Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 травня 2021, 20:32
27087
229

Шуби та дівчата провокаційної зовнішності. Ньєто згадав скандал з Динамо

Іспанський рефері знову розповів свою версію гучної справи 25-річної давнини

| Оновлено 04 травня 2021, 20:32
27087
229
Шуби та дівчата провокаційної зовнішності. Ньєто згадав скандал з Динамо
Getty Images/Global Images Ukraine

Колишній арбітр ФІФА Антоніо Лопес Ньєто згадав історію осені 1995 року, коли він потрапив в скандал навколо матчу київського «Динамо» і «Панатінаїкоса» в рамках групового раунду Ліги чемпіонів.

Тоді Ньєто заявив, що представники «Динамо» напередодні гри намагалися його підкупити, а зараз 63-річний іспанець спробував знову відновити гучну історію в пам'яті.

«Сауна, яку мені запропонували, була, звичайно, інша. Ми пройшли в кімнату, і коли я приймав душ, вони постукали в двері, і дали мені посилку. В цей же момент в моїй кімнаті задзвонив телефон: «Антоніо, вони принесли мені шубу» (вочевидь, мова йде про розмову з одним з асистентів - прим. ред.). Але найгірше було ще попереду. Ми вирушили повечеряти з цими панами, і вони на двох мерседесах поїхали прямо в ліс. Вони привезли мене в свого роду село. «Це штаб київського «Динамо», - сміючись сказали вони».

«Там навіть прапора не було. І раптом якісь дівчата почали бігати навколо мене в дуже провокаційній манері. А потім, в приміщенні, вони хотіли зі мною поговорити, і дали папірець, на якому було написано: «Антоніо, перемога «Динамо». 30 тисяч євро (найімовірніше, мова йде про долари, принаймні, так арбітр стверджував раніше - прим. ред.) для вас», - згадав Лопес Ньєто.

Нагадаємо, матч «Динамо» - «Панатінаїкос», що відбувся 13 вересня 1995 року на НСК «Олімпійський», завершився перемогою киян з рахунком 1:0. Єдиний м'яч забив Віталій Косовський.

Спочатку УЄФА відсторонив «Динамо» від участі в єврокубках терміном на два сезони, а також зняв з розіграшу ЛЧ-1995/96, замінивши киян датським «Ольборгом». Згодом, «біло-синім» вдалося домогтися зняття єврокубкового бана.

Оцініть матеріал
(268)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 229
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
ибанес этот оказался тот еще тридарас, нет шоб шалав отыметь, благодарочку взять да домой в шубе из бизона укатить, так он тут плачется с '96 по 21
turist86
"на двох мерседесах поїхали прямо в ліс".
в 90-ті роки в лісі вміли переконувати
gajvir
Якщо була спроба підкупу судді до матчу - чому не було вжито заходів до матчу ( як мінімум заміна судді ???) . Не хочу відбілювати Суркісів, але сам Ньєто тоже та ще штучка ( дають тому , хто хоче взяти)) ).
Олійник Володимир
у других інший варіант,не захотів власник платити шубами,взірвали на стадіоні
Александр Федько
В 90-е и взятки? Да вы что, как такое могло быть?))) В те года только ленивый таким не промышлял, все и везде так решалось. Другие вообще взрывали президентов клубов на стадионе и ничего
090545
Четверть века прошло, а как будто вчера было.
Владимир Копяк
Динамо не было новаторами в таких делах. Почти все команды высшей и 1 лиги, да и многие во 2 лиге бывшего СССР этим грешили. Были и сауны,и проститутки, и деньги, и кое-что из дефицита, в зависимости от региона. Из Армении,Грузии и Молдавии везли марочный коньяк, из Баку и Дальнего Востока ведрами икру, московские команды могли расчитаться "Жигулями", реже "Волгами". Карпаты давали талоны на покупку дефицитных тогда цветных "Электронов",а Торпедо Запоррожье - талонами на на покупку со скидкой Таврии... Каждый результат имел свою цену.Это было. Да и сейчас это продолжается, только сейчас арбитры предпочитают наличку.... А тогда, Динамо меряло всех по нашим взглядам и устоявшимися традициями. Мне показывали испанскую газету с фотографией этого арбитра и заголовком : " Вся Испания знает Антонио Ньето как самого честного арбитра, но этого не знали в киевском Динамо"....
DSH88
До чего докатился этот сайт ... 2 лугандона 3 дырявых сутками какахами бросаются. И это дерьмо не банят. Ну был сайт теперь дерьмо.
Alex86 1
опять эти нафталиновые байки всплыли ... шо никто не рассказывает как рашисты $ дают функционерам что очевидно всем?
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Кому господин ньетто рассказал эту историю ещё раз? Где источник информации? Я уверен, что в Испании на первых полосах газет и даже жёлтой прессы нет этого пересказа.
BUCH
У меня один вопрос...
Если он такой весь правильный????
То какого черта он не понятно с кем, куда то поехал и всё это увидел???
Каким образом??? Даже если перед игрой??? Как???
И на послед: те кто помнит 90-е даже в начале 2000-х , купить обычного судью из Европы...
Проще было купить Панатинаикос!!!
А так белыми нитками шито!!!
Просто включите логику!!!
SportsMan
Шуба замшевая... Три...
VAD
Бггг, вся его история расстаяла когда за нее взялись, только сезон зря потеряли из-за него. Лес, девки бегающие, шо он несет
Вадим Максимов
на пенсии вспомнил какие девки были и что потерял шанс отжечь, видимо ностальгирует за теми временами.
В конце статьи, не хватает, "эх какой я был дурак, и 30 штукарей не взял и баб не отжарил".
Александр Пышненко
Слишком выглядит провокационным этот шум. Скорее всего, это большая интрига, в которую заманили ДК.
vitaly78
Видимо шуба была дорогая и красивые девушки. Жалеет что не взял шубу и не воспользовался услугами девушек и хочет повторения банкета? А может это ему так хотелось и приснилось? Самый главный вопрос, зачем эту тему снова затрагивать?
Nashwill
А Брагін вже нічого не згадає...
Ёкарный Бабай
У него каждый год в одно и то же время это обострение с шубами? Жаба душит что не взял?
euro2012_za_2012euro
миНьето никак не успокоится...