Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 травня 2021, 19:51
3514
0

Челсі – Реал. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Відомий український тренер зробив прогноз на матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів

| Оновлено 05 травня 2021, 19:51
3514
0
Челсі – Реал. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів «Челсі» - «Реал».

«Зустрінуться два тренера Зінедін Зідан і Томас Тухель, яких в футбольному світі називають Зізу і ТТ. Обидва наставника перед матчем Ліги чемпіонів вчинили практично однаково, не включивши в стартові склади своїх команд на матчі чемпіонатів ряд лідерів. «Челсі» виграв у «Фулхема» 2:0, завдяки дублю Кая Хавертца. У цьому матчі за «аристократів» не грали Аспілікуета, Жоржиньйо, Пулішич, Ковачич, який травмований. Канте і Алонсо вийшли на заміну. Тобто основних гравців Тухель готує до «Реалу». Мадридці важкувато обіграли «Осасуну» з рахунком 2:0, завдяки голам Мілітао і Каземіро в другому таймі. Але, не дивлячись на те, що довго в матчі було 0:0, Зізу не випускав на поле Модріча і Крооса. А Начо і Варан зіграли по тайму. Також не грали Карвахаль, Васкес, Менді і Вальверде.

«Реал», як і «Барса», на два очки відстає від лідера Ла Ліги «Атлетіко». Але у мадридців важкий графік на фініші сезону. Після півфінального матчу ЛЧ з «Челсі» вони грають з «Севільєю», яка також бореться за чемпіонство. Потім їм належить зіграти виїзний матч з «Гранадою», яка нещодавно обіграла «Барсу» на «Камп Ноу». Після цього у них матч в Більбао з непоступливим «Атлетіком», який нещодавно обіграв мадридський «Атлетіко» та «Севілью». Заключний матч у «вершкових» з півфіналістом Ліги Європи «Вільярреалом», який забиває в кожній грі.

Але у «аристократів» ще складніше графік. Після «Реала» у них гостьовий матч з «Ман Сіті», а потім лондонське дербі з «Арсеналом». Після цього команді Тухеля належить зіграти фінал Кубка Англії з «Лестером», потім з тими ж «лисицями» через три дні матч АПЛ. Після цього «Челсі» в Бірмінгемі зіграє з «Астон Віллою». Божевільний графік! Це просто фантастика! «Челсі» зараз йде четвертим в АПЛ, і я припускаю, що вони реально можуть фінішувати на третьому місці.

Ми прекрасно пам'ятаємо перипетії матчу в Мадриді. «Аристократи» мали велику перевагу в перші тридцять хвилин першого тайму і могли закрити гру, але не реалізували свої можливості. Зідан вніс істотні корективи в перерві. Ось що таке серйозна тренерська робота і аналітика. Тому матч завершився внічию з рівними шансами на вихід у фінал Ліги чемпіонів.

Не багато хто звернув увагу на стартове розташування «Реала», який вийшов грати в три центральні захисники - Мілітао, Варан і Начо. Всі думали, що Начо буде грати зліва. Він грав лівого центрального захисника, а Мілітао грав правого центрального захисника, а Варан - центрального захисника. А ось лінійного зліва грав Марсело, а лінійного справа Карвахаль, оскільки Зідану потрібно було отримати ширину атаки. Марсело краще атакує, ніж обороняється.

Центральний диспетчерський трикутник Каземіро, Кроос, Модрич виступив проти Канте, Жоржиньйо, Маунта. А Бензема з Вінісіусом грали в атаці. Мадридці зазвичай грають в два центральні захисники, а тут вирішили віддзеркалити «Челсі», який весь час грає в три центральні захисники. «Вершкові» використовували проти лондонців найвищий пресинг і персоналку, але «Челсі» був швидше і грав тактично різноманітніше. Канте, Жоржиньйо, Маунт і Пулішич повністю перегравали центральну лінію Мадрида. Іноді туди додавався один з центральних захисників і більшою мірою це Рюдігер.

«Реал» перші 30 хвилин не знав, як цьому протистояти. Канте повністю переграв Крооса і був визнаний кращим гравцем матчу. Мілітао не встигав за Пулішичем. Маунт був активний всюди особливо між лініями. Жоржиньйо дуже часто був вільний. Марсело не був ефективним в атаці і мав великі проблеми в обороні. Це все змусило Зідана відмовитися від високого тиску і персонального пресингу, а також засушити гру, не допускаючи розривів між лініями, зустрічаючи «аристократів» цілим командним блоком.

Я спеціально зупинився на кількох моментах гри, щоб шанувальники футболу відкривали для себе нові його грані і розуміли, що футбол - це не просто бий-біжи, а це шахи в динаміці дуже сильних гросмейстерів.

Матч в Лондоні буде схожий на другий тайм гри в Мадриді, при цьому «вершкові» розуміють, що вони зобов'язані забивати. Команда Тухеля не буде прямо грати на нічию, але подумки лондонці розуміють, що, не пропустивши м'яч, вони вже в фіналі. «Челсі» надорганізованно буде діяти в середньому блоці, адже вони краще відбирають м'яч. Спробують швидко і якісно доставляти м'яч в ударні зони. «Челсі» швидше, дуже добре готовий функціонально, краще відбирають м'яч і дуже жадають привезти в Лондон трофей, до якого вони вже дуже близько підійшли.

«Реал» мудріший і досвідченіший. Вони неодноразово були в таких ситуаціях і виходили з них з честю і гідністю. Виграти три рази поспіль Лігу чемпіонів, крім них, поки що нікому не вдавалося. Мадридці вміють тримати удар, вони дуже впевнені в собі і вичавлюють максимум з напівмоментів.

Неправильним буде категоричність в прогнозах. Мені бачиться 1:1 в основний час і післяматчеві пенальті. Хоча по результату першого матчу і сьогоднішньому стану команд «Челсі» має невелику психологічну перевагу. Але велике мистецтво - розпорядитися цією перевагою. Бажаю обом командам радувати глядачів хорошою якісною грою», - сказав Грозний.

Матч «Челсі» – «Реал» відбудеться 5 травня. Початок зустрічі – о 22:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії
Футбол | 09 травня 2024, 23:47 0
Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії

Олег Орєхов спеціально для Sport.ua – про резонансний епізод півфіналу ЛЧ

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 18:26 13
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.