Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 травня 2021, 11:01
45468
11

5 топ-футболістів, які не виграли жодного трофею за кар'єру

На високому рівні можна грати, але нічого не вигравати...

| Оновлено 07 травня 2021, 11:01
45468
11
5 топ-футболістів, які не виграли жодного трофею за кар'єру
Getty Images/Global Images Ukraine. Гаррі Кейн і Сон Хин Мін

В останні роки футбол все більше й більше нагадує гру, в якій перемога аж ніяк не є найголовнішим завданням. Ні, грають тут не за олімпійським принципом заради участі, а, скоріше, за маркетингово-фінансовим, коли на перше місце ставиться стабільне перебування клубу в топ-4 своєї ліги (якщо вести мову про найсильніші чемпіонати Європи) та регулярні виступи в Лізі чемпіонів, чого вже досить власникам для хороших дивідендів.

Можливо, саме з цієї причини в сучасному футболі є чимало топових гравців, які до своїх років продовжують грати на високому рівні, але не мають жодних трофеїв за плечима. Нещодавно когорту таких нарешті покинув словенський страж воріт «Інтера» Самір Ханданович, який став чемпіоном Італії з «нерадзуррі», що виявилося першим трофеєм в кар'єрі 36-річного кіпера. Однак є інші відомі футболісти, які все ще сидять на «голодному пайку». Побачивши прізвища деяких з них, ви напевно не повірите, що таке взагалі можливо...

Гаррі МАГУАЙР

Вік: 28 років
Громадянство: Англія
Клуб: «Манчестер Юнайтед»


Getty Images/Global Images Ukraine

5 серпня 2019 року «Манчестер Юнайтед» здійснив рекордний для світового футболу трансфер захисника, заплативши «Лестеру» 87 мільйонів євро за гравця цього амплуа. Гаррі Магуайр на той момент провів всього два сезони в стані «лисиць», але зумів зарекомендувати себе чіпким, потужним і тактично грамотним футболістом оборонної лінії, через якого на ринку вишикувалася серйозна черга з топ-клубів.

На даний момент Магуайр всерйоз додав в статусі в команді, ставши її капітаном. З ним рахується Сульшер, і змушені це робити власники, яким нещодавно Гаррі коротко дав зрозуміти про недоладність ідеї по створенню європейської Суперліги. На жаль, але Магуайр до своїх вельми солідних за футбольними мірками 28 років все ще залишається без трофеїв у кар'єрі. У «Лестер» він прийшов через рік після сенсаційної перемоги цієї команди в англійській Прем'єр-лізі, а останніми трофеями «Манчестер Юнайтед» значаться Ліга Європи і Суперкубок УЄФА, які манкуніанці взяли в 2017 році.

Що правда, в цьому сезоні у Магуйра з «Юнайтед» є відмінна можливість знову підкорити Лігу Європи. Команда Сульшера називається фахівцями головним фаворитом на перемогу в єврокубковому турнірі, і сам норвежець, здається, готовий максимально сфокусувати зусилля саме на виграші цього змагання, адже всі футболісти «Манчестер Юнайтед» вже скучили жити без трофеїв, що було немислимо в епоху Алекса Фергюсона.

СОН Хин Мін

Вік: 28 років
Громадянство: Південна Корея
Клуб: «Тоттенхем»

Getty Images/Global Images Ukraine

Один з найкращих футболістів за всю історію Південної Кореї Сон Хин Мін до своїх 28 років також залишається без трофеїв. Він двічі визнавався гравцем року в «Тоттенхемі» і шість разів отримував звання кращого футболіста Південної Кореї, але ці приємні індивідуальні титули навряд чи здатні замінити радість від перемоги в будь-якому командному змаганні.

Ймовірно, Сон Хин Міну не пощастило, що в своїй кар'єрі він не потрапив в по-справжньому топовий клуб. І «Гамбург», і «Байєр», і «Тоттенхем», де кореєць грає з 2015 року по даний момент, є міцними і солідними командами, але виграти з ними хоч щось вартісне Сон Хин Міну ніяк не вдається. Втім, на цьому рівні він показує себе чудово, а тому, можливо, і не прагне стрибати ще вище, де ризикує просто загубитися.

На жаль, але в нинішньому сезоні Сон Хин Міну та його «Тоттенхему» вже також нічого не світить. Команда, яка нещодавно залишилася без ватажка Жозе Моуріньо, банально дограє сезон в АПЛ в надії пробитися в єврокубки на наступний рік. Португальського тренера свого часу звали зовсім не заради таких сумнівних баталій, а тому його відхід виглядає досить логічним, так само як назріває і від'їзд Сон Хин Міна в інший клуб, якщо кореєць все-таки хоче встигнути щось ще виграти на професійному рівні...

Раджа НАІНГГОЛАН

Вік: 32 роки
Громадянство: Бельгія
Клуб: «Кальярі»

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще якихось п'ять років тому Раджа Наінгголан входив до когорти кращих центральних півзахисників європейського футболу, але нині його кар'єра, вочевидь, йде в бік згасання. У 2014-му бельгієць перебрався в «Рому», де швидко зарекомендував себе і через чотири сезони за 38 мільйонів євро перейшов в «Інтер». У міланському клубі на хорошому рівні Раджа зумів провести лише один сезон, після чого клуб віддав перевагу тому, щоб підшукати для нього інший варіант продовження кар'єри. З тих пір, по суті, Наінгголан на правах оренди виступає за «Кальярі», в якому колись здійснював перші успішні «проби пера» в Серії А.

