому проконтинентальну команду «Androni Giocattoli Sidermec», якою керує легендарний Джанні Савіо. Ця команда по праву вважається однією з головних кузень талантів в сучасному велоспорті - приблизно як «Аякс» в європейському футболі.


instagram.com/androni_sidermec

Дебют Пономаря в дорослому велоспорті припав відразу на Монумент - легендарну Мілан - Сан Ремо, найдовшу одноденну гонку в світовому велоспорті. Мало хто міг подумати, але в першому ж сезоні Савіо дозволив Пономарю дебютувати і на Гран турі - «Androni Giocattoli» в останній момент отримала вайлд-кард замість «Vini Zabu», і українцеві знайшлося місце в складі.

Вийшовши на старт Джиро-2021, Пономар поб'є відразу кілька вікових рекордів. Він буде наймолодшим учасником Джиро і Гран Турів взагалі за останній 91 рік. У 21-му столітті Пономар - лише третій гонщик у віці до 20 років, який вийде на старт Гран туру.

Звичайно, побоювання з приводу того, що «Androni Giocattoli» з перших же кроків Андрія на професійному рівні так інтенсивно експлуатує його, є. Однак те, як Джанні Савіо довіряє українському тінейджеру, не може не радувати. У будь-якому випадку, навряд чи в «Androni Giocattoli» планується доїзд Пономаря до фінішу в Мілані. Найбільш імовірним виглядає сход після першого дня відпочинку, перед яким Андрій 1-2 рази спробує свої сили у відриві.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.