На жаль, але ні з «Ромою», ні з «Інтером» Наінгголан так і не зумів що-небудь виграти. Стан «нерадзуррі» він покинув невчасно, через що не отримав «золото» нинішнього розіграшу Серії А. Влітку договір оренди Раджі закінчиться, і він буде зобов'язаний знову повернутися в «Інтер», але велика ймовірність, що в цьому клубі його знову не побажають бачити і спровадять кудись ще.

Можливо, перед виходом на футбольну пенсію Наінгголан спокуситься можливістю пограти в менш конкурентному чемпіонаті, ніж італійський, і там зуміє розжитися кубками та медалями, але поки кар'єра Раджі - це явно не історія про трофеї...

Гаррі КЕЙН

Вік: 27 років
Громадянство: Англія
Клуб: «Тоттенхем»

Getty Images/Global Images Ukraine

Про кар'єру Гаррі Кейна навряд чи має сенс щось довго розповідати. Крім орендних угод, цей форвард весь час грає за рідний «Тоттенхем», з яким поки не впадає у відчай виграти щось серйозне і довести, що «шпори» - це не такі вже й невдахи, якими їх роблять оточуючі (хоча відсутність трофеїв як раз і говорить про зворотне).

У «Тоттенхемі» Кейн банально уперся в стелю. Він двічі вигравав гонку бомбардирів в англійській Прем'єр-лізі, але кожен раз «шпорам» це нічого не давало в битві за чемпіонство. У 2019 році «Тоттенхем» несподівано для багатьох пробився до фіналу Ліги чемпіонів, але там поступився співвітчизникам з «Ліверпуля» з рахунком 0:2, знову залишившись на другорядних ролях.

Контракт Кейна з «Тоттенхемом» діє до літа 2024 року, і поки невідомо, як складеться найближче майбутнє Гаррі. Подейкують, що він дуже втомився без титулів, і хоче влітку перебратися в команду, з якою нарешті зможе перемагати в турнірах, але ці чутки з'являються не вперше. З цієї причини, і зараз немає впевненості, що Кейн все-таки покине «Тоттенхем», адже для уболівальників цієї команди він є кумиром і ідеалом відданості команді. Можливо, моральний аспект в черговий раз переважить, і Гаррі буде продовжувати наполегливо колотити м'ячі за «Тоттенхем» в надії, що колись це все-таки принесе команді довгоочікуваний трофей.

Едуар МЕНДІ

Вік: 29 років
Громадянство: Сенегал
Клуб: «Челсі»

Getty Images/Global Images Ukraine

До нинішнього сезону відверто мало хто чув про персону Едуара Менді, який всю свою кар'єру провів у Франції, де дійшов до «Ренна». У стані «червоно-чорних» африканець відіграв лише один сезон, звернувши на себе увагу представників «Челсі», який у вересні минулого року і викупив контракт кіпера у бретонців за 24 мільйони євро.

Менді швидко вдалося стати ключовим воротарем «Челсі», змусивши вболівальників геть забути про дорогого Кепу Аррісабалагу, який не виправдовував довіру. Більш того, в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів сенегалець встановив рекорд за «сухими» матчами, провівши таких в кількості семи штук з десяти! Багато в чому завдяки солідній грі Менді «синім», незважаючи на невдачу в англійській Прем'єр-лізі, вдається залишатися «в гонці» за трофеї. Нині «Челсі» продовжує брати участь в Лізі чемпіонів, а 15 травня проведе фінальний матч Кубка Англії проти «Лестера».

Ясна річ, що до «Челсі» 29-річний Менді не мав шансів розраховувати на серйозні трофеї, та й взагалі будь-яких тріумфів його кар'єра, на жаль, поки не знала. Але з «синіми», якщо Едуар збереже свою нинішню надійність, є хороші шанси, що ця тенденція на зрілому етапі кар'єри кіпера буде виправлена.

Текст: meta.ua/sport

Юрій Штембєрг
Оцініть матеріал
(248)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
VVO
Стаття взагалі ні про що. Так, писанина аби написати. Жоден з даних футболістів ще не завершив кар'єру, Тай яким боком тут опинився Наінгголан?
umnuy2
Топ только Кейн.
Остальные не топ
lehach_08
таких "топов" пол европы.
salomon77757
А так да, статья ни очем
Slevin
Менди и Макгуайр тут явно лишние.
Они только год и два года играют в относииельно сильных клубах
sv_2000
А вообще болото этот Тотен, уходить надо Кейну... Были новости, что им вроде интересуются МЮ, Барса... Если правда, то бежать надо
Brian
Мало быть хорошим игроком, для выигрыша трофеев нужно играть за ТОП клуб. Трофеи выигрывают не ТОП игроки, а ТОП клубы.
euro2012_za_2012euro
Та похрен нам на Хо Ши Мина.
Но Гарри Кейн : "Мне 27 лет, но я ж не лох!".
Бежать, бежать...